Monday, January 11, 2021

PERIUK MASTERCHEF

 Assalamualaikum semua,

Hari ini bersiaran dari rumah, berdebar dengar macam-macam khabar angin yang kata nak PKP semula macam bulan Mac 2020. Memang risau bila tengok angka jangkitan harian yang sampai mencecah 3ribu sehari. Kesian nya pada semua frontliner yang bertungkus lumus dihospital, moga mereka semua sentiasa dalam lindunganNya. 

Minggu lepas ada orang hadiahkan periuk baru. Tak mintak tup tup orang tu kata suruh pilih nak yang mana satu. Hati berbunga-bunga lah ❤๐ŸŒน❤

Kami memang suka kumpul kupon pastu redeem untuk beli mangkuk, atau perkakasan dapur di giant. Tapi kali ini takde kumpul kupon cuma boleh dibeli dengan pembelian barang di giant, janji beli dalam 1 resit. Nanti kita cuba usha yang lain lagi. 

Promosi di pasaraya giant, pembelian dalam 1 resit barang boleh beli periuk dengan harga RM99 je, harga biasa RM499

Masterchef katanya... 

24cm sedang molek untuk masak banyak atau sikit

Aku suka penutup kaca macam tu senang nak tengol keadaan dalam tu

Dah selamat dirasmikan, takde nak simpan dalam kabinet lama-lama

Masak jadi ala-ala masterchef ke tidak hehhehe

21 comments:

  1. bagus tu terus rasmi, mesti semangat kan nak masak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli utk diguna... hahahah akak tak suka dah beli simpan je, rugi heheh

      Delete
  2. untung dana dapat hadiah periuk cheff makin rajin masak

    ReplyDelete
  3. wah periuk masterchef..akak ada 1 periuk stainless steel menang hadiah...tp yg jenis tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ini ada 1 kuali dpt kumpul kupon aeon, ini kat giant lak... best

      Delete
  4. Wah ada periuk Masterchef, kiranya peserta-peserta Masterchef guna periuk ini. Ingatkan periuk daripada jenama biasa-biasa sahaja.
    Hehe eloklah pakai daripada simpan.

    ReplyDelete
  5. Yes.. terus pakai.. Barulah masakan ala Masterchef kan Dana.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang kalau simpan, memang kene digunakan hhehehe

      Delete
  6. Bagusla sbb dana rajin masak, kira berbaloi2 sangat kan. Masak jagung je tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bukan kak, masak sup yang kuning tu rasanya kentang

      Delete
  7. Wah ada lambang mastercheflah.
    Nanti kalau ada program masterchef Malaysia bolehlah cuba masuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... kita masterchef di dapur sendiri je wak

      Delete
  8. rasanya berbaloi kak dana beli sbb kak dana suka masak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dapat periuk baru sayang kalau tak digunakan

      Delete
  9. Ada perkakas dapur baru ni buat semangat memasak. Boleh tahan harga tu level masterchef. Guna kupon dapat diskaun okaylah dapat murah sikit. Masakan gerenti kalah masterchef ni kak dana :)

    ReplyDelete
  10. Wow bestnya tentu lebih byk home cooking dari dana yg best2 lepas ni

    ReplyDelete

  11. ayo daftarkan diri anda di AJOQQ :D
    menangkan jackpot dengan sebanyak-banyaknya :D
    WA;+855969190856

    ReplyDelete
  12. Numpang promo ya Admin^^
    ayo segera bergabung dengan kami di ionqq^^com
    dengan minimal deposit hanya 20.000 rupiah :)
    Kami Juga Menerima Deposit Via Pulsa & E-Money
    - Telkomsel
    - GOPAY
    - Link AJA
    - OVO
    - DANA
    segera DAFTAR di WWW.IONPK.ME (k)
    add Whatshapp : +85515373217 x-)

    ReplyDelete
  13. Wah menariknya! best kan masak guna periuk baru hehehee :D

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...