Assalamualaikum semua,
Minggu lepas dapat kotak kejutan dari kampung, takde cakap apa tup-tup dapat kiriman. Bila dibuka isi nya berpapan-papan petai. Emak kata ini dari pokok petai belakang rumah, buah nya banyak itu mak kirimkan pada kami. Nak tunggu kami balik ke kampung lepas Deepavali takut dah tak elok. Banyak ni kongsi dengan Maktek, tak sempat nak masak memang buat ulam jelah.
|
Masa orang GDex hantar, terfikir jugak takde barang beli dekat shopee yang guna GDex |
|
Bila buka ni, wahhhhh |
|
makan mehun goreng pun ulam petai |
alhamdulillah
ReplyDeletebykk tu puas dana. makn
itulah kak, banyak sangat jenuh jugak nak ngabiskan
DeleteAssalamualaikum...Nampak kat bloglis Fiza...Terus terjah...Petaiiiii...sukanya
ReplyDeletewsalam... petai ramai yang tak tolak heheheh
Deletewah...cantik matanya...best la tu bleh buat macam- macam masakan
ReplyDeleteitulah kak, kene abiskan sebelum balik kg nih
DeleteBanyaknyaa, sedapnyaaa.. tu kalau kopek dibuat jeruk, adoiii ngencesss arrrr tekak..
ReplyDeletedana tak reti makan jeruk petai kak heheheh
Deletewak pon sukak petai nih.,. tapi tulah kalo kentut mmg berdesing bau dia., hahaha
ReplyDeleteheheheh kalau kentut tutup hidung wak, biar tak bau hehehehe
DeleteBanyaknya petai. Ini segala makanan kena letak petai. Hehe alhamdulillah Dana.
ReplyDeletebahagi dua dengan adik ni kak...
DeleteElok elok petainya lagi walaupun dipos. Alhamdulillah..seronok dapat stok petai dari kampung. fresh from pokok lagi tu.
ReplyDeleteaah sehari je dah sampai dik...
DeleteAntara ulam-ulaman yg x pernah try lg.. hihihi
ReplyDeleteakak memang tak makan petai ya...
DeletePuas makan...besar2 matanya
ReplyDeletebetul tu kak... puas makan
DeleteBesonye matee.. ulam dgn tempoyak tak ingat apa dah ni
ReplyDeleteitulah rezeki, menjadi petai emak kali ini
DeleteDana agak agaklah makan petai tu … mau sebulan tak hilang bau tu hihi… Dah katanya mak ek, teringat dia kat anak yg jauh
ReplyDeleteOrg ckp petai ni panas, boleh batuk kalau makan banyak. Betul ke
dana makan sabtu ahad je kak, hari kerja tak makan hahahha
DeleteAlhamdulillah rezeki mak oh! mak gitulah
ReplyDeleteBanyak stok Dana boleh buat jeruk petai hehehee...
dana tak minat jeruk petai kak hehehe
Deleteantara makanan atau kekacang yang saya suka makan..kena cara masak wow!! dua kali tambah nasi ..
ReplyDeleteye selalu memang masak buat sambal, tp kadang buat ulam gitu je cikgu
Deletesedapnya petai tu kak
ReplyDeleteAkak ada bertanya tadi kan: Saya sentiasa lepaskan dia kak, umur dia skrg 4 bulan . Dia duduk dalam sangkar time dia nak tidur. Saya lepaskan dia diluar dan didalam rumah jugak kak. Dia masuk dalam bilik saya jugak.
Ada entry gambar dia bermain di luar dalam blog ni kak. Dan boleh follow ig beauti tau
beauti_com_my
4bulan nampak besar dah dia... waktu tidur je yek, ingatkan mmg ddk sangkar je... takpe bebas merata2 jalan rupanya dia...
DeleteMakan byk
DeleteMinum susu pulak kak 😆 umi sy beli botol susu baru kak. Botol susu dia yg lama hancur. Dia la buatnya. Gigit tajam kan.
Gigi
Deletebuat sambal bilis garing letak petai sedapnya.
ReplyDeleteammi makan petai mmg sedap tp lepas makan mmg appt berkali2 dengan Mr. Tan la jawabnya
Alhamdulillah.. besar-besar mata petainya..
ReplyDelete