Tuesday, March 23, 2021

RAYYAN IZZAN OH RAYYAN IZZAN

 Assalamualaikum semua,

Hari ini aku nak cerita pasal Aiyan, sejak PKP dan PKPB dia memang kurang aktiviti. Kalau ada pun aku ajak jalan pusing kawasan perumahan ni, dulu hujung minggu rajin jugak ajak pusing tasik, ke mall pusing-pusing jadi senaman. Bila sekolah pulak banyak aktiviti dan maintain la sikit badannya. Baru-baru ini aku beli penimbang baru yang lama udah rosak, suruh dia timbang. Ambik kau 63kg memang lepas ni akan paksa dia briswalk petang-petang dan hujung minggu, ajak buat senaman dalam rumah. Moga dah mula sekolah ni dapat turun sikit badannya. Makan kat rumah pun aku dah mula kurangkan untuk dia. 

Tengok berat dia, masa aku dah dekat U baru dapat berat ini ... dia baru darjah 4

waktu pagi sebelum hantar ke transit, bila hari dia tak sekolah

Masa di transit dia muntah kene dekat baju tshirt, kene pakai baju singlet ni... dia akan muntah bila makan banyak, memang dari kecik macam tu

Muka penat balik dari sekolah, aku suka dia sekolah... bila dia sekolah dia akan aktif berlari bermain 

saiz dia dengan papa dah nak sama bila naik motor sekali

membesar bak juara

13 comments:

  1. Seronok ini brisk walk sama-sama dengan Aiyan. Harap berjaya turunkan berat badan nanti.

    ReplyDelete
  2. Jom kita brisk walk sama-sama dik! :)

    ReplyDelete
  3. Wah.. adalah member dana briswalk lepas ini..
    semoga usaha menurunkan berat badan Aiyan berjaya..
    Dah kembali ke sekolah ini, mesti aktif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekolah masih ada penggiliran lagi kak, tak sepenuhnya...

      Delete
    2. Owh.. bergilir-gilir ke.. Ramai eh muridnya.. Takpelah.. Dana lah kawal makan dia dan jalan-jalan petang hari.. InsyaAllah, boleh tu..

      Delete
  4. anak mak dana ni minum milo bagai champion tak ? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye wak, milo kegemaran nya... tapi sekarang kalau order milo ais kami kata milo kosong tanpa gula dan susu

      Delete
  5. alahai sayang :)
    diet cara sihat, dana.
    makan is makan, more to senaman fizikal.

    ReplyDelete
  6. Semoga Aiyan membesar dengan sihat. Aaminn

    ReplyDelete
  7. nanti bila dia dah mula nak kuruskan diri dia sendiri, kejap ja dia akan work out hehe

    ReplyDelete
  8. Betul kak dana..bila ank2 pergi sekolah depa aktif..so jgn risau berat pasti turun nnt :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...