Thursday, April 15, 2021

PHOTO DIARY #15/2021

 Assalamualaikum semua,

Bertemu lagi kita di hari khamis yang sejuk, bersamaan 3 Ramadhan. Pagi-pagi lemau je rasa, nanti pukul 10 hingga pukul 12 mula la menguap berkali-kali. Bulan puasa ini aku balik rumah pukul 4.00 petang tapi jalan tetap jem jugak. Takpelah sebulan je kene hadap, lepas ni harap ok semula. Kuala lumpur kalau tak jem memang tak sah. 

Terbebel pulak, jom kita layan cerita bergambar ya. 

Kembar 3, cepat dia naik lagi lah musim hujan ni

Kucing-kucing ni kalau Aiyan pegang diaorang baik je, kalau dengan aku memang nak lari je


ini lagi seekor, kalau aku pegang nak lap kaki tangan dia.. comfirm la aku kene cakar kalau dengan Edy atau Aiyan baik je dia

Sakit mata tengok rumput yang makin subur, kene letak pokok dekat atas sebelum potong rumput sikit-sikit .. rasa macam nak suruh Edy boh batu bata je kat situ

Hari tu ada budak kontraktor pecahkan jam dinding aku, dahla dia pecahkan senyap gitu je... hilang gitu je jam tu, aku ngadu lah dekat budak pejabat yang pantau kerja diaorang lepas tu dia bagitau kat boss kontraktor tu dan boss dia pun gantikan jam baru... pink macam jam lama

Edy kalau solat terawih memang pakai baju melayu, kira terpakai jugak la baju melayu lama-lama tu

Menu sahur hari pertama berpuasa, ringkas sangat

Kurma safawi, wajib aku ambil waktu sahur dan berbuka

Spot yang suka menyelit dekat abang nya... 

menu berbuka hari pertama, mehun sup daging, fries, popia dan buah tembikai merah

Terawih malam kedua, berbaju melayu tahun 2015 mujur muat lagi

Menu berbuka hari kedua, budak kecik tu request dekat papa nya nak berbuka dengan ayam goreng, chicken popcorn, nugget dan fries.. gara-gara nampak iklan orang makan ayam kat TV


Baca doa makan dulu, dari pukul 7 dia dah bersila depan meja tu tau

31 comments:

  1. Semangat Aiyan tunggu untuk berbuka. Selalu macam itu kalau puasa macam-macam makanan teringin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, kita layankan supaya dia lebih semangat berpuasa

      Delete
  2. Aduhai Ayyan...lama la telan air liur ngadap makanan tu. Hahaha

    Akak pun buka & sahur simple. Jadi meriah kalau beli kat luar, semua nak beli..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah baru dia dengar kata sikit, kalau tidak sibuk dengan kartunnya

      Delete
  3. Aduhai Aiyan.. Semangat ye nunggu azan dpn TV.hehehe
    Selamat berpuasa dana sekeluarga...

    ReplyDelete
  4. Hehe Aiyan dah turun brpa kg posa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak timbang lagi kak, harapnya turun banyak

      Delete
  5. Kucing kesayangan aiyan. Baik betul ye dengan aiyan. Excited dia menunggu kat meja makan 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kucing tu kene gomol, kene buat camne pun dok ikut je si Aiyan tu

      Delete
  6. Comelnyaaaaaaaaaa kucing kucing kak Dana! Manja pulakkk tuuuu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. time baik memang manja, tapi dia menyepah rumah rasa nak gulai hahahhaha

      Delete
  7. Replies
    1. kejenya makan tidur buat sepah memangla gebus hehehe

      Delete
  8. Kucing2 tu nak ikut pegi tarawihlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya wak, pantang atoknya nak keluar mesti dok berderet nak ikut jugak

      Delete
  9. Bln posa ni walaupun kt sini xde bazaar tetap jalan jem.. hmm

    ReplyDelete
  10. geramnya tengok pokok pegaga kak dana!

    ReplyDelete
  11. gmbr last tu besar naw drumstick tu.. 😅

    ReplyDelete
  12. Wah...ayyan good boy puasa laaa......okey auntymama sayang dia la...sedap plak tgok drumstick tu

    ReplyDelete
  13. Aiyan puasa ye.. terbaik la boy sorang ni.. nampak segar2 pokok dana

    ReplyDelete
  14. Wah! Besarnya peha ayam goreng Ayyan tu!

    ReplyDelete
  15. baiknyaaaa kucing2 tu dgn aiyannnn

    ReplyDelete
  16. Hehe.. kucing memang suka budak-budak, kan. Seronok akak tengok gambar-gambar. Alhamdulillah, bagus Aiyan, semangat berpuasa ye, tunggu berbuka sejak pukul 7. :)

    ReplyDelete
  17. Alahai.. comelnya Aiyan.. mneu wajib ada ye fries tu.. hehehe..

    ReplyDelete

  18. menangkan uang sebanyak-banyaknya hanya di AJOQQ :D
    AJOQQ menyediakan 9 permainan seru :)
    WA;+855969190856

    ReplyDelete
  19. puasa puasa ni nampak fries pun menggiurkan..hahaha

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...