teman2....

Tuesday, July 25, 2017

Little Hajj 2017

as salam semua kwn2,

Salam selasa semua kwn2, takde yg moody2 kan

Semalam aiyan ada join program Little Hajj kt shah alam, rasanya semua LC terlibat atau tadika2 lain.  Se awal 7 pagi dh sampai kt sekolah n berkumpul utk naik bas bersama2.

Sedih ada syadu pun ada masa tgk dia pakai ihram ni, kalau la ada rezeki kami ke sana nnti, seronok pun iya tgk anak syurga aku nih pakai mcm ni, salute ngn teacher2 dia yg ada kesabaran tinggi menjaga aiyan.

Balik je trs cite dia naik bas, pg situ sini hepi nya dia... mama pun hepi walau dlm hati rasa sebak, ini lah anak istimewa yg teristimewa... anugerah Allah pd kami

pagi2 tuh papa pakaikan ihram dia

syahdu plk nengok dia pakai ihram nih

terjumpa gambar dia kt fb tadika nya... muka berpeluh2 tuh

dpt buku nih dlm beg hijau dia

sibuk tunjuk rambut dia yg kene gunting

siap ckp, teacher gunting rambut belakang aiyan ni.... 

balik2 terus tunjuk buku merah ni

ngn bangga kata dia dh buat semua benda... aiyan dpt semua cop

beg hijau keramat nih

Monday, July 24, 2017

Hari Sukan LC Gurney

as salam semua kwn2,

Salam isnin bersamaan 30 Syawal.... arini ada jamuan raya jabatan kami, buat kecik2 je.... akhir syawal lg.

Nk share ngn korang, psl hari sukan aiyan sabtu baru nih..... gabungan 3 LC iaitu gurney, keramat n kent. Owner yg sama itu buat sekali kan. Takmo bebel panjang2 jom kte tgk gambar2 yg ada yek

 awal2 tu ada persembahan wushu, utk murid 6 thn dia suh pakai baju wushu, beria lah cari baju tuh....  aiyan join 2 game, 1 game dpt no 2 n no 3, kira oklah game berpasukan.
Aku hepi sbb aiyan join jgk, n teacher dia tak abaikan aiyan.... walaupun aku paham msti struggle teacher nk latih aiyan... paham2 jelah dia kan special.

kt paking pakai baju wushu, dia komplen kt papa, baju dia keras lah... jd dia nk pakai baju lain kt dlm nya

jumpa geng se angkatan yg pakai baju mcm dia jgk

rasa mcm ensem je si gendut nih hahahaha

suh amk gambo tgk bkn main ssh.... dia rumah hijau, konon mewakili brunei

sibuk belek dia punya medal... jakun sgt

lps dpt medal trs tayang kt mama... hhahaha bangga sgt la tu

anak manja papa

beratur utk game ke 2 dia.... 

ni lah pengetua n pemilik ketiga2 LC nih... kapter bersara norhayati nama nya

suh amik gambo elok2 gini jadinya... tgk muke papa serius

Friday, July 21, 2017

kOLeksi kereta dia

as salam semua kwn2,

Salam jumaat kwn2.... bersamaan 27 syawal, dh ujung2 dh syawal cpt betul rasanya

Pagi nih ada majlis puspanita, jap2 lg nk join jap... boss pun kebetulan ada meeting.... jd ok lah masing2 bizi heheheh

Si aiyan ni skrg ni, minat lak ngumpul kete.... kete yg comel2 yg kalau ter jatuh ssh nk jumpa balik... 



kete mcm kte filem cars tuh.... 

kete yg comel2 tuh, dia beli nutrigen.... ngn papa dia sekali sibuk ngumpul


kapal terbang tu tak berapa nk minat sbb tu duk ujung2

tp yg geramnya... mama yg kene ngemas selalu kete2 kecik nih

Tuesday, July 18, 2017

Sambutan raya kelab opis

as salam semua kwn2,

Salam selasa.... skrg ni mood nk menulis asik kelaut dalam je, tak tau lah naper... diri ini tak berapa sihat sebenarnya... huhuhu 

Jamuan raya kelab ni hari khamis, hari yg kete aku kene langgar tuh, itu psl lambat beno kuarkan cite nih.
Kete pun msh kt bengkel lg, rasa terbatas segala2nya bila kete takde... 

Jom la layan gambar yg mana ada yek, mls nk bebel panjang2 huhuhu



ber swafa foto dulu sebelum ramai yg dtg

masa ni ramai tak sampai lg geng2 wanita

boss hensem aku bt ucapan, ramai peminat nih

si emy ni walaupun dh tukar opis pun kami jemput

no cabutan bertuah 1041... no aku tu heheheh
dpt la bekas makanan bulat... tak sangka ada tuah gk

pastu dpt hadiah mug tempat ke 2 main dart heheheh

naik pents lg tp tlg amikkn cabutan bertuah emy... yg laki tu x boss aku

gambar raya kami... ngn org pencen n bekas staf kami

Monday, July 17, 2017

hb aiyan 15/07/11

as salam semua kwn2,

salam isnin yg kwn2.... 

