teman2....

Friday, November 10, 2017

makan makan n makan

 as salam semua kwn2,

kwn2 maafkan diri ku rabu senyap, sbb ada kursus.... khamis lak mc sakit gg... nngis ooo sakit gigi, sampai bengkak pipi nih gara2 dia...

Arini gigih keje sbb tau atas meja banyak keje.
Saja menayang kt korang makanan sepanjang minggu nih,
bila menu nasi dh rasa tak sanggup nk telan lagi.


kerang bakar, udahla kerang nya bsr2... mmg layan

gara2 dh tak lalu mkn nasi, msk lah spageti bolgonise.... sampai 2 hari mkn menu sama... takpe

oder ngn kwn meatball nih , mmg sedap sbb buatan sendiri bkn beli frozen

menu sarapan masa mc, org sakit gg kan... nii jelah yg lalu huhuhu

Tuesday, November 7, 2017

Mak Nor msk ward

as salam semua kwn2,


Yeyeh, dh boleh jumpa dh gambo dlm hp utk di upload kt pc msk ke blog.... klu tak sunyi sepi lah blog nih

Cite berkenaan ngn tajuk tu yek... 

Mak nor ni mcm aku, eh salah... aku ni mcm mak nor... jenis fobia ngn hospital huhuhu... 

Gini kisahnya, adik aku dlm grup wassap family dh bising2 kata mak sakit gigi, dh beberapa hari menahan sakit sampai makan pun tak lalu, nk tido pun tak boleh sakit sampai ke kepala. Aku suh la adik aku mskkn bubur nasi utk mak aku kot2 dia lalu mkn, tak elok jgk kan biar prt kosong. 
Kami, aku ngn maktek suhla adik2 aku ni pujuk mak nor suh pi kenek gigi,  yelah selagi tak mkn ubat camne lah nk baik kan.... tp dia takmo jgk

Adik aku dh pts asa dia pun suruh aku call n pjk abah aku bwk mak nor ke kenek.  Sbb mak aku dh mula demam segala bagai dek kerana gigi tuh. Sabtu tgri tu aku pun call abah suh bwk mak pi kenek gg tp abah aku kata mana ada kenek gg bukak ujung minggu, dia pun mmg nk bwk mak aku pi hospital sbb tgk mak aku dmm.  

Ptg tu bwk mak pi spital, kene tahan ward 3 jam sbb darah mak tinggi... yelah mcmne tak tinggi dok menahan sakit gigi tuh, sakit sampai ke kepala ngn tak mkn, ngn tak ckp tdo lg kan... Ingat boleh balik rupanya mak kene taahan kt ward, mlm tu makngah temankan mak kt ward. 

Pastu esoknya ahad, tukar adik no 4 lak temankan mak... adik aku kata bacaan darah tinggi dh makin ok... tp sbb ahad takde doc round jd isnin lah baru tau apa keputusannya... Nsb lah isnin pg tuh adik aku bgtau mak boleh kuar kul2 petang... lega kami... lega alhamdulillah



masa ni ahad pagi... makngah nk tukar giliran ngn makyan

Kesian kami tgk tgn mak.... nsb lah kejap je mak ddk ward

gambar ahad mlm isnin, mak dh tido awal... lagipun dh beberapa hari mak tak blh tido

tgri isnin makyan dpt msg dr makngah.... lega kami 

Thursday, November 2, 2017

hilang entah ke mana

as salam semua kwn2,


maaf skrg makin lemau blog nih, tuan nya tak sihat... asik cuti je kejenya...

pastu arini semangat nk bt ntry pagi2, sekali cck usb kabel kt hp kok tak kuar apa2 kt pc nih, selalu kuar je... ni tak lain tak bukan msti keje si aiyan la ni.

Kalau kasi can sesekali dia main game kt hp nih, ngn setting2 hp mama nya sekali dia usik, ni mama pun tak tau camne nk bg boleh upload gambo semula nih.

Harap maaf ye kwn2....

Ni aku share muke bdk yg kerjaka hp mama nya nih

geram ngn ini budak...