Tuesday, July 16, 2019

Belajar Origami


As salam semua kwn2,

Sekarang si bujang aku nih, tengah minat dengan origami... 
Aku suka dia minat nk melipat2 origami tu cumanya yg buat aku geram bila, aku yg di paksa belajar semua origami yg dia nak.  Lepas tu baru ajar dia.  Mama nya ni dahla jenis keras tangan, dok tengok tutorial kt google ngn youtube pun tak jadi2 jugak hahahha

Last2 nya mama yg tensen 😓😓😓


ni mula2 pembelajaran mama

dalam banyak2 tu, rama-rama je yg mudah nk buat

sampai tensen mama dok nk belajar origami nih

hasil origami rama-rama dia suruh tampal kt dinding

penuh dan meja dia ngn origami... ni pun hari2 dia duk paksa mama belajar lg dan lagi

18 comments:

paridah said...

RAJIN AYAN BUAT ORIGAMI CANTIK SEMUANYA

Aryan azra said...

cumil sangat aiyan tu, nak buat origami mama kena belajar buat dulu ye hehehe..samalah dengan yang kat rumah tu dana, mamanya kena buat dulu baru ajar dorang

Sunah Sakura said...

hahahah nasibbbbb mama sporting!

Acik Erna said...

Mama pun pandai sama buat tu yang aiyan nak

norhidana said...

k Paridah- mula2 buruk siap nngis lg bila tak jd kak

k Aryan Azra- tulah tp mama nya yg penin kak oi, ada yg payah tak jadi2 je buat

Sunah- mama terpaksa, dr dgr dia nngis

Acik Erna- tp ada jgk yg tak jd2 acik, sampai mama yg nk nangis

Sis Lin said...

Sis dulu pernah belajar buat pastu pandai, sukaaa sangat, comel-comel je sis buat..burunglah, kudalah, then bila dah kawin, sibuk dnegan anak, sampai sekarang lupa, rasa nak try juga laaa lagi...

cahayahidupku.blogspot.my said...

Seronok buat origami ni..
Akak dulu Ada jugak suka2 buat..
Skrg anak2 yg buat utk kerja sekolah nya..
Bila subjek rekabentuk Tu..

Warisan Petani said...

Rajin terpaksa mama Aiyyan buat origami

norhidana said...

SisLIn- wahhhh mesti mcm2 akak buat, burung tu bg dana sshnya kak... dh pernah buat mesti lps ni mudah nk recall balik camne nk bt kak

k YatiCH- seronok bila menjadi kak, tp bila try tak jadi2 tu yg jd geram hehhe

wak WP- hehehe klu tak ada yg melalak wak oi

AzianKhalil said...

pandai buat angsa je..tu pun sebab scofiled bagi doktor Tancredi dalam prison break

norhidana said...

AzianKhalil- angsa pun tak tau nk bt camne... aduhai hahahah kene cek tuto gk nih

aiezza.sue said...

Menarik...cantik rama2 tampal kat dinding Dana, buat byk2 hanging pun menarik..dlu akak minat juga, sekrang anak suruh buat kapal terbang kertas pun dah Tak mnjadi,takmo terobang😁

Inani Hazwani said...

Cantik hasil origami nya!

mamapp said...

Cantiknya origami rama2 tu

adianiez AIDA said...

sedang addicted la tu ekk.
pernah dulu anak2 aida pun dok buat origami ni tau.
sehingga la bosan :)
nice.

Maria Firdz said...

syok kan.. hilang stress

رامز المثاليه said...


شركة تنظيف منازل بالاحساء
شركة تنظيف بالاحساء
شركة تنظيف شقق بالاحساء
شركة تنظيف مجالس بالاحساء

رامز المثاليه said...


شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف مسابح بالخبر
شركة تنظيف مكيفات بالخبر