teman2....

Monday, July 3, 2017

Selamat hari raya 2017 kwn2.... raya johor

as salam semua kwn2,

Salam isnin semua....
Ada yg cuti raya lagi ke arini? sakan no korang yek.... 

Idak la aku ni jeles kalau ada yg cuti lg, walaupun agak kelemauan sbb baru sampai kl petang semalam tp kerja ttp kerja.  Aiyan pun alhamdulillah tak meragam nk pergi sekolah. 

Tahun ni aku raya kt Johor dulu kami balik 2 hari sebellum raya, pastu raya ke 3 kami gerak ke kerteh pula. 
Alhamdulillah, takde kami gaduh2 psl penggiliran raya ni sbb sebelum kawin lg dh bincang, takmo lah psl balik kg time raya nk gaduh2... tak seronok la kan.

Baju raya pertama kami mmg sedondon, sbb dh pakai time kenduri kawin maktek aritu, tp dulik apa jnji sedondon kan.  Sambutan kt johor mmg meriah mcm thn2 lps... raya pertama kami lenjan beraya sampai petang.
Pastu raya ke 2 kami ddk umah tunggu tetamu serang, samapai ke malam lah kami menerima tamu.
Pastu raya ke tiga tu gerak la kami ke kerteh... thn ni jln tak berapa lancar sbb banyak eksiden

* sebelum korang scroll ke bawah, aku bg amaran dulu.... jgn muntah ijo banyak gambo ni... 

mlm raya tuh, dok mengisi kerepek n sekut raya dlm bekas.... bekas skut raya umah mak aku mmg pelbagai
ni antara menu raya, lupe nk amik gambar lain2...
ayam kicap, sambal goreng, serunding kelapa, rendang daging n sup tulang

dua beranak tu lupe nk bawak kain samping ngn songkok... mmg nk kene

maktek ngn dslr nya... kamera lama jnji blh amik gambo ramai2

acara pertama... mak abah dulu
ikut giliran pangkat yek hehehhehe
anak menantu ni mcm malu2 je ... nyampah

makngah ngn mak

makyan ngn abah....  sbb maktek yg amik gambo time dia, takde gambo heheheh

anak kesayangan mak nih... 

betapa kelakarnya tgk masa dia peluk abah... almaklum kaki dia terlebih panjang
semua gelakkan, anak kesayangan ni... skrg abah dh takde geng tgk bola sepak

atuk suh cium pp atuk, tp dia lak sua pp dia suh atuk cium dia hehehhehe

nenek geram ngn pp tembam dia hahahhaha
kami... keluarga kecik kami



keluarga bsr skit kami.... dh tambahkn 2 org menantu tuh

senyum2... 
mintak2 thn depan dpt tambah ahli lg, tak kisahla menantu ke cucu


depa 3 org ni mmg selalu pesen ke baju nk sama2 je
aku je yg selalu nk lain skit daripada diaorg

13 comments:

Mommy Cici said...

meriahnyaa

heehe tu lah tak kisah la camera jenis apa pun janji boleh amek gambar kan. dslr cici pun zaman lama punya. janji masih elok. hehehe

tapi this year tak sempat amek gambar beramai ramai. adoi

Cik Da said...

salam selamat hari raya maaf zahir dan batin

aryan azra said...

meriahnya raya dana..seronok part bersalam2 tu, dah lama tak rasa macam tu.
aah la adik yang bongsu tu tinggi betullah kan.

Warisan Petani said...

Meriahnya raya keluarga bahagia.
Cucu atoks tu mesti dapat banyak duit raya.

Azian Elias said...

Meriahkan..

orang jawa mmg tak tinggal ayam masak kicap.

Norhayati Mohd Isa said...

Meriah raya dana..
Dah tambah sikit bilangan ahli keluarga ya dana..
Kiranya dana anak sulong ye..
Ayyan lah satu2 nya cucu mak abah dana tu..
InsyaAllah tahun depan tambah cucu dari mak tek..😊 dan dana 👧 akak doakan dapat baby girl.

norhidana miswan said...

MommyCici- mmg gitu tiap2 2 tahun sekali, kalu dpt kumpul semua 5 beradik mmg sedondon gini

cik Da- selamat hari raya jgk

k Aryan Azra- mmg gitulah kak tiap 2thn sekali, dia mmg terlebih vitamin tinggi

en WP- org kg gini lah WP.... dia mmg paling banyak dpt duit tu

k Azian- hehehe abis menantu2 pun suke msk kicap kak yan, nk bt camne

NanyFadhly said...

Masakan raya Dana tuh padu betul. Semua favourite iolss. Pada Nany, bab makanan ni unik kalau kita berkahwin dengan orang yang ada signature dish ikut negeri masing2. Memang lari terus kan tema menu tuh. Macam Nany orang Perak, tapi kawasan Jawa...jadi pengaruh jawa tuh kuat lah. Ballik kampung suami kat Kelantan maka merasalah makanan signature orang di sana. Both Nany enjoy. Sedap kot..hehehe! Selamat Hari Raya Dana! :)

Kakcik Nur said...

Gembiranya ibubapa bila anak-anak berkumpul bersama semuanya...

Salam Syawal Dana. :)

emy pokden said...

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN YE NAH...
KOSONG2 YER

Mar Mansor said...

masa rayalah kita saling bermaafan...lepas tu buat lagik
JanjiKita

norhidana miswan said...

k Norhayati- aah dana anak sulong kak, mmg aiyan lah satu2nya cucu bt masa nih... dia lah intan dia lah permata

k Nany- hehehhe tang masakan tu klu org jawa msti kenal sgt, dana klu blik kerteh pun semua apa mil msk kite sapu, semua sedap je...

Kakcik Nur- betul tu kakcik, bt bising bt riuh

Emy- ye mi, salam kosong2 yek

Mar- kih3 biasalah tu, tu kira raya thn dpn nyer senarai minta maaf

hainom OKje said...

Hakak jarang buat samabal goreng Dana. Kalau buat best jugak ek. Jemu weyh asyik lodeh jer....Tapi ko tak perlah Dana, masak macam macam pun, adik beradik pompuan ramai, bolehlah bergotong royong masak.