Wednesday, January 20, 2021

ALHAMDULILLAH, MOGA SENTIASA ADA REZEKI BUATKU

 Assalamualaikum semua,

Semalam dengarnya PKP 2.0 ini akan sambung hingga ke 4 Februari 2021. Semakin banyak negeri yang join group PKP 2.0 kecuali Sarawak. Moga ada penurunan jangkitan sepanjang PKP 2.0 ini.

Minggu lepas aku ada kongsi yang aku ada dapat pesanan bun roti. Hari isnin dan hari ini pun ada dapat pesanan dari kawan pejabat. Alhamdulillah, moga sentiasa ada rezeki buat ku. Aku pun kira masih belajar lagi ini. Tapi hati gembira bila ada orang yang order. Walapun hati sentiasa berdebar dengan hasilnya.

P/s: mana lah pulak butang untuk edit bawah sekali ni. 

14 bekas, memang kepenatan betul pukul 12 baru siap

Hari ini punya... 7 bekas

Inti kacang merah

Inti coklat

Inti kelapa

37 comments:

  1. Alh semoga rezeki berpanjangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tertinggal/Kena potong pula. Alh= alhamdulillah

      Delete
  2. Sedapnyaaa Dana.. kalau dekat dah order juga dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheehehhe kita jauh di pisahkan hiway yang berliku

      Delete
  3. dah redha dah dgn sambungan PKP ni, nak complaint pun tetap kena hadap.. hehe.. apapun... moga bisness roti akak sentiasa ada pesanan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan ni sambung bulan 2... raya nanti camne lah

      Delete
    2. rasanya kita raya mcm last year juga.. huhuhu

      Delete
  4. Wah nampak sedap,kalau dekat boleh lah oder dengan Dana ni.Semoga terus berjaya Dana.

    ReplyDelete
  5. Alahai..dana buat akk teringat arwah mak akk, arwah mak akk dulu pandai buat roti ni, dia uli dgn tangan je, lepas tu bakar dlm periuk, atas api sabut, bawah api kayu..pastu mak jual letak kt kedai kopi, tapi tiba kat anak dia, tak jadi apa sbb malas, huhu..

    Bagus dana, silap2 suatu hari boleh bukak bakeri roti sendiri pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sempat belajar tak buat roti macam arwah mak akak?
      moga masin la mulut akak tang bukak bakeri sendiri tu hahahhaha

      Delete
    2. Akk boleh je buat roti ni, tapi tak berapa nak rajin, lebih2 lagi oven pun dah rosak, akk punya bread maker pun dah rosak sbb lama tak guna.

      In shaa Allah boleh tu, akk doakan

      Delete
  6. rezeki dana..bole wat side income

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kak, kalau sentiasa ada yang nak membeli nya

      Delete
  7. semoga sukses bisnes roti akak ni :)

    ReplyDelete
  8. Cepatlah habis PKP. Nak rasa juga roti Dana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh amin kak , eh kita masih dlm kawasan sama tak kakcik mana tau boleh antar heheheh

      Delete
  9. Huiii... banyak roti. Alhamdulillah, masyukkk... :) Sedap ni roti Dana, kalau tak, tade la orang order banyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan rezeki ada pegawai tu belanja stafnya... itu oder banyak

      Delete
  10. Wah Dana...hebat ni! 14 bekas..fuh.
    Insya Allah moga sentiasa murah rezeki Dana yang rajin ni.

    ReplyDelete
  11. terbaik sis Dana, nampak gebus rotinya tu..

    ReplyDelete
  12. Uihhh cantik sedap nya bun ni Dana.. Moga sentiasa diluaskan rezeki.

    ReplyDelete
  13. IONQQ**COM
    agen terbesar dan terpercaya di indonesia
    segera daftar dan bergabung bersama kami.
    Whatshapp : +85515373217 :-* (f)

    ReplyDelete
  14. cantik kejadiannya...moga jadi inspirasi untuk saya supaya rajin meroti pulak...

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah
    Semoga sentiasa dilumayankan rezekinya.

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah...
    Makin berkembang bisnes roti dapur akak. Semoga terus berkembang dan bertambah order lagi kak. Aaminn

    ReplyDelete
  17. Kak dana kalau dekat shida pun nk order juga..shida suka mkn roti cmni tau :)

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah...semoga semakin murah rezeki akak..best bila pandai buat roti..

    ReplyDelete
  19. Rezeki tu kak Dana, moga makin murah rezeki akak, moga makin banyak order...

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...