Tuesday, December 8, 2020

BENDA PALING MALAS..

 Assalamualaikum semua,

Hari ini bersiaran di pejabat, sampai-sampai tengok boss dah kemas bilik dia. Sedih pulak tengok 😫 

Perempuan atau isteri ni kadang ada benda yang dia malas nak buat. Tapi lain orang lain la perangainya kan, kalau aku benda paling aku malas nak buat. Lipat baju hahahah 

Basuh baju,sidai dan angkat dari sidai selalu Edy buat jarang aku buat. Tapi bab lipat memang la, kalau dibiarkan memang menggunung la jawabnya mau tertutup ruang tamu. Sekarang setiap petang kan hujan kadang bawak ke malam. Seharian mendung baju pun 2 ke 3 hari baru kering. Jadi selalu Edy akan bawa ke dobi je... basuh dan keringkan sekali. Bila balik rumah... menggeleng isterinya 

Dalam bakul yang angkat dari sidaikan kat rumah, 2 beg ikea besar baru balik dari dobi

Nak tak nak kene lipat jugak... lenguh pinggang oiii 


26 comments:

  1. Akk rasa bukan dana sorang mcm tu, akk dan ramaaaamai lagi pun sama. Melipat baju ni adoii tak tau la nak cakap camana bercinta nak menyudahkannya, lps tu nak susun plak rak baju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dana selalu lipat je kak, susun kat rak itu kerja Edy hehehhe...

      Delete
  2. Kak kalau suami ada kat rumah pasal basuh baju sampai ke lipat baju biasanya suami Kak kasi settle hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Edy dulu je rajin pastu malas dah... hahahha kalau dibiarkan makin menggunung kan kak

      Delete
  3. Assalamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    Biasanya membasuh rajin tapi melipat ada sikit-sikit malas hehehe.. Yalah embasuh guna mesin, melipat kena guna tulang 4 kerat. Kalaulah ada mesin melipat kain kan senang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, itulah ustaz tapi kalau tak lipat lagi menimbun nak tak nak kene lah rajinkan diri melipat lepas tu mula lah sakit pinggang lama sgt melipat heheheh

      Delete
  4. Semalam baru lipat baju yang menggunung dan zhi selalu lipat baju sambil layan Netflix. Tak terasa sangat penderitaannya tu. Huhu..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sambil layan tv lagi lambat bagi akak heheheh... sebab kadang hilang konsentrasi

      Delete
  5. Samalah kak. Lipat baju ni lah yang paling saya malas nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan, kerja lain ok lagi tapi lipat baju memang ampun

      Delete
  6. LIPAT BAJU SAMBIL TENGOK DRAMA TIME IKLAN BARU LIPAT HEH..HEH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah patut siap kejap jadi berejam baru siap heheheh

      Delete
  7. kenapa boss akak? dia nak pergi mana? alamak..tertinggal perahu..huhuuh

    ye, benda paling malas la nak lipat baju, tak tahu la kenapa ek ramai ada penyakit ni..haha

    ReplyDelete
  8. Lipat baju kena sumbat telinga dengan headphone, dengar spotify, baru semangat nak lipat, Dana. Hehe.. lagi satu tips, sikit pun lipat. Kalau tunggu menimbun, lagi malas.

    ReplyDelete
  9. Hehe akak biarkan dalam bakul baju. Cari baju dikehendaki dalam itu. Kalau hendak lipat baju kena sambil tengok TV memang cepat lipat, tidak sedar sudah habis lipat.

    ReplyDelete
  10. Nanti wak ciptakan mesin lipat baju siap gosok sekali.

    ReplyDelete

  11. Hai,jemput join GA saya :)
    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/12/digital-arts-giveaway.html

    ReplyDelete
  12. Sama la x suka lipat baju...basuh dan sidai gigih lagi...

    ReplyDelete
  13. So far okay je. Basuh dan sidai okay je husband buat tapi bab lipat ada protokol cara lipat. haha..kena buat sendiri. Benda paling malas, nak mop weekly tu. Aduii..sakit pinggang.

    ReplyDelete
  14. Opppsss..hahahaaa..sama la kak..kat rumah duk tgu tgan rajin ni melipat hehee

    ReplyDelete
  15. Poker online dengan presentase menang yang besar
    ayo segera bergabung bersama kami di AJOQQ :D
    WA : +855969190856

    ReplyDelete
  16. Lipat baju tu pun memang malas juga. Hehe.. kalau buat sambil tengok drama pun.. drama lebih, lipat bajunya kurang. Hahaha

    ReplyDelete
  17. aida ada 2 anak dara utk bantu sekarang, dana.
    alhamdulillah :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...