Monday, January 18, 2021

PERCUBAAN BUAT ROTI OREGANO

 Assalamualaikum semua,

Minggu lepas teringin nak cuba roti oregano sebab nak cicah dengan kari. Google resepi tengok lebih kurang je sama macam bahan buat bun cuma tambah oregano je. Jadi aku tumbuk bawang putih 2 ulas+ oregano+ planta gaulkan rata 3 bahan ni untuk jadikan bahan tambahan dalam roti oregano.

Cicah dengan kuah kari memang best, lepas tu hari esoknya cicah dengan sambal sardin pulak. 2 kali aku buat sebab dapat sambutan dari 2 beranak tu. Masa tengah bakar bau dia tu perkkkh semerbak 1 rumah.

Ini bahan penyedap roti oregano

ratakan sapu planta oregano letak keju cheddar pastu gulungkan

Sapu telur dan susu lepastu tabur sikit serbuk oregano

Ini kurang besar pulak percubaan pertama kan

cicah dengan sambal sardin memang layan

aiyan siap mintak tambah banyak kali roti nya

Rupa dalamnya... 

24 comments:

  1. Boleh bygkan baunya.. sedapnya

    ReplyDelete
  2. Mmmmm.... harum aroma aregano sampai ke LD. Sedap makan roti tu panas-panas.

    ReplyDelete
  3. sedapnya roti dia..nk plak ada cheese tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe cheese sikit je buat syarat sebab takde cheese lain

      Delete
  4. Oregano memang naikkan rasa makanan.
    Untung Aiyan ada mama rajin masak dan membuat roti/kek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamanya tengah rajin nanti kalau dah malas entahla heheheh

      Delete
  5. Wah sedap tu makan dgn sambal sadin, panas2 keluar dari oven, ada pulak air kopi, layan plak waktu hujan..perghhh..

    ReplyDelete
  6. Sedapnya nampak roti Dana tu patutlah Ayyan suka sangat

    ReplyDelete
  7. JACKPOT yang besar hanya di AJOQQ :D
    WA : +855969190856

    ReplyDelete
  8. Dapat rasa bau semerbak dia tu camne. Sedap betul roti oregano letak garlic spread homemade. cicah pulak tu dengan kari dan sambal sardin. Mahu aiyan tak menambah sedap camtu :)

    ReplyDelete
  9. Sedapnya, Dana. Akak boleh bayangkan bau dia. Nyummy..!

    ReplyDelete
  10. Hi Dana. Rajinnya meroti. Nampak lazattttt...

    ReplyDelete

  11. ayo segera bergabung dengan kami hanya dengan minimal deposit 20.000 :d
    dapatkan bonus rollingan dana refferal ditunggu apa lagi
    segera bergabung dengan kami di i*o*n*n*q*q :-*

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah
    Nampak sedap kejadiannya

    ReplyDelete
  13. Dana makin berjaya dgn membuat roti. Nak try suggest kat Dana cuba buat roti Ciabatta. Roti ni sedap utk buat sandwich :)

    ReplyDelete
  14. kdg tu tgk kak dana buat mcm mudah jer ^_^

    ReplyDelete
  15. sedapnya..saya suka roti parmesan oregano kalo order subway..

    ReplyDelete
  16. Wah sedapnya roti oregano...!!! Lagi cicah sardin tu, boleh bayangkan rasa kesedapan dia!

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...