Thursday, September 16, 2021

PHOTO DIARY #34/2021

 Assalamualaikum semua,

Selamat bercuti sempena Hari Malaysia semua... jom la kita layan cerita bergambar ya.


Kalau makan spagheti carbonara mesti suka boh serbuk lada hitam macamni

Dia la yang buat.. siap minta letak sebelah lada hitam tu

Ini rupa kerak nasi goreng dan inang-inang

Bila dia marah kat kita, telinga dia jadi rupa gitu

Bekas boss yang pencen paksa 60 tahun hari ini... 

Bukan gambar di nursery tapi di Petron Mrr2... penuh keliling ditanam bunga ros

Ralit tengok bunga ros yang besar, elok je semua


Geramkan

Ada kawan jual kopi sejuk ni, layan betul dahla pekat

Dokong siam katanya.. maniss i like

Minta Edy potong daun serai... biar senang nak ambil serainya dan tak semak 

Pokok ubi ni pun suruh Edy bersihkan, dek kena serangan lalat putih yang teruk

Semai ketumbar... setelah pelbagai cara cuba akhirnya harap hiduplah dia

Ambil 3 batang serai... 

Kita masak ayam kicap...

16 comments:

  1. Bekas bos nampak muda.
    Ceria kawasan stesen minyak Petron ada pasu bunga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah memang nampak muda walaupun dah 60 tahun

      Delete
  2. Bagaikan terasa keranggupan kerak nasi tu dana...sedapnya...walaupun akak tak pernah makan

    ReplyDelete
  3. spaghetti carbonara lagi kick letak blackpepper. baru sedap dimakan. Tahan jugak Aiyan makan black pepper.
    Macam sedap je kopi sejuk tu. Banyak tanaman akak dah dibersihkan ye. Susah jugak ada musuh tanaman ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau masak carbonara memang akak letak blackpaper tp dia suka tabut juga, itulah habis rosak pokok lain

      Delete
  4. kerak nasik tu menggoda betul lah dana

    ReplyDelete
  5. mantan boss tu umur 60? nampak masih tegap susuknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, hari ini bday nya yg ke 60 tahun... dah kene bersara paksa, bersara wajib

      Delete
  6. Dah lama x amik gambar buat random photo...ntah kenapa mood malas la plak lately

    ReplyDelete
  7. Kupi sojuk bahasa orang N9 tu tapi tak pernah nampak lagi kat seremban nih!

    ReplyDelete
  8. Kita geram tengok kucing kak dana tuuuuu, buat muka kesian ke tuuu kena marah hahaha

    ReplyDelete
  9. mesti tokey pam minyak tu suka bungaa..habis keliling dia letak bunga hehee

    ReplyDelete
  10. Geramnya tengok bunga ros putih dan merah jambu tu. Kalaulah ada di rumah sendiri, kan best kan Dana.

    ReplyDelete
  11. Dah 60 tahun, kena pencen paksa ye..
    Suka juga bubuh lada hitam serbuk dalam carbonara..
    Aduh.. sedapnya kopi..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...