Wednesday, March 4, 2020

PEDAS GILA BERAPI AKIBATNYA... TANGGUNG SENDIRI

Assalamualaikum semua kawan-kawan,

Orang johor selalunya suka makanan pedas, lagi lah orang jawa. Aku dan Edy memang pengemar makanan pedas, kalau masak tak pedas memang tak sah gitu. Tapi tak la selalu aku masak pedas-pedas sesekali je. 

Kadang tekak aku ni mengada tak selera nak makan nasi, tapi teringin nak makan yang pedas-pedas konon nya. Hari tu aku cuba lah maggi pedas giler nih, kawan pejabat aku dok kata tak pedas , cuba lah. Aku pun terpengaruh nak cuba, sedangkan lama sebelum tu maktek penah cerita kepedasan maggi pedas giler ni tapi itulah degil hehehe... Masa makan tu segala air keluar air mata, air hidung, air liur, bibir rasa tebal hahahah padan muka

Aku pernah cuba dua jenis maggi, 1 jenama maggi pedas giler, 1 lagi mie sedap korean spicy chicken

aku cuba maggi pedas giler ayam bakar... bau dia sedap betul

warna dai merah menyala, suapan pertama aku dah hampir menyerah tapi pelan-pelan habis juga

hahahaha masa ni bibir rasa tebal je... lama jugak lah tahan seksa pedas tu, tapi esok nya tu eh teringin makan lagi 

esoknya aku cuba mie sedap yang korean spicy chicken pulak... perisa baru jugak nih
nasib cili dia letak dalam 2 bekas asing

rupa dia memang lagi merah, pedas tapi boleh telan lagi lah... sedap jugak yelah sebab aku boh 1 je serbuk cili kalau boh 2 memang tak tertelan kot hehehe

37 comments:

  1. akak segala yg pedas2 mmg tk bole mkn..try sesudu je bila husband n ankdara mkn..akak mmg tk mkn pedas nanti sakit perut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang tekak ngegada kak nak makan yang pedas, kalau akak tak makan pds jangan cuba... kang sakit perut

      Delete
  2. laa x abes ke tu mak makan
    . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. habis wak, pedas ke apa kene habiskan membazir

      Delete
  3. Maggi Pedas Giler ayam panggang is my favorite Dana..
    Tapi akak akan bubuh separuh sahaja perencah minyak pedas dan tambah kicap masin sikit, hehehe
    Kurang sikit pedas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau dia tu memang sedap kan kak... lepas ni dana nk try buh separuh jelah minyak pedas dia tu...

      Delete
  4. Replies
    1. kalau memang suka pedas boleh try kak, kalau tak makan pedas jangan cuba nyesal nanti

      Delete
  5. Tengok kaler merah tu pun nampak pedasnya..tapi rupa mee tu mmg menggoda!

    Akak Jawa yg tak kuat pedas. Tapi tak lalu mkn kalau takde pedas..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah menggoda kan warna tuh, pedas tu kak... tapi kalau yang boleh makan pedas boleh la try cuma tahap kepedasan tu kene try sikit dulu

      Delete
  6. Haha basib baik akak tak mkn megi.. tp anak2 lg pedas lg diaorang suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe budak muda mesti suka kak, lagi lah bila viral heheheh sesekali ok lah kak

      Delete
  7. Belum pernah cuba lagi 2 jenis megi yang Dana tulis. Jadi tak tahu saya boleh tahan ke tidak. Hehe tapi kalau boleh habiskan memang Dana kuat pedas juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene habiskan sebab sebekas tu rm4 kira mahal hehehhe...

      Delete
  8. Kak Feni rasa tak boleh kot nak makan ni. Dulu tahan pedas. Bila umur dah meningkat ni dah kurangkan pedas. Kalau boleh telan juga tu powerlah. Haha best juga kan sekali sekala makan megi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pedas dia mmg pedas tapi kalau org yang tak makan pedas mmg tak boleh cuba, menangkap masa mula-mula tu, lagilah kalau minum air sejuk

      Delete
  9. Ohhmmmaaaa pedas sangat tu Dana, memang tak tahan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tulah kak gatal nk cuba, pastu nyesal... tapi tulah kadang sedap lak bila nampak tu

      Delete
  10. Endak bulih aku kak. pedas yakmat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak tahan pedas memang tak boleh amik yang ni

      Delete
  11. makan pedas selalu pun nanti tak baik juga untuk usus
    hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali je Hans oi, selalu kang perut meragam

      Delete
  12. Pernah dah cuba sekali, makan berapa suap ja. Lepastu tak tahan dah pedas haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pedas ni melampau, jangan minum air sejuk nnti lagi rasa pedas

      Delete
  13. saya sanggup angkat bendera putih sahaja..

    lidah dan tekak memang tak boleh masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak tahan pedas memang tak boleh makan, yang tahan pds pun kadang berkira-kira nk makan

      Delete
  14. Kalau Sha memang tak makanlah.. tengok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak makan pedas mmg tak digalakkan try ni... hehehe bahaya

      Delete
  15. oh saya tak sanggup nak makan pedas2. haha

    ReplyDelete
  16. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete
  17. Nurul dah insaf nak makan instant noddle pedas ni lepas sakit perut sebab makan samyang time perut kosong.

    ReplyDelete
  18. Saya pun penggemar makanan pedas 🤤🤤.. pembuka selera gitu

    ReplyDelete
  19. yg ni lom pernah cuba.
    pernah cuma ramen samyang tu, dana.
    oh tidak la diulangi lagi oii! pedas lain mcm!
    seksa!!!

    ReplyDelete
  20. Makan ni memang bengkak bibir. Hahaha

    ReplyDelete
  21. hahahha.. kita pun dah try.. mmg pedas. tapi sbb liez kaki mkn pedas so masih in control la kepedasannya..

    ReplyDelete
  22. yang ni lerr akak post kat FB ri tu kan...hahahahha...adeiiii kalo kita da surrender awal2 lerrr

    ReplyDelete

  23. ayo tes keberuntungan kamu di agen365*com :D
    WA : +85587781483

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...