Monday, July 22, 2019

Aku dan Gincu

As salam semua kwn2,

Seperti kebanyakkan wanita, aku antara wanita yg ada masalah dengan gincu.  
Masalah paling utama aku ialah, bila setiap pagi aku kene amik masa sikit nk pilih warna apa nk pakai pagi nih. 
Kalau semalam dh pakai color nih, esok kene tukar warna lain, aku bukan jenis org yang akan pakai warna gincu yg sama setiap hari.  Bg aku setiap warna aku akan pakai ikut pada warna tudung dan mood aku.  Buat masa ni belum terlintas lg nk berimej gotchik 


Antara gincu yg dalam simpanan aku, ada jugak yg aku dh bg kt adik2 aku atau jual pd kwn2

cukup lah ini buat masa nih sbb bekas ni pun dh hampir tak muat


antara 9  warna yg aku biasa pakai

21 comments:

Suria Amanda said...

Akak pun suka buat collection lipstick..taapi sejak anak dara pun dah pandai guna lipstick ni dah jarang beli dah..hahaha

adianiez AIDA said...

wow. byk nyer dana! kagum aida...
aida hanya ada 2-3.
tu pun sebab beli time offer.
tapi, yg pakai nyer 1 aje hi hi hi hi...

hayati suki said...

waa..banyak betul koleksi lipstik dia..suka tengok :-)

norhidana said...

k SuriaAmanda- hehhehe boleh kongsi lah SA tu best tu

Aida- tak tau nk buat camne, mmg tak boleh nk halang diri ni dr membeli n kumpul hehhehe

k Hayati- suka pakai n tgk color2ful

lieyalatif said...

OOO ko jenis gune byk2 gincu ye dana...lain plak dgn aku....aku cume ade 4 batang jek buat mase nie...tu le pakai tukar2...hahahahaah.... tp mmg betul, ade org jenis suke kumpul n beli byk2....tapi mcm ko bagus ko pakai semuanye....so mmg berbaloi beli byk2 pun dana..asalkan kalernye lawo2 kan..hati kite puassssss....

Sheila said...

ya ampun....banyaknya lipstick. saya ni ada 3 je tu pun pakai bertahun hiksss.. sebab jenis pakai dap dap gitu. tak reti nak pakai oles cun-cun kat bibir

cahayahidupku.blogspot.my said...

😱😱banyaknya koleksi gincu Dana Tu...
Akak guna yg ikut warna darah Tu je Dana..
Beli kat cikgu Nabil hahaha..
Apa jenama Tu, dah lupa, owner yg pakai purdah Tu..

Kakcik Seroja said...

Banyaknya koleksi gincu Dana...

Kakcik ni guna sebatang, bertahun-tahun nak habiskan...hahaha

Tengku Sofia said...

Memang suka gincu 🙂

norhidana said...

Lieya- dulu2 takde lah gini pangai aku, sejak2 dh tua nih... makin melampo lak nengok lipstik color lawo2,... nk beli yg mahal2 tak mampu beli yg brand biasa2 jelah

Shiela- hehehe mmg minat pakai gincu makin tua makin perasan lawo2 lak gincu yg ada

k YatiCH- dana pernah pakai gincu dr nurraysa, mmg dia ikut color darah kita

Kakcik Seroja- heheheh tak boleh pakai color sama je kakcik, suka tukar2

Tengku SOfia- perempuan dan gincu mmg tak pernah tak suka

AzianKhalil said...

dah namanya pompuan kan... Lips ada 1 je...stick nya berbatang batang...

ambe said...

seronok tgk orang ada byk collection gincu, kita tak suka pakai gincu sgt. biasa pakai lip ice je..

ShirVen said...

Wah banyak lipstik. Aku ada lipgloss je tapi ada warna. Lipstik tah mana aku letak 🤣🤣

NanyFadhly said...

Akak suka tengok koleksi orang jer. Best! sebab ada macam2 warna macam kat SEPHORA gittew! HAHAH..tapi akak ade 2 jer gincu. Pakai la yang tuh smpi habis..then, cari yang lain.

رامز المثاليه said...


شركة تنظيف منازل بالاحساء
شركة تنظيف بالاحساء
شركة تنظيف شقق بالاحساء
شركة تنظيف مجالس بالاحساء

رامز المثاليه said...


شركة المثالية للتنظيف

شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة. خدمات شركة المثالية: ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل: • تنظيف الستائر. • تنظيف المفروشات. • تنظيف السجاد والموكيت. • تنظيف الكنب. • تنظيف المجالس. • مُكافحة الحشرات. • رش مُبيدات. • تسليك مجاري. حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها. كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار. عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

Sunah Sakura said...

bestnyaaa bole pakai macam2 kalerr gincu...kita tak berapa reti sangat..mesti nak 1 atau 2 kaler tu aje sampai habis...baru beli baru..hahahah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Ehhhhhhh sama la suke sgt lipstick..beli banyak2 pakai tukar-tukar color ikut mood

Mrs. A said...

Hurmmm... nampak gayanya kalau cenggini punya banyak memang masalah ni nak pakai color apa hahahaa...
Mrs. A adalah dalam empat lima batang tapi suka pakai satu-satu color tu sampailah kontot.

mamapp said...

Comey Comey laa Dana.. akak Ni malas nak berliptik teringin gak nak melawa mcm muda2 dolu tapi malassss haha

Cik Rose said...

geramnya tengok koleksi Sobella akak,. Ros pun suka kumpul lipstick.. tapi, campur-campur jenama. selalu satu jenama beli dalam 2 batang..