Tuesday, July 16, 2019

Belajar Origami


As salam semua kwn2,

Sekarang si bujang aku nih, tengah minat dengan origami... 
Aku suka dia minat nk melipat2 origami tu cumanya yg buat aku geram bila, aku yg di paksa belajar semua origami yg dia nak.  Lepas tu baru ajar dia.  Mama nya ni dahla jenis keras tangan, dok tengok tutorial kt google ngn youtube pun tak jadi2 jugak hahahha

Last2 nya mama yg tensen 😓😓😓


ni mula2 pembelajaran mama

dalam banyak2 tu, rama-rama je yg mudah nk buat

sampai tensen mama dok nk belajar origami nih

hasil origami rama-rama dia suruh tampal kt dinding

penuh dan meja dia ngn origami... ni pun hari2 dia duk paksa mama belajar lg dan lagi

18 comments:

  1. RAJIN AYAN BUAT ORIGAMI CANTIK SEMUANYA

    ReplyDelete
  2. cumil sangat aiyan tu, nak buat origami mama kena belajar buat dulu ye hehehe..samalah dengan yang kat rumah tu dana, mamanya kena buat dulu baru ajar dorang

    ReplyDelete
  3. hahahah nasibbbbb mama sporting!

    ReplyDelete
  4. Mama pun pandai sama buat tu yang aiyan nak

    ReplyDelete
  5. k Paridah- mula2 buruk siap nngis lg bila tak jd kak

    k Aryan Azra- tulah tp mama nya yg penin kak oi, ada yg payah tak jadi2 je buat

    Sunah- mama terpaksa, dr dgr dia nngis

    Acik Erna- tp ada jgk yg tak jd2 acik, sampai mama yg nk nangis

    ReplyDelete
  6. Sis dulu pernah belajar buat pastu pandai, sukaaa sangat, comel-comel je sis buat..burunglah, kudalah, then bila dah kawin, sibuk dnegan anak, sampai sekarang lupa, rasa nak try juga laaa lagi...

    ReplyDelete
  7. Seronok buat origami ni..
    Akak dulu Ada jugak suka2 buat..
    Skrg anak2 yg buat utk kerja sekolah nya..
    Bila subjek rekabentuk Tu..

    ReplyDelete
  8. Rajin terpaksa mama Aiyyan buat origami

    ReplyDelete
  9. SisLIn- wahhhh mesti mcm2 akak buat, burung tu bg dana sshnya kak... dh pernah buat mesti lps ni mudah nk recall balik camne nk bt kak

    k YatiCH- seronok bila menjadi kak, tp bila try tak jadi2 tu yg jd geram hehhe

    wak WP- hehehe klu tak ada yg melalak wak oi

    ReplyDelete
  10. pandai buat angsa je..tu pun sebab scofiled bagi doktor Tancredi dalam prison break

    ReplyDelete
  11. AzianKhalil- angsa pun tak tau nk bt camne... aduhai hahahah kene cek tuto gk nih

    ReplyDelete
  12. Menarik...cantik rama2 tampal kat dinding Dana, buat byk2 hanging pun menarik..dlu akak minat juga, sekrang anak suruh buat kapal terbang kertas pun dah Tak mnjadi,takmo terobang😁

    ReplyDelete
  13. sedang addicted la tu ekk.
    pernah dulu anak2 aida pun dok buat origami ni tau.
    sehingga la bosan :)
    nice.

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...