Tuesday, July 28, 2020

PRELOVED LIPMATTE SOBELLA

Assalamualaikum semua,

Hari ini dari awal pagi dah sibuk, kene setelkan kerja-kerja, esok aku dah mula cuti raya. Aku cuti rabu sampai selasa, memang sakan lah katanya. Jadi kerja banyak perlu disetelkan sebelum cuti kan, kalau tak kesian kerani yang kene jaga tempat aku masa aku cuti. Nasibla boss aku senang nak di jaga dan sangat simple orangnya.

Aku pernah bercerita dengan korang semua kan pasal koleksi lipstik sobella aku, di sini dan sini . Kalau ikutkan lipstik aku sentiasa bertambah dan bertambah, asal ada keluar koleksi baru mesti aku beli, lagi dan lagi. Ada kawan pejabat aku yang cadangkan untuk aku preloved lipstik aku. So, aku buat lah preloved lipstik tu tapi hanya untuk lipstik yang aku jarang pakai kalau yang aku pakai banyak kali memang aku tak jual. Atau pun ada warna yang aku beli tapi tak kene dengan kulit aku jadi aku tak pakai itu lah aku preloved.

Semalam preloved lagi kat kawan aku ni, 10 batang juga yang terjual. Dari aku tak pakai, terbiar sampai kering lebih baik lah aku preloved kan. 

belah kiri tu lah yang cadangkan supaya aku preloved, dan dia lah pelanggan setia lipstik aku

dari sebelum ini penuh dah tinggal banyak ini je... tinggal dalam 22 batang je 

selalu ada lagi sorang, tapi dia WFH jadi 2 orang ini jelah yang memborong

lipstik belah kiri tu semua yang dia borong, tak kira depan dia dan eyeshadow yang dia pegang tu

22 comments:

  1. Wahh banyaknya collection...

    ReplyDelete
  2. Nasib baik boleh jual balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu kalau tak jual bagi je kat sedara, tapi ada yang memang tak pernah pakai atau pakai sekali dua why not jual

      Delete
  3. zaman remaja dulu suka juga kumpul lipstik, sekarang beli satu pakai sampai habis baru beli lain...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita cepat jemu kalau pakai 1 je hehehe... itu yang penuh 1 kotak

      Delete
  4. masa bujang dulu penuh satu laci dengan lipstik. Bila ada anak sorang baru sedar dah tak boleh kumpul benda2 gitu lagi. Sebab anak perempuan lain macam sikit.hahahh..Sejak tu tak de dah kumpul2. beli 2,3 guna lah sampai habis baru beli lain.

    ReplyDelete
  5. ammi ada 4 batang je lipstick tp yang kerap pakai cuma 1 je. yang lain tu especially jenis2 yg matte camni mcm tak best je kat bibir ammi yg tebal ni.

    ReplyDelete
  6. Sejak PKP ni je saya stop beli lipstik, hantu lipstik gak saya ni huhu

    ReplyDelete
  7. Kunjungi situs panduan CARA BERMAIN LIVE GAME IDN yang baik dan benar di situs ini,kalian akan mengetahui tata cara bermain yang dianjurkan agar meraih keuntungan yang banyak di live game IDN. kalian bisa melihat panduan cara bermain game
    - ROULETTE
    - 12D
    - 24D
    - 24Dspin
    - 3D Shio
    - 5D Ball
    - Baccarat
    - Billiards
    - Dice 6
    - Dragon Tiger
    - Fantan
    - Gong Ball
    - Head Tail
    - Monopoly
    - Race Ball
    - Sicbo[Dice]


    Semua bisa kalian pelajari di Cara Bermain Live Game IDN LIVE

    ReplyDelete
  8. banyaknyee shida pakai sobella lipmatte..kalau dekat boleh beli juga..

    ReplyDelete
  9. kak dana., bgtau kawan belah kiri tu dh jelita xyah pakai lipstik ponn., hehehe

    ReplyDelete
  10. Tergeliat lidah wak nak ngeja dan nyebut tajuk tu
    Ingatkan tajuk akasia, lipstik rupanya

    ReplyDelete
  11. wahhh banyak koleksi Sobella akak. seronok tengok, macam-macam warna ade..

    ReplyDelete
  12. waaa byknya koleksi.. Tp memang tahu sobella ni best lipstiknya

    ReplyDelete
  13. Banyaknya collection Sobella akak. Saya hari tu beli 2 je, itu pun pulun pakai sampai kering haha.
    Tapi Sobella best!

    ReplyDelete
  14. Wanita dan brg2 kosmetik berpisah tiada

    ReplyDelete
  15. Selama ni tak tau pun lipstick boleh preloved. Ai kalau dah tak pakai tu sampai kering atau lembik buang terus.

    ReplyDelete
  16. Banyaknya koleksi Dana.. Lawa-lawa warnanya..
    Elok juga diprelove dari sayang rosak macam tu je kan..

    ReplyDelete
  17. geramnya tengok koleksi lipmatte akak. saya tak boleh nak pakai lipstick sebab ada masalah bibir kering..huhu

    ReplyDelete
  18. Jadi tunggu apalagi ? daftar dan mainkan sekarang, buktikan sendiri kenapa VODKATOTO begitu populer, menghebohkan dan menguasai pasar game online Nusantara bersama Link Alternatif SITUS TOGEL ONLINE terbaik saat ini.
    Winrate
    Tinggi Setiap Harinya !!
    Salam WD Bos! WA: +62 878-7683-5269

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...