Thursday, April 8, 2021

PHOTO DIARY #14/2021

 Assalamualaikum semua,

Hari ini bersiaran dari Klinik Pakar HKL, aku ada temujanji dengan doktor. Dia punya debar sampai malam tak lena tidur huhuhuhu. Doakan semuanya ok je kawan-kawan. 

Jomla kita layan cerita bergambar, line internet kat sini aduhai boleh tahan siput 😅

Cantik tapi macam scary awan tu, awal pagi dalam 7 lebih

Kene cakar ginger 2, sakit betul... berdenyut

Layan makan sardin roll ini, rangup dan isi nya banyak

Hari itu beli kat adik yang jual kat lampu isyarat, walaupun salah tapi kesian... sedap jugak jeruknya dia bagi jerut kulit limau

Bukan main tinggi pucuk asparagus ni

Kejadiam haru pagi semalam, bateri kereta kong masa berhenti bawak Aiyan sarapan

Mujur Edy ada, dia hantar Aiyan ke sekolah dan aku tumpang kawan pejabat yang kebetulan sarapan di kedai sama

Bekalan semalam, bila terlebih sikit rajin

Dapat kurma dari Persatuan Jemaah Islam di JUPEM, sedap kurmanya moist

Malam tadi buat roti untuk hantar ke kedai puspanita, buat 1 adunan je

Kucing muslim friendly, suci bersih bermata biru hehehhe

Bangunan yang nampak cantik dari kejauhan

22 comments:

  1. jeruk mangga traffik light pernh juga bli tu la kesian kn tgk diorang bisnes tgh panas..tp tula skarang ni org yg beli pn bole kena denda kn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kalau line clear baru beli kak... kesian kadang

      Delete
  2. Semoga dipermudahkan urusan appointment kak dana hari ni. Musim covid ni mencabar nak menunggunya.
    Kurma macam tu memang sedap dimakan. kucing muslim friendly pun hado. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 jam jugak baru setel menunggunya td dik... sedap moist kurmanya

      Delete
  3. rotinya dalam oven pun dah nampak gebu..
    hasilnya mesti gebu gebas ye..

    Kami pun kdg2 beli jeruk mangga tepi jalan. Kesian kat dorang. Harap cepat habis dan dia boleh pulang awal

    ReplyDelete
    Replies
    1. gebus seperti tuannya ya eheheh...

      itulah kesian panas2, kadang fikir sebab bantu sambil sedekah... paham kesusahan orang tak sama musim covid ni

      Delete
  4. Nasib baik ada kawan kalau tidak hari gelabah hendak pergi kerja.
    Harap keputusan ujian kesihatan ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah mujur kawan tu belum balik lagi, itu yang boleh tumpang tu

      Delete
  5. wak tringt dulu masa nk beli rumah .,salesman tu ckp kalo nak muslim friendly suci murni kena bayar lebih., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, semua mahal kalau yg muslim friendly ye... buat orang risau islam ini memang mahal ke,, gitu

      Delete
  6. Kesian memang kesian dekat penjual yang jual jeruk dekat lampu isyarat tu, sekarang pun pembeli boleh kena denda sekaliii. Kucing muslim friendly tu comel sungguh, menarik perhatian saya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah tu kan, naya kalau kene jugak samannya

      Delete
  7. Waahh teringinnya nk rasa sardin roll tu..peberet akak

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. ya sedap, tapi itulah nk rasa banyak payah sikit

      Delete
  9. Laa, gambar Aiyan lupa masukkan ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehhehe ye wak lupa, aduhai peminat aiyan ni

      Delete
  10. setiap gambar ade ceritanya hehee..paling best jeruk tu...shida kenan sungguh,beli juga kat adik2 yg jual kat trafik ligth..

    ReplyDelete
  11. kurma sajad??? hmm... rare... hahaha

    ReplyDelete
  12. Biar gambar berbicara.. hehehe.. Sedap-sedap makanan..
    Mujur ada edy dan kawan dana ye..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...