Thursday, December 17, 2020

PHOTO DIARY #40/2020

 Assalamualaikum semua,

Selamat pagi kawan-kawan, bangun pagi dengar gerimis kat luar. Nak masak tapi takde idea nak masak apa... tensen betul bila lama BDR ni.

Jomla kita layan cerita bergambar. Sambil otak fikir nak masak apa.

Jumaat lepas beli dengan kawan di jupem, banyak ini baru RM19

RM5 1 paket, dahla manis banyak pulak tu

Dah lama tak sarapan nasi impit dengan satay

Boss bagi dia ada dapat masa ada majlis di DBKL awal tahun aritu

Wangi minyak wanginya... rezeki kita hambik

Kosong, menanti boss yang ke 5

Selasa lepas dok buat lelong baju-baju boss yang ditinggalkan, ada baju korporat yang dia tak pernah pakai... lebih 10 helai ada

Kasut pun ada yang ditinggal masih elok tapi tulah kaki boss ni panjang bukan main


Tali leher ini pun dia tinggal, yang hijau tu dapat dari kementerian tapi mana la dia nak pakai kan

Malam kelmarin gigih nyiapkan 100 ketul popia carbonara kentang

Cara Ecah makan , dia nak kulit je... sabar jelah maklong


Cik Bu yang manja..

Semalam Ecah tak nak ke pengasuh,jadi ada la Aiyan geng tengok kartun

30 comments:

  1. Nasib baik last2 ada juga gambar Aiyan.
    nangka J33 tu kira murahlah RM5 sepeket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhah peminat betul wak kat Aiyan heheheh... aah selalu org jual tepi jln nangka tu sebaris jr wak dah rm5

      Delete
  2. Banyaknya pakaian dan aksesori tinggal an bekas bos. Hehe duit daripada lelongan itu buat apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh bagi je tak jual pun... moga murah rezeki boss

      Delete
  3. Nangka tu sedapnya, teringat arwah atok bila tiap kali nampak nangka ❤️

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Kira banyak isinya, selalu kat sini org jual sikit je dah rm5

      Delete
  5. 100 ketul popia carbonara? buat 20 pun lenguh segala tgn. inikan pula 100 ketul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahajh buat 2 paket, kulit popia yg isi 50 tu... kejap je dik sebenatnha tak lenguh mana heheh

      Delete
  6. Hahaa Ecah..penat la mak long menggulung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaah itulah, kalau selalu ada mak dia, mak nya lah yang makan inti tu hehehe

      Delete
  7. sedapnya dapat makan satay dan popia goreng :)

    ReplyDelete
  8. Banyaknya nangka tu Dana...cantek nampak isinya.Tapi akak tak minat nangka.Kalau ada orang kasi akak potong2 kecil buat air gula ,baru budak2 ni makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dana sesekali layan jugak nangka ni kak, tapi tak boleh selalu sangat sebabkan batuk... bila dah lama tu teringin jugak kak

      Delete
  9. Wah, akak suka nangka, Dana. :) Nasi impit dengan sate pun sedap! Banyaknya barang tinggalan bos. Bila tengok popia, teringat anak akak dulu. Tapi dia karipap, makan kulit je. So kalau buat karipap, ada yang akak letak inti kentang, ada yang akak tinggal kosong. Karipap angin, peberet anak waktu kecik. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dia kata tak nak, mula-mula ingat dia tertinggal... Aiyan dulu pun makan karipap kulit je inti tak suka tapi dah besar ni dia ok... semua dia ngap

      Delete
  10. ok Ecah..kita geng. makan kulit popia je..inti buang

    ReplyDelete
  11. Sedapnya popia tuuu.. Cik TK pun baru buat popia semalam. Sebungkus je la tapi.. isi dia campuran sohun, fishcake, sosej, kentang, carrot.

    ReplyDelete
  12. wak pon sukak makan nangka sedap camtu., ;p

    ReplyDelete
  13. sedap nampak nangka tu... ammi kalau makan biar benda tu ada sikit je. kalau nampak banyak mesti makan banyak pastu mulalah nak sebu perut ni.

    ReplyDelete
  14. pucuk ubi fresh tu. untung beli. nangka pun banyak berbaloi dengan harganya. bestnya dapat hadiah perfume tu kak dana.
    banyak betul koleksi baju, tali leher dan kasut boss.
    Sedap popia tu. Budak budak biasa makan apa yang dia suke je kak. tapi jarang budak budak suka makan kulit. selalu dorang suka ratah inti je. hihi..janji ecah suka makan okay dah tu. Seronoklah ecah ada geng abang aiyan.

    ReplyDelete
  15. banyak jugak tinggalan boss tu ek..

    ReplyDelete
  16. Waa sedapnya popia tu. Btw sy tgk dkt bloglist 2 tu blog sy dh tak guna domain tu.. hehe. Maaf ya.. guna yg ni. https://thenewminded.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. murah tu, dana. untung lah :)

    wah. bos tinggal kan brg.
    sape yg muat dan nak, boleh amik, kan.
    alhamdulillah... murah rezeki bos.

    ReplyDelete
  18. sedapnya nangka tu kak dana..kuning elok :)
    awat bos tgai..mmg boleh ambil ke? hahaaa ^_^

    Hai aiyan <3

    ReplyDelete
  19. pucuk ubi tu masak lemak sedap tu

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...