Monday, April 5, 2021

TOSEI RAWA

 Assalamualaikum semua,

Aku kan sekarang dah jadi peminat tosei, pernah makan tosei biasa, tosei bawang dan tosei telur. Tapi tosei rawa ni aku baru cuba sabtu lepas, dia punya rupa dan rasa aduhai memang buat teringat-ingatla. Ranggup ada ada rasa rempah dan pedas. Memang layan lah, bayangkan aku sabtu ahad aku ambil menu sama. Sesiapa yang belum pernah cuba, wajib cuba tau hehehhe.

rupa dia cantik macam renda-renda

ranggup pun iya

ada rempah, hirisan cili dan daun sup


hari ahad order lagi... aduh memang best

22 comments:

  1. okay...nak try nanti...selalu order tosei telur je

    ReplyDelete
  2. Oh baru tahu tosei rasa rasa macam mana.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. nanti cuba tosei rawa ni kak... sedap bagi dana

      Delete
  4. kite pun suka jugak.. tapi tak kenyang hahahaha

    ReplyDelete
  5. Biasa makan tosei biasa je, nanti boleh la try tosei rawa ni kalau ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu kedai mamak ada tosei rawa ni, cuba tau

      Delete
  6. Tak pernah dengar pula pasal tosei rawa ini.. menarik sebab ada rempah dan macam renda..

    ReplyDelete
  7. Akak pun agak baru jugak cuba-cuba makan tosei.
    Tapi tosei rawa ni tak pernah tau lagi. Nanti la try intai2 menu, kot ada boleh cuba.

    ReplyDelete
  8. akak peminat tose
    tp rawa tak penah try he hhe
    insyaallah blh try pasni

    ReplyDelete
  9. Waalaikumussalam.
    Macam-macam adunan tosei kan Dana. Kak Amie pun suka tosei.
    Nanti Dana emelkan details ke salamiez@gmail.com
    Ada hadiah untuk Dana sebagai salah seorang Top 10 Komentator Mac 2021.

    ReplyDelete
  10. My favourite jugak..tosei rawa nu memang sedap :P

    ReplyDelete
  11. tose rawa siap kuah pelbagai sedap tu

    ReplyDelete
  12. ops yang ni aku tak reti sgt nak makan.. hehe tercubit sendiri rasanya, ada gak yang aku tak suka mkn. hehehee

    ReplyDelete
  13. mmg tak cukup satu kalau tosei gini

    ReplyDelete
  14. Memang sedaplah tu sampai repeat order. Saya sejenis kurang gemar tosei sebab rasa masam sikit. Mungkin boleh cuba tosei rawa ada rasa rempah dan rangup ni.

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...