teman2....

Tuesday, November 7, 2017

Mak Nor msk ward

as salam semua kwn2,


Yeyeh, dh boleh jumpa dh gambo dlm hp utk di upload kt pc msk ke blog.... klu tak sunyi sepi lah blog nih

Cite berkenaan ngn tajuk tu yek... 

Mak nor ni mcm aku, eh salah... aku ni mcm mak nor... jenis fobia ngn hospital huhuhu... 

Gini kisahnya, adik aku dlm grup wassap family dh bising2 kata mak sakit gigi, dh beberapa hari menahan sakit sampai makan pun tak lalu, nk tido pun tak boleh sakit sampai ke kepala. Aku suh la adik aku mskkn bubur nasi utk mak aku kot2 dia lalu mkn, tak elok jgk kan biar prt kosong. 
Kami, aku ngn maktek suhla adik2 aku ni pujuk mak nor suh pi kenek gigi,  yelah selagi tak mkn ubat camne lah nk baik kan.... tp dia takmo jgk

Adik aku dh pts asa dia pun suruh aku call n pjk abah aku bwk mak nor ke kenek.  Sbb mak aku dh mula demam segala bagai dek kerana gigi tuh. Sabtu tgri tu aku pun call abah suh bwk mak pi kenek gg tp abah aku kata mana ada kenek gg bukak ujung minggu, dia pun mmg nk bwk mak aku pi hospital sbb tgk mak aku dmm.  

Ptg tu bwk mak pi spital, kene tahan ward 3 jam sbb darah mak tinggi... yelah mcmne tak tinggi dok menahan sakit gigi tuh, sakit sampai ke kepala ngn tak mkn, ngn tak ckp tdo lg kan... Ingat boleh balik rupanya mak kene taahan kt ward, mlm tu makngah temankan mak kt ward. 

Pastu esoknya ahad, tukar adik no 4 lak temankan mak... adik aku kata bacaan darah tinggi dh makin ok... tp sbb ahad takde doc round jd isnin lah baru tau apa keputusannya... Nsb lah isnin pg tuh adik aku bgtau mak boleh kuar kul2 petang... lega kami... lega alhamdulillah



masa ni ahad pagi... makngah nk tukar giliran ngn makyan

Kesian kami tgk tgn mak.... nsb lah kejap je mak ddk ward

gambar ahad mlm isnin, mak dh tido awal... lagipun dh beberapa hari mak tak blh tido

tgri isnin makyan dpt msg dr makngah.... lega kami 

12 comments:

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...semoga Mak Nor terus sihat sepenuhnya. Aamiin...

Mommy Cici said...

aduh sakit gigi memang terseksa. jadi puncanya sakit gigi sampai darah naik ye. semoga cepat sembuh

Inani Hazwani said...

Semoga mak kak Dana cepat sembuh :)

Juls Julie80 said...

alhamdulillah..mak nor dah sihat... risau kalau dengar org tua sakit ni wlupun sakit gigi..nak2 kalo jauh..sbb tau sakit gigi tu cane..kite pun tgh sakit gigi jugak ni..lambat lg nak tggu appmnt nyer 7/12..huhuhu sabo jer la..

aryan azra said...

alhamdulillah..moga mak dana terus sihat, sianlah kalau tengok mak ni sakitkan. eh sakit gigi memang sakitlah boleh jadi demam

Azian Elias said...

ALHAMDULILAH lega kan bila mak kita sihat. sakit gigi. adoyaiiii...
kengkadang boleh jd infection satu muka. boleh bengkak2. mcm mak akak last time.
now lega dah ye.

Mimi Azirah said...

Sakit gigi memang boleh sampai demam jadinya.

hainom OKje said...

Alhamdulillah mak dah keluar sepital.
Samalah mcm hakak Dana, hakak pun seram bab sepital ni hihi...
Rasa mcm serik dah. Cukuplah beranak je dulu.
Tp kalau sakit gigi jgn main main Dana. Kakak hakak dulu sampai mcm jadi bisullah bawah dagu tu sebab gusi dah infection. Kena operate tau.

Cik Rose said...

Alhamdulillah.. dah keluar wad..
hati Ros sendiri jadi tak tenteram bila berjauhan dengan keluarga ni. rasa nak balik kampung setiap kali dengar ada ahli keluarga tak sihat..

Ana Suhana said...

Alhamdulillah dah discharge. Semoga mak akak terus sihat ye. Risau kan bila mak atau family kita kena tahan dkt wad.

Warisan Petani said...

Mudah2an cepat sembuhnya

TukangKebun said...

Syukur Alhamdulillah, semoga makin sihat segar kembali.