Thursday, January 21, 2021

PHOTO DIARY #3/2021

 Assalamualaikum semua,

Bertemu semula kita di hari khamis, seperti biasa hari khamis adalah hari kita kongsi pelbagai gambar dan cerita. 

Mohla kita layan gambar yang ada ya, kejap lagi nak tolong Aiyan siapkan kerja rumah yang cikgu bagi. 

Setiap kali buat roti memang kene buatkan roti coklat lebih untuk dia

Gini lah kalau maktek dan ecah 'dolan', hidang macam-macam kalau tak keropok jelah

Stok barang, maggi bukan main banyak... tak tersusun asal boleh je

Minggu lepas maktek balik dari klinik singgah rumah nak mintak daun kesom, offer sekali ambil ulam daun selom dan pegaga

Pastu bagi maktek roti oregano dan kari kepala ikan buat cicah

Masak lemak labu dan bayam maroon, cantik kuah nya

Tudung saji kecik tu memang kecik sempit untuk cik tam tapi eh menyelit jugak ginger

Minggu lepas cuba buat dorayaki, si aiyan sibuk suruh buat

Kira jadi lah ni kot hehehheheh walaupun comot

Sarapan hari selasa,nasi lemak tanpa timun

Karpet ni lipat nak basuh tapi buat lepak jadi tempat tidur diaorang pulak

Warna warni dah cuba masak tak pedas langsung cili nya

Menu istimewa masak malam tadi, nasi tomato , daging palembang dan acar mentah

Senang nak buat sedap pulak tu... daging palembang

Ini sarapan pagi ini, mehun goreng bebola

14 comments:

  1. stock maggi mmg wajib ada ! takleh hidup klu tak makan maggie hahah

    ReplyDelete
  2. stok makanan kering kita sama ...agak tak tersusu,. hari ni susun..esok lusa dah berkecah



    ReplyDelete
  3. Nasi tomato itu untuk birthday boy ke?
    Wah pelajar buat dorayaki pula.

    ReplyDelete
  4. Ada power rangers di belakang Aiyan. Ada katalog Ikea! Lama tak tengok. Samalah, stok makan kita. Maggi dan sardin banyak. Comei kucing tidor dalam tudung saji. Sedapnya dorayaki, nasi lemak, nasi tomato dengan daging palembang. Bunga ros Dana dah berbunga banyak tu. :)

    ReplyDelete
  5. IONQQ**COM
    agen terbesar dan terpercaya di indonesia
    segera daftar dan bergabung bersama kami.
    Whatshapp : +85515373217 :-* (f)

    ReplyDelete
  6. Anak bulus warna oyen lagi sekor mana?

    ReplyDelete
  7. Sesambil buat order buat extra untuk makan. hari hari aiyan dapat makan roti coklat. Banyak tu stok meggi :)
    Nampak elok kejadian dorayaki kak dana. Sedapnya daging palembang. Rindu lak nak makan daging walaupun bukan jenis penggemar daging.

    ReplyDelete
  8. bnyk stok magi. tu 2 ekor tu ready mau dmasak? 😂😂😂

    ReplyDelete
  9. Aduihh menu kak dana..menggoda tau!

    ReplyDelete
  10. oooo tak pedas ek cili tu..

    bayam maroon tu sama dengan bayam merah ke kak?

    ReplyDelete
  11. Hehe stok barangan kita sama! Megi, sardin, spageti dan bihun tu kena ada! Megi kena ada banyak sebab kami ramai.. haha

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...