Wednesday, February 17, 2021

BILA PKP, SHOPEE JADI KAWAN BAIK

 Assalamualaikum semua,

Dari PKP tahun lepas aku mula rapat dengan Shopee, memang bahaya dari sana aku beli macam-macam. Bread maker kecik, waffle maker, ikan bilis, kerepek, seluar tidur hatta seluar kecik pun beli di shopee dan macam-macam lagi. Tahun ini punya PKP 2.0 sama naik je. Siap troley ikea pun beli kat shopee, lepas tu bread maker besar, barang membaking segala loyang, pokok bunga, herba biji benih, baja segala macam lah. Memang kawan baik betul shopee ni. hehehehhe

Ini antara barang yang baru sampai minggu ni. 

Beli 2 heli seluar tidur, tapi aku bukanla pakai tidur pakai siang hari sebab seluar ini panjang dan longgar selesa lah 

Kadang takde orang kat rumah, barang sampai... suruh la adik tu letak barang kat bawah ampaian baju... 

Tersorok sikit kan sebab ada baju kat ampaian hehehe 

beli untuk Aiyan, bolehla untuk dia conteng-conteng

Penutup makanan, bolehla buat letak makanan banyak sikit dalam 1 bekas... kalau letak dalam tudung saji amik ruang sikit

Ikan bilis mat salleh si mata biru pun aku beli kot shopee... senang 

24 comments:

  1. Jangan kata Shopee, segala macam online apps jadi kawan baik hahahaha ngerii oiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah tu yang seram nk try apps lain, takut makin menjadi

      Delete
  2. untungla aiyan leh conteng2 kat tablet., x comot dinding umah., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. udah besar mana nya dia nk nyonteng dinding wak oi hahahhaha

      Delete
  3. Sejak PKP memang dah mula buat koleksi kawan baik.

    ReplyDelete
  4. mcm2 hasil shopping online ye..akak yg slalu shopping online ni husband

    ReplyDelete
  5. Oh suka tempat simpan makanan itu.
    Hehe nasib baik belum terjebak dengan Shopee. Paranoid kuat.

    ReplyDelete
  6. hehe sama la dgn akak...boleh dikatakan selang sehari bo j&t,pos laju,ninja van akan sampai rumah..cili kering pun beli kt shopee

    ReplyDelete
  7. PKP memang habis duit kat shopping online. Kalau tak, asyik habis duit food hunting dengan officemate.

    ReplyDelete
  8. ya allahh.. memacam nya Dana.. tapi akak adalah org yg paling tak pandai online shopping ni. kalau teringin suruh je chef ciju yang buatkan ,heheheheh

    ReplyDelete
  9. semasa PKP la bisnes online semakin naik dan meletup-letup ..

    memang untuk si penjual dan untung juga si pembeli kerana tiada kos minyak dan letak kereta

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    huii, memang berhantu si shoppee ni.. saya pun terjebak jugak, tapi biasanya beli buku je. itulah hikmahnya pkp, biz online mencanak2 hehehe

    ReplyDelete
  11. CCL suka buyying online shopping . Of course pilih shopee utk shopping . Jimat masa

    ReplyDelete
  12. sejak kes JnT haritu rasa seriau nk shopping online..biar keadaan reda dlu baru sambung shopping ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  13. meriahnyaaa banyak beli barang time pkp ni hehe

    ReplyDelete
  14. Akak punya tips, lepas barang selamat sampai je, uninstall cepat-cepat. Bahaya wo, Shopee ni. Sama kita, seluar kecik pun beli kat shopee.

    ReplyDelete
  15. tanak kawan dgn shopee sebenarnyaa, tapi dia ja suka hantar msg ada benda diskaun hahah

    ReplyDelete
  16. haha nasib baik sy bukan peminat shopee

    ReplyDelete
  17. Akak baru order bekas makanan yang 5 tingkat tu...tak sabar nak tunggu sampai

    ReplyDelete
  18. pkp tahun lepas memang sakan saya shopping ka shopee. pkp ni berjaya juga berjimat sikit..hehe

    ReplyDelete
  19. Nak link seluar tu.. hehehe..
    Sha pun memang beli memacam dekat shopee tu.. hehehe

    ReplyDelete
  20. Shopee paling bahaya sebab banyak barang murah murah. kita rajin add to cart dulu. hihi

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...