Monday, November 2, 2020

EXTENDER BUNGA LABUCI

 Assalamualaikum semua,

Hari ini aku BDR esok baru ke pejabat, moga PKPB di Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya tak di sambung lagi. Tapi risau setiap hari kes banyak je.

Setelah dah habis kerja memanik di baju, ada banyak lagi labuci yang tinggal. Jadi aku cuba lah jahit bunga labuci di extender sambil mengasah skill. Tak sangka ada yang berminat. Ada kawan tempah untuk buat 10 extender pelbagai gaya bunga labuci. Dah selamat sampai pada yang tempah. Rasa seronok pulak buat.

Bunga dengan labuci besar

getah ini dah tertarik dibuat main anak comot, itu yang cuba jahit bunga labuci

Dah lama tak buat design macam ini

Design pertama yang siap,

Ini pun aku dah lama tak buat bunga gini

5 design yang siap ditempah

ini lagi 5 design

Memerah otak nak siapkan 10 extender ni

Pintu pagar bermangga, buat urud niaga lalu pagar dah macam urus niaga haram hahahah... ini la akak yang tempah tu


45 comments:

  1. Berniaga depan pintu.
    Comel-comel bunga manik.

    ReplyDelete
  2. Wah dana..macam maam kepandaian ni..dari hobi boleh jadi sumber pendapatan...bagusnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh baru nak mula semula selepas hampir 10 tahun ditinggalkan

      Delete
  3. hah bole wat bisnes...xde lagi tgk org jahit manik kt mask extender ni...good job

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah nanti cuba lagi buat bagi banyak kak

      Delete
  4. Cantik Dana. Sesuai untuk pelbagai Majlis. Boleh buat tempahan untuk door gift.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada yang nak tempah banyak seronok nya rasa kak oi

      Delete
  5. cantik! nice...
    tgn sgt berseni lah, Dana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhai kak, seni sikit-sikit bolehla kak oi hehehhe

      Delete
  6. cantik sangat la kak. suka saya tengok

    ReplyDelete
  7. Terbaik sangat ni Dana ๐Ÿ‘๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  8. Bila kreatif tu mcm2 boleh terhasil dan boleh buat duit org kreatif ni, tu yg untungnya. Cantik sangat dana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha terima kasih, cuma itulah kadang tak berapa rajin membuatnya

      Delete
  9. Cantik2 bunga nya.. Macam bunga sakura pun ada..

    ReplyDelete
  10. nasib baik kat tengah pagar..kalau tepi pagar pastu bagi duit sorok-sorok...CONFIRM!!! ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... hati-hati ada yang memerhati tuh

      Delete
  11. Alhamdulillah. Hasil kerja tangan ajaib menjadi rezeki pula. Tekun sungguh Dana siapkan jahitan bunga labuci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tengok labuci ada banyak itu yang kita cuba tuh

      Delete
  12. comel design bunga labuci macam ni. semoga dimurahkan rezeki selalu :) ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  13. Creative ni.. siap boleh berbisnes lagi.. All the best!

    ReplyDelete
  14. Kreatif sungguh Dana ni..
    Kalau dekat mahu CH Oder..
    Cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh boleh oder kak, dana poskan no problem

      Delete
  15. cantiknya Dana kreatif sungguh tangan Dana ni kan {)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe terima kasih kak, alhamdulillah Allah pinjamkan bakat sikit

      Delete
  16. Cantik cantik semuanya. Jahitan manik kak Dana memang kemas. Semoga murah rezeki kak Dana. Aaminn

    ReplyDelete
  17. Cantik2 semua, dan nak bgtau hadiah akak dah sampai. Terima kasih, semoga murah rezeki. Ada entry khas di blog saya pasal tu hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... alhamdulillah lega dah sampai

      Delete
  18. cantik cantik semuanya,..tapi sejenis makhluk yang cepat bosan takleh buat kerja memanik, melabuci, mengait ni semua...mula2 je semangat... lagi sikit nak siap dah bosan. tersadai bawah tangga nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ini tengah rajin bolehla MY oi, kang dah malas bertahun lah duduk dalam kotak

      Delete
  19. Serius cantik sangat, boleh iklankan dah nih

    ReplyDelete
  20. cantik2 semuanya...kreatif betul akak!

    ReplyDelete
  21. Wahh nice! Semua hasil kerja tangan kak dana cantik!

    ReplyDelete
  22. Halamak.. cantiknya Dana.. kreatif betul tangan Dana nie..

    ReplyDelete
  23. cantik tau kak dana hasilnya..saya dah pkai hari2 rasa xnk tukar..cantik yg manik tu :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...