teman2....

Monday, July 31, 2017

Susu Baru Goodday

as salam semua kwn2,

salam isnin semua.... 

harini mmg blh jd monday blues lah, udahla takde ekon, panas dr minggu lps lg ada masalah psl letrik kt bangunan opis aku nih. Nasib la kipas angin zmn dulu aku nih msh berfungsi lg tau. 

Hp tertinggal kt umah ko, sunyi gila arini hari aku, ngn takde dgr sinar.fm pagi2, tak dpt nengok fb, wassap.... hahahha 
Jadinya kite cite apa yg ada jelah yek... gambar pun yg mana ada je

Korang minum susu? susu Goodday? aritu kn ada promosi susu nih... jd dpt lah aku beli skit kt 7e... susu baru dia, green tea ngn honey, susu goodday nih msh lg 250ml , sbb susu2 lain semua dh 200ml je, kecik cinonet je

Aku suke susu nih sbb rasa pekat susu dia tuh, perisa baru ni pun yg green tea tu sedap, pekat likat... yg honey aku tak rasa lg, tp tanya bdk2 yg minum sedap je kata depa.... korang dh try belum?


tp susah nk dpt, asik abis je...

ikhsan dr goggle, ni lah dua perisa baru nyer


Friday, July 28, 2017

Jajan sira pedas

as salam semua kwn2,

Salam jumaat arini..... cpt btl lah dh jumaat, tp aku suke sbb sabtu ahad blh lepak2 kt umah

Kt ntry smlm kn aku ada share psl jajan sira pedas tu, jajan aku masa sekolah rendah....
Sempat jgk lah masa tu mak aku buat n aku jual kt sekolah, seronok tau.... mlm2 tlg mak aku buat pastu siap packing lg bkr plastiknya ngn lilin, esok jual 20sen kt sekolah.

Nostalgia betul lah... smlm aku cite aku oder 5 bungkus kan
Dh selamat sampai n selamat msk dlm perut aku dh 4 bungkus, syg nk abiskan
Tp smlm jgk aku order lg 10 bungkus kt kwn aku hehehh... blh share ngn maktek nnti.... dia msti suke nya

Dahla dia ranggup, sira pds tu pulak banyak... pedas manis mmg mcm mak aku buat dlu... Bla tayang kt wassap grup adik aku kata nk suruh mak buat lah nnti hahahha...


nk buatnya mudah tp tang nk sira pedas tu aku pnh bt tak jd... bila ada org buat sedap baikk oder je

bungkusan ke 4 yg selamat msk prt pagi td... bau dia sama mcm yg mak penah bt dulu

Thursday, July 27, 2017

mini photo diary


as salam semua kwn2,

Salam khamis kwn2.... 

Tak sangka esok dh jumaat, cpt betul masa berlalu yek... bgs jgk ujung minggu, blh la rehat2 meluruskan urat2 yg penat dh kerja selama 5 hari tuh.

paham2 jelah bila dh mini tu maknanya tak banyak la gambo yg ada hehehhe



brooch kt bwh dagu asik ilangje.. beli lg yg bulat2 merah tu yg aku pilih

kalu ikutkan napsu semua nampak lawo, tp pilih 3 je... mintak2 tahan lama lah

smlm pg psr mlm, beli kuew tiaw grg, tambah tlr mata kt umah ngn jeruk bwg putih tu

aku yg dua dari kanan tu... masa ni kt uitm jengka, sem 4 rasanya... tahun 2002

ada kwn jual mende nih, tanya aku nk beli tak... laju2 ckp nk 5 bungkus... ni lah jajan jaman aku sekolah ni wei... 

Wednesday, July 26, 2017

WW Bila dah malas

as salam semua kwn2,

Salam rabu kwn2

Aku ni bila dh dtg mls mmg tak blh nk buat apa, nsb lah laki aku ni jenis sabar tinggi

Jenis sabar melayan bini yg kadang mls melampau

balik keje edy request nk mkn sup ayam pencen, bini mls ni kata tlg buatkan bumbu utk rebus ayam ngn sup sekali
pastu sambal kicap sebotol tu pun edy yg buat jgk hehehehhe

syr ngn ikan tu aku msk tp sambal belacan tu, suruh edy yg buat

buat pengat nangka ngn jagung, ni kira upah la ye heheheh



Tuesday, July 25, 2017

Little Hajj 2017

as salam semua kwn2,

Salam selasa semua kwn2, takde yg moody2 kan

Semalam aiyan ada join program Little Hajj kt shah alam, rasanya semua LC terlibat atau tadika2 lain.  Se awal 7 pagi dh sampai kt sekolah n berkumpul utk naik bas bersama2.

Sedih ada syadu pun ada masa tgk dia pakai ihram ni, kalau la ada rezeki kami ke sana nnti, seronok pun iya tgk anak syurga aku nih pakai mcm ni, salute ngn teacher2 dia yg ada kesabaran tinggi menjaga aiyan.

