teman2....

Friday, December 22, 2017

Mencuba msk buah canistel @buah kuning telur


As salam semua kwn2,

Salam jumaat, maaf ye kwn2 skrg ni blog ni selalu sunyi, sian kwn2 nk melawat pun jadi mls.... 
entah kenapa aku jadi makin pemalas.... huhuu 

Nk share ngn korang psl buah canistel ni... korang kenal tak? aku dh lama tingin nk rasa buah ni. Selalu tgk kt blog akak diana Kebunbahagia Bersama , akhirnya dpt jgk merasa buah ni. 
Kalau di google, buah ni terkenal di sabah nun, mmg ptt pun sbb akak diana asal sana, org sana msti ada buah sana di bwk merantau kan.
Tak reti lak nk mkn gitu je, jd  try nk bt kek tp jd kek bantat hehehe... pastu try bt jmput2... nsb jadi, gabus lemak berkrim betul buah nya, dia punya bau harum betul.



gini lah rupe buahnya... yg dh merekah2 tu dh msk

masa tgh msk dia punya bau... perkkkkkh tp bantat da

naik skit je, bakar kt dlm rice coker je

Mlm td try grg bt jemput2.... baru lah jadi rasa gebus lemak berkrim.... buah ni mmg manis... itu y geseng tuh

7 comments:

lieyalatif said...

ooo buah kek ngan cekodok buah tu...aku baru pes time tau dana...ko citer ni baru tau...kalo tak mmg tak tau....ni mcm kat johor belah aku laa nie..buah kelape sawit org buat bingka...ade setgh org tak tau...pelikje tgk bingka kelape sawit...tapi dah mkn...rase lemak2 die...sedap weh....

Qhaifa Nur said...

Nama dh unik...tengah buahnya lg pelik huhu
Akak x pernah jumpa n mkn dana...tp klau ada nk cuba gak
Nmpk cekodok tu sedappp laa

cheq da said...

Buah pe tu dana...enggan pernah kenal..huhuhu lama tu rasa akak xupdate blog..kemalasan yg ternyata

Azian Elias said...

Macam mempelam ke Dana.

Cake to boleh makan gak kan Dana.. cicah teh or coffee.. habis gak tu. heeee

TukangKebun said...

Adventure Dana mencuba pelbagai.

kalau buat macam kek pisang macam mana agaknya Dana.

Thank you Dana sudi datang collect.

Mimi Azirah said...

Sedapnya..boleh try

Warisan Petani said...

Belua ada tanam lagi pokok ni.
Nak cari jugaklah benihnya.