teman2....

Tuesday, July 25, 2017

Little Hajj 2017

as salam semua kwn2,

Salam selasa semua kwn2, takde yg moody2 kan

Semalam aiyan ada join program Little Hajj kt shah alam, rasanya semua LC terlibat atau tadika2 lain.  Se awal 7 pagi dh sampai kt sekolah n berkumpul utk naik bas bersama2.

Sedih ada syadu pun ada masa tgk dia pakai ihram ni, kalau la ada rezeki kami ke sana nnti, seronok pun iya tgk anak syurga aku nih pakai mcm ni, salute ngn teacher2 dia yg ada kesabaran tinggi menjaga aiyan.

Balik je trs cite dia naik bas, pg situ sini hepi nya dia... mama pun hepi walau dlm hati rasa sebak, ini lah anak istimewa yg teristimewa... anugerah Allah pd kami

pagi2 tuh papa pakaikan ihram dia

syahdu plk nengok dia pakai ihram nih

terjumpa gambar dia kt fb tadika nya... muka berpeluh2 tuh

dpt buku nih dlm beg hijau dia

sibuk tunjuk rambut dia yg kene gunting

siap ckp, teacher gunting rambut belakang aiyan ni.... 

balik2 terus tunjuk buku merah ni

ngn bangga kata dia dh buat semua benda... aiyan dpt semua cop

beg hijau keramat nih

14 comments:

aryan azra said...

memang boleh bikin mama nangis bila tengok anak2 pakai ihram ni, moga ada rezeki anak kita ke makkah satu hari nanti

Husna Rahman said...

Insyaallah kak. akan sampai jua dengan izinNya. memang terasa sayu tgk adik pakai pakaian ihram ni...

shalimar yusof said...

wahh,,seronoknya Aiyan...moga kita semua ada rezeki ke sana

norhidana miswan said...

k Aryan Azra- amin2 kita sekali ye kak

Husna- amin2, tulah sayu lak nengok kan... kecik2 lg

Shalimar- amin2, btl moga ada rezeki kita ke sana

- dieyana - said...

Alhamdulillah....

lc cik kembar belum buat lagi nih...ermmm....

imm hassan said...

wahh seronoknya bt praktikal hajj. InsyaAllah satu hari nanti sampailah rezeki kite semua ke sana..

tiga lalat said...

alhamdulillah., semoga keluarga dpt panggilan haji dgn segera., aminn

norhidana miswan said...

Dieyana- LC kembar tak join ke? sbb LC aiyan ni dh thn kedua join... utk 6tahun saja lah

k Imm- amin2 moga di makbulkn

3 lalat- amin2, ni haji kecik tp mcm seronok

lieyalatif said...

untung kan budak2 skrang ni dana...merase pengalaman2 mcm nie....kite dulu nan adooo hahahaah...mesti aiyan hepi tu.... aku setuju sekolah buat gini, sebb membace tak dpt bygkan...bile buat praktikal mcm ni jelas sikit gambaranyer....budak2 pun cepat paham....

aku tgh tgu cic dayyan minta stanbai sediakan kain putih buat ihram nie....biase hujung bulan ni ler....

Warisan Petani said...

Bagusnya program ni.
Complete macam kursus haji.

mamapp said...

Bagus bagi pendedahan awal Haji pada budak2

nini said...

Bestnya aktiviti macam ni...lebih faham kalau buat praktikal even mereka masih kanak kanak =)

norhidana miswan said...

Lieya- btl tu, masa zmn kite ada cara tp takde praktikal, tp se awal 6 thn tak tau pun apa haji tuh... skrg musim haji msti bdk2 ada lg program gini

en WP- btl tu en WP

Mamapp- betul tuh, blh la tau skit2 psl haji

Nini- betul tu, tp kadang paham nya kejap je apa yg mereka suke je

Mommy Cici said...

bestnya bila ada program macam ni . comel je semua