Balik je trs cite dia naik bas, pg situ sini hepi nya dia... mama pun hepi walau dlm hati rasa sebak, ini lah anak istimewa yg teristimewa... anugerah Allah pd kami

pagi2 tuh papa pakaikan ihram dia

syahdu plk nengok dia pakai ihram nih

terjumpa gambar dia kt fb tadika nya... muka berpeluh2 tuh

dpt buku nih dlm beg hijau dia

sibuk tunjuk rambut dia yg kene gunting

siap ckp, teacher gunting rambut belakang aiyan ni.... 

balik2 terus tunjuk buku merah ni

ngn bangga kata dia dh buat semua benda... aiyan dpt semua cop

beg hijau keramat nih

Monday, July 24, 2017

Hari Sukan LC Gurney

as salam semua kwn2,

Salam isnin bersamaan 30 Syawal.... arini ada jamuan raya jabatan kami, buat kecik2 je.... akhir syawal lg.

Nk share ngn korang, psl hari sukan aiyan sabtu baru nih..... gabungan 3 LC iaitu gurney, keramat n kent. Owner yg sama itu buat sekali kan. Takmo bebel panjang2 jom kte tgk gambar2 yg ada yek

 awal2 tu ada persembahan wushu, utk murid 6 thn dia suh pakai baju wushu, beria lah cari baju tuh....  aiyan join 2 game, 1 game dpt no 2 n no 3, kira oklah game berpasukan.
Aku hepi sbb aiyan join jgk, n teacher dia tak abaikan aiyan.... walaupun aku paham msti struggle teacher nk latih aiyan... paham2 jelah dia kan special.

kt paking pakai baju wushu, dia komplen kt papa, baju dia keras lah... jd dia nk pakai baju lain kt dlm nya

jumpa geng se angkatan yg pakai baju mcm dia jgk

rasa mcm ensem je si gendut nih hahahaha

suh amk gambo tgk bkn main ssh.... dia rumah hijau, konon mewakili brunei

sibuk belek dia punya medal... jakun sgt

lps dpt medal trs tayang kt mama... hhahaha bangga sgt la tu

anak manja papa

beratur utk game ke 2 dia.... 

ni lah pengetua n pemilik ketiga2 LC nih... kapter bersara norhayati nama nya

suh amik gambo elok2 gini jadinya... tgk muke papa serius

Friday, July 21, 2017

kOLeksi kereta dia

as salam semua kwn2,

Salam jumaat kwn2.... bersamaan 27 syawal, dh ujung2 dh syawal cpt betul rasanya

Pagi nih ada majlis puspanita, jap2 lg nk join jap... boss pun kebetulan ada meeting.... jd ok lah masing2 bizi heheheh

Si aiyan ni skrg ni, minat lak ngumpul kete.... kete yg comel2 yg kalau ter jatuh ssh nk jumpa balik... 



kete mcm kte filem cars tuh.... 

kete yg comel2 tuh, dia beli nutrigen.... ngn papa dia sekali sibuk ngumpul


kapal terbang tu tak berapa nk minat sbb tu duk ujung2

tp yg geramnya... mama yg kene ngemas selalu kete2 kecik nih

Tuesday, July 18, 2017

Sambutan raya kelab opis

as salam semua kwn2,

Salam selasa.... skrg ni mood nk menulis asik kelaut dalam je, tak tau lah naper... diri ini tak berapa sihat sebenarnya... huhuhu 

Jamuan raya kelab ni hari khamis, hari yg kete aku kene langgar tuh, itu psl lambat beno kuarkan cite nih.
Kete pun msh kt bengkel lg, rasa terbatas segala2nya bila kete takde... 

Jom la layan gambar yg mana ada yek, mls nk bebel panjang2 huhuhu



ber swafa foto dulu sebelum ramai yg dtg

masa ni ramai tak sampai lg geng2 wanita

boss hensem aku bt ucapan, ramai peminat nih

si emy ni walaupun dh tukar opis pun kami jemput

no cabutan bertuah 1041... no aku tu heheheh
dpt la bekas makanan bulat... tak sangka ada tuah gk

pastu dpt hadiah mug tempat ke 2 main dart heheheh

naik pents lg tp tlg amikkn cabutan bertuah emy... yg laki tu x boss aku

gambar raya kami... ngn org pencen n bekas staf kami

Monday, July 17, 2017

hb aiyan 15/07/11

as salam semua kwn2,

salam isnin yg kwn2.... 

Skrg ni tiap ujung mingu msti jln jem je kn, almaklum warga kota sibuk ber open house sana sini kan.

Sabtu baru nih, 15 Julai, bday aiyan ke 6, tak sangka bsr dh anak bujang aku nih, tahun depan dh darjah 1 dh, cepat betul masa berlalu... 

Aritu mmg kami tak ckp pun psl bday dia, saja je.... dia bkn main hepi masa nampak kek tuh

Kami sambut kt umah je, sambut berlima ngn maktek n pakcik.... 

aku cuma msk, mee lidi grg seafood, fries, lemang, buah2 n kek beli kt pistacio je

simple je kek nya


siap boh minion ngn spiderman lg
fuh2... tiup lilin konon2nya tp tak padam2 pun


beria memotong kek, ngn lidah2 sekali



hepi sgt nampaknya tuh

gelak aje, lilin tak pdm lg papa dh sibuk suh potong...