Monday, October 11, 2021

TESCO MILK CHOCOLATE BUTTER BISCUITS

 Assalamualaikum semua,

Hari ini aku nak cerita pasal biskut jenama Tesco yang viral dan ramai orang kata sedap. Sanggup suruh Maktek buat pesanan secara atas talian barangan Tesco, sebab dia selalu beli. Cuba beli 2 jenis yang yang mentega dengan Tesco Milk Chocolate Malted Milk tapi baru makan yang mentega tu.

Memang sedap, coklat dia pun sedap bukan macam rasa coklat murah. Peminat biskut coklat wajib beli sebab mesti tak menyesal punya. Aku sempat la rasa 2 keping  yang lain tu Aiyan bedal.

Aiyan: sedap la mama

Mama: makan la, makan pelan-pelan

Aiyan: Mama tak nak kan, (sambil pegang dua belah tangan)

Mama: taknak, Aiyan makan la... 

tengok lagi sekali dah selamat, selamat masuk dalam tong sampah kotak tu. heheheh

review coklat yang belah bawah tu tau


Gini rupa coklat dia, bau coklat nya pun sedap

Tiap bentuk ada 3 keping je, semua sekali 9 keping je

ini bahagian belakang dia tau... 

Dia salut depan je, belakang terbuka gini

gini rupa dari tepi

35 comments:

  1. sedap biskut bersalut coklat mmg suka st dgncoklat obses heh..heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak... kene cuba nanti kalau belum pernah cuba

      Delete
  2. Pernah makan biskut ni...sedap....

    ReplyDelete
  3. Oh pernah nampak. Sedap ya? Hehe. Aduh waktu jumpa tidak tergerak beli.

    ReplyDelete
  4. ooo ingtkn salut penuh ngn coklat.. belakang terdedah.. haha..
    aduhai xde tesco kat sni..
    tlg pos la kakdana.. nk merasa.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tak salut terus, tapi ok jugak kalau banyak sangat nanti muak lak banyak coklat... insyallah nnti akak hantarkan

      Delete
  5. ini kalau dibiarkan, tak sampai 10 minit selesai saya makan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi nya sikit kalau makan dengan anak-anak sekejapan je abis ni Syaz

      Delete
  6. Tak tahu pulak biskut ni viral. Masih tesco lagi ye belum tukar ke Lotus.
    Laju Aiyan makan sebab sedap sangat kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada nampak ramai jugak yang kata sedap biskut ni, itu akak cuba-cuba tu...

      Delete
  7. tak pernah try.. nk cari la.. nmpk sedap.. amboi aydan makan laju je ye sbb biskut sedap ye.

    ReplyDelete
  8. oh.. nanti try beli laa satu kalau gi tesco

    ReplyDelete
  9. owh kat sini takdooo..nampak sedap

    ReplyDelete
  10. belum pernah cuba, sbb kalau bahagian biskut mmg salu skip jer hahaaa ^_^

    ReplyDelete
  11. Wow coklat is my fav. Tapi tu la tempat tinggal saya ni takde Tesco yg dekat. Mak saya pun suka shopping kat Tesco. Kalau balik kampung, mesti dia seret saya pergi Tesco. Rindunya balik kampung.

    ReplyDelete
  12. https://madey09.blogspot.com/2021/10/pencarian-hits-blogger-aktif-sepanjang.html?showComment=1633996063682#c584371706352975708

    jadilah yang terhits di laman Etuza ..Salam ziarah pagi selasa

    ReplyDelete
  13. Tahniah blog ini antara HITS blog di laman Etuza ya. Dan ada link Etuza kat sini masa ini teratas dalam paparan Entri..wow! terima kasih ya teman bloggerku

    ReplyDelete
  14. sedap biskut ni sbb bila org share ada iras2 biskut kapal kt jepun tu...akak pn dh beli aritu..borong sbb pernah cari sold out sbb rmi org beli hehe

    ReplyDelete
  15. lama tak gi tesco..selamat poket ammi haha

    ReplyDelete
  16. Nampak sedap.. lama tak jejak kaki ke Tesco..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...