Tuesday, December 26, 2017

cuci mata n poket di Kuala Selangor

as salam semua kwn2,

Salam selasa ye kwn2... arini bukan senin jd jgn nk blues2 yek, walaupun ngn keadaan opis yg bosan sunyi sepi gini.

Minggu akhir 2017, sebelum menjenguk ke 2018.... tahun ni awal2 tahun aku akan mula cuti rehat sbb si bujang aku dh masuk tahun satu.... nk jgk amik tahu kan cemana lah nnti.

Sepanjang cuti sekolah ni aiyan kn pi antar day care kt tadika dia, adalah aktiviti sepanjang cuti sekolah nih, pastu kite mmg tak balik kg ke pi cuti2 ke... itu yg ajak edy cuci2 mata kt kuala selangor, dekat je kan jem pun idak konon nya.... tp rupanya, gile jem sbb tgh buat jalan

Mcm biasa dh pi kuala selangor, mula2 jenguk ke pantai remis... tgk n beli apa yg patut, lps tu singgah ke sekincan pulak.  Dlm kul 5 jgk kami sampai umah sbb jem bagai semua tuh.

Benda biasa2 je yg kami beli tp puas hati jgk la hehehhe

ini benda wajib singgah n beli
mencuci jgk la poket kt area2 sini... tp tak beli lah kepah2 comel2 nih.... amik gambo je

geram nengok segala sayur mayur kampug yg segar2 n murah2

beli jgk jagung ni, menggoda betul kan

beli jgk mangga tuh.... geram rasa mcm nk beli sume2 yg ada nsb lah ada lg iman di dada

p/s: barang sekolah aiyan dh banyak yg beli walaupun tak lengkap mana.... tp berdebo lebih

6 comments:

aryan azra said...

aiyan pun dah darjah 1 kan..sekejap je rasa dah besar haa, akak start khamis ni dah cuti sampai minggu depan seminggu lagi cuti hehehe...3 orang dah sekolah tahun depan bedebor jugak ni haa dana

Jaja Pengedar Shaklee said...

Dah nak masuk sekolah 2018, sibuk balik lah mak bapak ye.. :)

Mimi Azirah said...

Karipap king kong tu besar ke kak...sy suka makan remis..best

TukangKebun said...

Wah mengimbas kembali first time anak masuk darjah 1...faham perasan Dana.

Kak lagi kelakor, tahun lepas persediaan untuk tahun ni terus beli 2 pasang kasut. Punya rasa masa cepat berlalu sekali hanya sepasang terpakai. Bila check balik ada sepasang kasut lupa tak pakai lagi.
Nasib baik muat lagi, jadi tak perlu beli kasut dah untuk tahun depan.
Kami beli baju sekolah je.

aizamia 3 said...

Pantai Remis tak dekat tak jauh dari rumah akak.. ;)

Warisan Petani said...

Macam2 hasil jualan.
Bunga genjer pun dia orang jual. Mesti ramai orang jowo kat sana.