Thursday, November 11, 2021

PHOTO DIARY #42/2021 BALIK KAMPUNG... OOOO BALIK KAMPUNG

 Assalamualaikum semua,

Maaf lambat buat entri, hari ini kami balik kampung. Balik ber4 je dengan Maktek dan Ecah, Edy dan Faizal akan balik sekali sabtu nanti. Mereka tak dapat cuti, jadi kami balik dulu.

Awal pagi, pukul 6.30 kami dah gerak, sampai di kampung dalam pukul 10.30. Jalan pun lenggang je cuma awal pagi hujan jadi perlahan sikit.

Jumpa lontong kering, sedapnya

Memang minta emak beli tauhu banyak dari kedai

Emak masakkan asam pedas kepala, siap ada telur lagi

Besar sangat telurnya

Aiyan dan Ecah ngepau atoknya aiskrim

Bukan main gembira

Abah pun makan aiskrim juga terliur tengok cucu makan

Budak comot

Pinggan aku... 

Pemandangan depan rumah


44 comments:

  1. budak comot tu, walau comot idong dia tetap bergaya depan kamera..hahahha

    besar betul telur ikan mayong tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh pantang nak ambik gambar... itulah ikannya pun besar dik

      Delete
  2. seronok dh smp kampung..dpt makan masakan mak

    ReplyDelete
  3. Gambar pinggan aku tu kena tulis pinggan aku round 1 hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe 1 round je tu Ammi, tahan jiwa hahahah

      Delete
  4. bestnya aiyan balik kampung.. selamat bercuti dana

    ReplyDelete
  5. gambar-gambar yang menerbitkan kelaparan

    ReplyDelete
  6. lontong kering.. asam pedas pekat2.. nanti mee rebos aduimakhaiiii sodapp

    ReplyDelete
  7. kalau tak musim covid ni, dah berambat ke ayer baloi tumpang makan asam pedas...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha lenkali boleh je datang MY oi, nak datang roger je

      Delete
  8. best nya balik kampung.. enjoy ur time dengan family di kampung ye

    ReplyDelete
  9. Aduh menarik tertarik tengok lontong kering.
    Haah besar sangat telur ikan. Puas makan sebiji.

    ReplyDelete
  10. Seronoknya balik kampung halaman..udara di kampung mmg tak sama dengan tempat lain..
    selamat kembali juga

    ReplyDelete
  11. seronoknya dapat balik kampung kan..part makan makan yg best tu hehe

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah selamat sampai kampung

    ReplyDelete
  13. serononya balik kg. dpt jumpa keluarga n sedara mara slps hampir sethn kena kurung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tu cikgu memang seronok betul rasa tak cukup 4 hari

      Delete
  14. Besar sungguh telur ikan tu... sekali pandang macam seekor sotong pulak.

    ReplyDelete
  15. Bestnye.. Sedapnye.. Comel2nye..

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah selamat sampai kampung dah. Seronok semuanya dapat berjumpa. Besar betul telur ikan tu kak. Anak anak balik dihidangkan dengan lauk sedap. cucu pun dapat paw atok aiskrim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur berkesempatan balik kampung walaupun agak lambat, lepas ni ke terengganu pulak la

      Delete
  17. sonoknyerr blik kampung kt johor.. . 😅

    ReplyDelete
  18. Yeayy…balik Pontian!
    Seronok kan dah lama tak dapat balik kampung.

    ReplyDelete
  19. wahhh akhirnya dpt balik kampung! enjoy kak.. =)

    ReplyDelete
  20. Style anak blogger..terbaik lah adik

    ReplyDelete
  21. Dana... Nak lontong kering tu juga

    ReplyDelete
  22. Bestnya balik kampung..bila balik kamoung makan adalah aktiviti paling best dan haven kan

    ReplyDelete
  23. Asam pedas tu... Bestnya Dana... siap ada telur ikan.. pergh!!

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...