Thursday, June 10, 2021

PHOTO DIARY #21/2021

 Assalamualaikum semua,

Hari ini awal buat entri, kejap lagi nak masak sarapan. Pagi tadi terjaga awal batuk-batuk, silap aku juga lupa nak makan malam. Tak makan nasi dan tak makan alas perut sudahnya jam 5 pagi terkebil-kebil menahan batuk. Aku memang macamni bila perut masuk angin semuanya jadi tak menentu. 

Jomla kita layan cerita bergambar.

Minggu lepas dah tak tau nak masak sarapan apa, buat la jemput kentang.. letak kentang dan lobak banyak

Gigih tumbuk sambal kicap, aku suka lawankan jemput dengan sambal kicap

Tapi yang geramnya Cik Teh dok panjat kabinet terkene sambal kicap... tengok kaki dia, terus aku bebel dan cuci di singki... takut pijar je sambal tu pedas lagi

Susahnya nak jumpa tempe yang dibungkus dengan daun pisang dan kertas minyak macam di kampung

Ikan keli masak kencur... aduh sedapnya 

Panjang dah budak putih ni... 

Perut lagi bulat, acik Aiyan sampai tak larat nak pegang

Hasil tepi rumah, daun kesum nak buat asam pedas

Nasi lemak ulam keropok

Mama dengan papa dipaksa main dam dengan dia... selagi dia tak menang dia akan ulang main 

Sesekali teringin burger oblong tepi jalan

Kek lapis beli dari kawan di johor tapi pembuat asal sarawak

Tidur gaya bebas


Semalam teringin makan roti puri

Pukul 2 petang ke pejabat, arahan boss

Siap buat kerja dalam pukul 5 balik rumah

Anak pokok ulam raja dah tumbuh merata

26 comments:

  1. cantik meow aiyan mcm2 warnanyasarapan apa pagi ni dana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memacam warna dan peel kak... buat sarapan mehun kari

      Delete
  2. perut kalau masuk angin, nak buat apa pun tak best :(

    ReplyDelete
  3. mcm 2 pesen gaya tido ek
    akak pun suka tgk kucing tido ha haa terhibur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak, kdg tak terpikir gaya tidonya

      Delete
  4. Akak badan masuk angin rasa lenguh dan sakit kepala. Tambah minum kopi susu lagi sakit kepala.
    Hehe Cik Teh nak rasa sambal kicap. Lepas itu pijar tidak kaki ia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kak, salah sendiri gak dh tau ada gastrik makan xmenentu dana ni kdg

      Delete
  5. Sedap, cucur cicah sambal kicap. Budak putih tu comei, muka terkejut. Hehe.. rajin Dana, kerja pun masak, nasi lemak la, roti puri la. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Teh memang suka buat muka comel... saja je tu
      Wfh baru dana masak meriah kak hehehe

      Delete
  6. tgk oblong tu terliur..
    semalam mkn wrap.. lepas tu curik oblong suami skit.. haha

    ReplyDelete
  7. cucur kentang cicah cili kicap sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah kak org johor semua nk cicah sambal kicap heheh

      Delete
  8. Cik teh nak merasa sambal kicap jugak ke tuuuuu hahahaha
    Lawaklah muka si putih yang aiyan dukung tuuuu, mata bulat macam apa, yang bawah 2 ekor tu tunggu turn nak kena angkat jugak ke hahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak degil, dahla sambal kicap tu pedas baru buat takut pijar je... yang gambar tu untuk abang-abang je hehehe

      Delete
  9. Petang2 tgk pic cucur kentang tu isshh sedapnya dana

    ReplyDelete
  10. Laaa ken masuk kerja time2 macam tu sure x best kan...banyaknya kucing Ayyan..nasib la aunty x boleh bela kucing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kak, risau kan... tp still dah arahan kene ikut jugak

      Delete
  11. Mrs. A pun kalau makan cekodok suka cicah dengan cili kicap stail orang Johor kan Dana hiks!

    Kemahen ya aksi-aksi si bulus tu macam-macam style

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh ye style johor tu kak... memacam aksi kak baik diaorang tidur dari buat sepah

      Delete
  12. gendut2 juga miaw nya, makanan dana mmg selalu mengiur kan. terus rasa nakmakan mcm2

    ReplyDelete
  13. Macam macam aksi kucing. Dapat tempe yang bungkus daun pisang lagi sedap. tapi itulah dah tak jumpa dah sekarang.

    ReplyDelete
  14. Lapar tengok makanan tu semua.. hehehe.. Sukanya cekodok kentang.. Kalau Sha memang bubuh kentang je tambah ikan bilis tumbuk.. pergh!! hehehe.. gebu gebas meow-meow tu.. hehehe..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...