Monday, February 1, 2021

TEMPAHAN POPIA CARBONARA KENTANG

 Assalamualaikum semua,

Hari ini aku cuti, cuti hari wilayah. Kejap je dah masuk bulan februari tapi kita masih lagi tak bebas dari covid19. Hari ini jadual aku ketat, tengahari nak buat roti ada 6 bekas tempahan dan malam nak bakar ayam. Ada kawan tempah ayam bakar mayonis, debar lak rasa. Doakan semoga semua berjalan lancar ye.😁

Minggu lepas aku buat popia carbonara kentang memang niat nak buat banyak macam selalu untuk simpan. Tapi terpikir nak cuba open order kot ada yang nak cuba. Tak sangka ada 5 bungkus orang pesan. Aku jual murah je, 12 keping RM8.00, popia ni suka-suka je tak rajin nak buat selalu 😅

Carbonara aku boh kentang, sosej dan crab stik... ini buat hari khamis lepas

Aku suka rasa kentang tu jadi penuh sebagai inti

Masa ni maktek ada datang, kita goreng untuk tetamu

Ini rupa popia carbonara kentang gaya ku

5 bekas pun dah rasa gembira

Ada yang ulang pesan, jadi semalam aku buat lagi

Dapat tempahan 5 bekas lagi


Ini kawan yang beli, gembira bila dia kata sedap

Kawan ni pesan 2 bekas , 2 kali goreng habis siap ulang pesan lagi 2 bekas... 



30 comments:

  1. Moga Murah rezeki.
    Semoga dapat penuhi pesanan dengan berjaya.
    Alhamdulillah kencang juga perniagaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa hendak ucap terima kasih sebab akak guna resipi Dana buat dorayaki.

      Delete
    2. Amin, tq kak.... tak perlu terima kasih kak memang kongsi sama-sam resepinya... heheheh

      Delete
  2. Aiyoooyoo..sedapnya nampak carbonara kentang tu, mesti sesedap rasanya, dah makin kencang bisness dana, satgi boleh resign la tumpu bisness plak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhhaha aduh kak, sikit-sikit bolehla kak..tak ada kerajinan lg nak buat secara serius

      Delete
  3. Sedapnya.. Negeri jiran boleh order tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jiran mana tu? Kalau kl boleh je kalau jauh jiran nya susah sikit heheheh

      Delete
  4. Tahniah
    Semoga terus lumayan rezekinya

    ReplyDelete
  5. kemasnya kak dana buat..shida pernah buat sekali kak tp kan hurm ssh betul nk handle kulit popia nih ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit popia ni jgn simpan dlm tempat beku, sebelum nk guna kuarkan awal sikit... lepas tu bila dh mula bukak jgn sampai trdedah dgn angin tutupkan dgn tuala basah, insyallah senang je nk handle kulitnya

      Delete
  6. Alhamdulillah. Banyak tempahan Dana terima. Semoga urusan masak berjalan lancar dan semakin murah rejeki. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak, boleh la baru belajar-belajar lagi

      Delete
  7. Alhamdulillah..macam-macam boleh buat niaga kak dana. Semoga bisnes kak dana terus berkembang maju. Sedap betul isi popiah carbonara tu. kaya isi dan bahan-bahan.

    ReplyDelete
  8. Yay!! hopefully bisness berkembangggggg ! amin amin

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    wah, terliur nengok popia tu.. saya doakan moga urusan bisnez dipermudahkan dan dimurahkan rezeki sentiasa.

    ReplyDelete
  10. Sedapnya Dana.. kalau dekat Sis dah order juga gan Dana.. senang nak makan goreng aje..

    ReplyDelete
  11. Rasa macam nak berjiran jer ngan Dana

    ReplyDelete
  12. saya pernah rasa popia carbonara yang housemate beli..tapi macam tak berapa suka pulak..tengok cara dan bahan yang orang guna agaknya ek..

    ReplyDelete
  13. ayo daftarkan diri anda di AJOQQ :D
    menangkan jackpot dengan sebanyak-banyaknya :D
    WA;+855969190856

    ReplyDelete
  14. bestnyeee..shida dah ade bahan2 nk buat juga lah ^_^

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah.. Seronok tengok Dana makin banyak terima tempahan..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...