Wednesday, July 17, 2019

PIXY make it glow

As salam semua kwn2,

Aku ni kan sejenis orang yg simple dan mudah.  Produk penjagaan muka pencuci muka aku guna sejenis je dh lebih 10 tahun aku pakai produk tu, alhamdulillah ok bagi aku dan tak rasa nk cuba yg lain.  Aku pakai produk Neutrogena

Produk makeup aku pulak, macam2 ada tapi untuk bedak aku selesa pakai jenama PIXY, ni bukan review produk ye, cuma share apa brg makeup aku.
Aku pernah cuba produk makeup yg mahal, murah tp buat masa ni aku selesa ngn PIXY nih.
Sebelum ni aku pakai PIXY yg biasa tp baru2 ni dia ada keluarkan produk baru make it glow.  Mmg cun rasanya, bedak lembut sangat, tak bercapuk dan rasa glowing gitu.. harga pun sangat mampu milik, boleh di beli kt drug store mcm watson, guardian n sebagainya.

PIXY make it glow ni ada 1 lg produk primer, tp aku tak beli lg sbb bukan keperluan bt masa nih.

harga dalam rm46 beli di watson

mmg best pakai nih, tak perlu beli produk mahal2 sgt rasanya yg termampu je

mudah nk pakai...

pakai sikit pastu ratakan kt muka.... 

mudah kerjaan kita... guna span ni utk apply kt muka kita

ini bedaknya... harga dalam RM20+

aku pakai kod warna 301, almalum aku ni kan gelap

selama  bertahun2 aku pakai pixy jenis mcmni

tak sempat betul2 abis aku dh tukar pixy baru

perasan muka glow2 gitu hehehheh

dh tua2 ni masalah jeragat je  yg aku tak boleh nk buat apa

bedak ni kira tutup lah jeragat aku, kecuali kt hidung tu je... nampak kan

aku sgt berpuas hati dengan produk PIXY baru nih


20 comments:

sudipVSsenduk said...

cantiknya kamu... hebatnya kamu...

Syaza said...

Pixy ni sekali calit dah cantik muka kita kan ;D

AzianKhalil said...

masalah kita...asal beli bedak /..tak habis lagi pakai...udah berkecai.

norhidana said...

k SudipvsSenduk- alamak, kt gambo mcm cantik tak hebat kak , ilusi je tu

Syaza- tulah, mmg jatuh cinta berkali2

AzianKhalil- heheheheh bertabahla yek, kite ni bedak selalu tinggal kt opis tu yg selamat je

Amy Hilmirda Daud said...

macam bestlah Dana, nak kena cubalah lepas ni :)

hayati suki said...

macam best laa..dah lama dah baca review pasal pixy ni..tp belum try lagi ni ha.. :-)

aiezza.sue said...

Macam menarik jerrrr...akak mudah tpengaruh lah sekrang Dana😄

hasliynda umairah beauty said...

wah terbaik lah
product ni
licin je muka tu

Sunah Sakura said...

kita suka pixy, dulu2 memang tu la kita pakai..two way cakes dia tu..yang cushion ni tak pernah try lagi..tapi skang da berpindah ke maybelline...huhuhu

Warisan Petani said...

Wak tak nak komen

Juls Julie80 said...

dulu pakai pixy jgk.. lps tu bila skin mcm2 poblem aka sensitif..last2 pakai pressed powder johnson tu jer..x beminyak...

yg ni bminyak x sis..? kite kulit jenis oily

Inani Hazwani said...

Macam best pulak tengok ni, rasa nak try jugak. Nani tak pernah try yang jenama PIXY ni.

norhidana said...

k Amy- cuba lah kak, bg dana sesuai kt dana

k Hayati- cuba lah, harga dia pun kira murah...

Kak Chaq- hehehe apa lg kak, mula2 dana try bedak dulu pastu baru beli yg dewy cushion

Hasliynda- kebetulan muka mmg takde masalah lain kecuali jeragat, tp nmpak gk kt hidung tuh

Sunah- cuba la dik mana tau ok, maybelline masa muda2 akak pakai, dh tua mcm tak serasi

wak WP- hehehhe wak belikan utk mem je

Julie- kadang klu tak sesuai ngn kulit kita mmg mcm2 masalah, kulit kita jenis berminyak tp kira ok pakai ni

Inani- cuba lah nani, try bedaknya dulu mana tau ok

I am LZ said...

Okay dah tau sekarang rahsia Dana kulit putih mulus..
Thank you for sharing the secret >_~ hehehe

mamapp said...

Cantik dana paki Pixy.mama x penah try yg ni

adianiez AIDA said...

cantik nyer dana :)
komen ikhlas dari aida...

Maria Firdz said...

ok.. terbaik... blh beli nanti

norhidana said...

IamLZ- hehehe takdelah putih mulus sgt kak, kira ok lah dpt dgn rege yg murah laktu...

k Mamapp- dh lama guna produk ni kak, bila yg make it glow tu lg lawo rupanya bedak nya

Aida- mekasih, alah tp kalau tak berbedak comot jgk hehehhe

Maria- cuba lah Maria, kot2 serasi kan

رامز المثاليه said...


شركة المثالية للتنظيف بالاحساء
شركة تنظيف مسابح بالاحساء
شركة صيانة مسابح بالاحساء
شركة تنظيف خزانات بالاحساء

رامز المثاليه said...



شركة تنظيف منازل بالخبر

شركة تنظيف منازل بالخبر شركة المثالية هي افضل شركة تنظيف بالخبر يمكنكم التواصل معها للحصول علي افضل خدمات تنظيف المنازل والشقق والفلل والبيوت والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجودة عالية ومواصفات قياسية حيث تعد شركة تنظيف منازل بالخبر اولي الشركات التي التي تخصصت في مجالل التنظيف بالخبر ولديها خبرة كبيرة وعمالة ماهرة وادوات تنظيف حديثة وطاقم عمالة مدرب علي اعلي مستوى فلا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالخبر وسوف تحصلون علي افضل الخدمات المنزلية من نظافة ومكافحة حشرات بارخص الاسعار