Wednesday, March 25, 2020

HARI KEDUA PKP 19/03/20

Assalamualaikum semua kawan-kawan,

Hari kedua PKP dihadapi dengan tenang dan senang, tak terkejar-kejar nak gerak awal ke pejabat. Buat sarapan dan lunch yang simple tapi lengkap.
Pagi sebelum ecah sampai aku dok siram pokok sambil petik sikit bayam brazil.

Maktek masih hantar ecah lagi, boleh je mereka jaga ecah tapi aku paham mau tak siap kerja mereka suami isteri kalau ada ecah. Mereka kerja swasta ada kerja yang perlu disiapkan menggunakan laptop atau pc. Kalau ada ecah mana nak netek, mana nk mintak dokongla dan macam-macam. Lagipun kat rumah aku dia dengar kata dan mudah nk jaga.

Pagi masak sarapan mehun goreng

Baru nak masak ikan tenggiri yang mak kirim dari kampung 2minggu lepas

Dah mula berbunga pokok bunga kertas ini

Dah bertunas batang mulberi yang aku pangkas dan tanam kat pasu

Harapnya hidupla pokok kelsum aku ni

Pagi tu petik bayam brazil 

Ada 3 pasu kecil je, memang aku akan biak kan lagi banyak

Ecah suka bila abg aiyan nya bacakan buku 

Sangat dengar kata lepas mandi petang dalam kul2 mesti dia tidur

Maktek bagi telur 3biji bila aku kata telur rumah aku tinggal 3 biji je, cari kat kedai asyik sold out

16 comments:

  1. rmi yg tanam bayam brazil..akak tk mkn bayam hehe

    ReplyDelete
  2. Haritu ada tanam bayam brazil nie.. tapi masa pindah tu dah habis entah ke mana.. hehehe.. nanti nak tanam baliklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab senang nak tanam nanti boleh tanam lagi

      Delete
  3. Popular bayam Brazil ni. Sini pun ada tanam juga.

    ReplyDelete
  4. Bagus juga ada ecah ada geng aiyan. Aiyan pun boleh tengok-tengok. Masa ni macam-macam boleh tanam kan kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya betul tu, takdela main hp je aiyan tu... ni nak nanam cili tp takut tak hidup lak

      Delete
  5. Ramai yang tanam, tapi EM tak rasa nak makan benda tu. Sedapke kak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok je bg akak rasa sayur heheheh... lagipun mudah tanam

      Delete
  6. Nampak fresh akak punya bayam brazil...saya rasa nak pindahkan ke pasu baru la yang kat rumah ni..nak buat banyak2 pasu macam akak jugak

    ReplyDelete
  7. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete
  8. Untuk mempermudah kamu bermain guys www.fanspoker.com menghadirkan 6 permainan hanya dalam 1 ID 1 APLIKASI guys,,,
    dimana lagi kalau bukan di www.fanspoker.com
    WA : +855964283802 || LINE : +855964283802 ||

    ReplyDelete
  9. Untuk mempermudah kamu bermain guys www.fanspoker.com menghadirkan 6 permainan hanya dalam 1 ID 1 APLIKASI guys,,,
    dimana lagi kalau bukan di www.fanspoker.com
    WA : +855964283802 || LINE : +855964283802 ||

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...