Assalamualaikum semua,
Hari ini aku cuti, cuti hari wilayah. Kejap je dah masuk bulan februari tapi kita masih lagi tak bebas dari covid19. Hari ini jadual aku ketat, tengahari nak buat roti ada 6 bekas tempahan dan malam nak bakar ayam. Ada kawan tempah ayam bakar mayonis, debar lak rasa. Doakan semoga semua berjalan lancar ye.😁
Minggu lepas aku buat popia carbonara kentang memang niat nak buat banyak macam selalu untuk simpan. Tapi terpikir nak cuba open order kot ada yang nak cuba. Tak sangka ada 5 bungkus orang pesan. Aku jual murah je, 12 keping RM8.00, popia ni suka-suka je tak rajin nak buat selalu 😅
|
Carbonara aku boh kentang, sosej dan crab stik... ini buat hari khamis lepas |
|
Aku suka rasa kentang tu jadi penuh sebagai inti |
|
Masa ni maktek ada datang, kita goreng untuk tetamu |
|
Ini rupa popia carbonara kentang gaya ku |
|
5 bekas pun dah rasa gembira |
|
Ada yang ulang pesan, jadi semalam aku buat lagi |
|
Dapat tempahan 5 bekas lagi |
|
Ini kawan yang beli, gembira bila dia kata sedap |
|
Kawan ni pesan 2 bekas , 2 kali goreng habis siap ulang pesan lagi 2 bekas... |
Moga Murah rezeki.
ReplyDeleteSemoga dapat penuhi pesanan dengan berjaya.
Alhamdulillah kencang juga perniagaan.
Lupa hendak ucap terima kasih sebab akak guna resipi Dana buat dorayaki.
DeleteAmin, tq kak.... tak perlu terima kasih kak memang kongsi sama-sam resepinya... heheheh
DeleteAiyoooyoo..sedapnya nampak carbonara kentang tu, mesti sesedap rasanya, dah makin kencang bisness dana, satgi boleh resign la tumpu bisness plak kan
ReplyDeleteHahhhaha aduh kak, sikit-sikit bolehla kak..tak ada kerajinan lg nak buat secara serius
DeleteSedapnya.. Negeri jiran boleh order tak?
ReplyDeleteJiran mana tu? Kalau kl boleh je kalau jauh jiran nya susah sikit heheheh
DeleteSedap nyaaaaa Dana masak..
ReplyDeleteAlhamdulillah, bolehla sikit2 kak
DeleteRAJIN DANA SEDAP POPIA TU
ReplyDeleteAlhamdulillah, tq kak
DeleteTahniah
ReplyDeleteSemoga terus lumayan rezekinya
alhamdulillah, terima kasih wak
Deletekemasnya kak dana buat..shida pernah buat sekali kak tp kan hurm ssh betul nk handle kulit popia nih ^_^
ReplyDeletekulit popia ni jgn simpan dlm tempat beku, sebelum nk guna kuarkan awal sikit... lepas tu bila dh mula bukak jgn sampai trdedah dgn angin tutupkan dgn tuala basah, insyallah senang je nk handle kulitnya
DeleteAlhamdulillah. Banyak tempahan Dana terima. Semoga urusan masak berjalan lancar dan semakin murah rejeki. :)
ReplyDeletealhamdulillah kak, boleh la baru belajar-belajar lagi
DeleteAlhamdulillah..macam-macam boleh buat niaga kak dana. Semoga bisnes kak dana terus berkembang maju. Sedap betul isi popiah carbonara tu. kaya isi dan bahan-bahan.
ReplyDeleteterima kasih fizah, amin-amin
DeleteYay!! hopefully bisness berkembangggggg ! amin amin
ReplyDeleteamin, terima kasih atie
DeleteAssalamualaikum moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
ReplyDeletewah, terliur nengok popia tu.. saya doakan moga urusan bisnez dipermudahkan dan dimurahkan rezeki sentiasa.
wsalam, terima kasih ustaz untuk doanya
DeleteSedapnya Dana.. kalau dekat Sis dah order juga gan Dana.. senang nak makan goreng aje..
ReplyDeleteRasa macam nak berjiran jer ngan Dana
ReplyDeletewahh nampak sedap
ReplyDeletesaya pernah rasa popia carbonara yang housemate beli..tapi macam tak berapa suka pulak..tengok cara dan bahan yang orang guna agaknya ek..
ReplyDeleteayo daftarkan diri anda di AJOQQ :D
ReplyDeletemenangkan jackpot dengan sebanyak-banyaknya :D
WA;+855969190856
bestnyeee..shida dah ade bahan2 nk buat juga lah ^_^
ReplyDeleteAlhamdulillah.. Seronok tengok Dana makin banyak terima tempahan..
ReplyDeleteSalam
ReplyDelete