Skrg ni tiap ujung mingu msti jln jem je kn, almaklum warga kota sibuk ber open house sana sini kan.

Sabtu baru nih, 15 Julai, bday aiyan ke 6, tak sangka bsr dh anak bujang aku nih, tahun depan dh darjah 1 dh, cepat betul masa berlalu... 

Aritu mmg kami tak ckp pun psl bday dia, saja je.... dia bkn main hepi masa nampak kek tuh

Kami sambut kt umah je, sambut berlima ngn maktek n pakcik.... 

aku cuma msk, mee lidi grg seafood, fries, lemang, buah2 n kek beli kt pistacio je

simple je kek nya


siap boh minion ngn spiderman lg
fuh2... tiup lilin konon2nya tp tak padam2 pun


beria memotong kek, ngn lidah2 sekali



hepi sgt nampaknya tuh

gelak aje, lilin tak pdm lg papa dh sibuk suh potong...

Friday, July 14, 2017

Sambutan Raya Aiyan kt sekolah

 as salam semua kwn2,

Rabu baru ni 12hb ada sambutan hari raya kt sekolah aiyan,dr petang selasa dia dh ingatkan mama n papa suh blikan baju raya.... ptg tu cari samping dia tp takde lak... mls nk pusing jauh2, cari 2 tempat je bila takde, mls la nk cari... baju melayu ngn songkok pun dh ensem dh

Konsep potluck, mama bwkkan kek batik 2 bekas je....
tp lupe nk amik gambo semua hidangan yg ada kt fb littlecaliphs....

Yg penting ptg tu dia cite dia mkn mcm2... seronok lah dia kan, sampai tertido dlm kete ptg tuh masa kami amik.



bt peace konon nyer lah..... kt kedai mamak ni nk bfast

dh kenyang, main game pulak sbb papa baru nk mkn.... td suap dia dulu

sampai ke mlm takmo buang songkok tu

gambar kelas aiyan ngn pengetua n teacher nya

kene amik gambo kene la senyum kan

mcm2 gaya... gasak korang lah

Thursday, July 13, 2017

jatuh cinta

 as salam semua kwn2,

Salam khamis semua....

Harini mls nk pakai baju batik, sejak bln puasa mood nk iron baju  mmg kelaut, pagi2 baru iron baju... klu blh nk iron tudung je... ampeh betul lah kemalasan

Balik kerteh, ada je makanan feveret yg jd pilihan aku... nsb mil layankan...


pulut kelapa... kalau blh tiap pagi nk mil buatkan... sedap cukup lengkap...

aku lbh suke mkn mcmni tanpa ikan kering atau ikan grg... mcmnelah pp tak jd pau kn

lempeng kelapa garing... rangup di luar lembut di dalam... mkn lak tepi pantai... layan

2 hari berturut mkn lempeng kelapa ni kt pantai kerteh... 

Wednesday, July 12, 2017

Kenduri sambut menantu di kerteh

as salam semua kwn2,

Salam rabu semua.... 

Walaupun khamis tu cik puteh aku kene langgar, perancangan nk balik kerteh kene jgk diteruskan, nk pakai wira edy, roadtax lak takde... dhla kete tu lama tak gerak... sabo je
Jd nya pinjam la kete adik ipar aku, merangkap laki maktek... dia pakai myvi hitam tp manual... tak kisahla jnji boleh sampai ke destinasi kan

Jumaat pagi tu kami gerak lah dlm kul 10 lbh sbb duk singgah perodua dulu, jenguk cik puteh aku... lega bila ddia dh ada dlm bengkel perodua.
Kami balik kg ber 5 kali nih, sbb mak n abah aku ikut sekali.

Perjalanan lancar, takde kete sgt pun.... 
Sebelum balik kerteh kami singgah pantai kemasik dulu, saja nk bg mak abah mkn ikan n sutun celup tepung. nk ajak pi pok nong jauh beno

Selamat sampai kerteh dlm kul 6 ptg rasanya, bkn main hepi mil n fil aku lah tgk mak abah aku dtg dr jauh. 
almaklum aku je menantu yg dr luar terengganu.

Order ikan 3 ekor, mula2 mak abah malu2 nk mkn... tup2 tinggal tulang je

abah oder cendol, eh mak pun sama... sehati sejiwa betul tau

order sutun jgk... sedap manis sbb fresh lg
Mak tgh layan bbr kacang durian sambil di kacau oleh aiyan.... mulut becok tu tanya mcm2

muke comot oi.... semangat yg hilang.... baju tu mil aku sponsor, sume sama je baju