Wednesday, July 24, 2019

Nasi Dagang Mok Nik Pantai Timur, KL


As salam semua kwn2,

Kalau dah kawin dgn org pantai timur tak sah kalau tak layan nasi dagang, ns kerabu n mcm2 lg menu makanan org sana.  Kalau di KL untuk sarapan ujung minggu, kami suka layan kt sini

Kedai Makan Moknik Pantai Timur
Melati Utama
53100 Kuala Lumpur 

Aku lebih suka mkn kt kedai ni di bandingkan kedai Mak Teh nasi dagang kt wangsamaju tu, bg aku sedap lg kt Mok Nik tu , nasi dan ikan punya banyak lagi kt Mok nik tu.  Tp  apa pun, nasi dagang mil aku la the best hehehhe... 

nasi dagang Mok nik, sedap tp kalau ada acar lg best

aku paling suka ns impit dgn sambal kelapa nih

sedap naw2 ko... 

11 comments:

Suria Amanda said...

Berbunyi terus perut akak tengok entry ni...sedapnyaaa

I am LZ said...

Tengok gambar pun nampak sedap semua makanan tu Dana..
So far tak pernah rasa nasi impit dengan sambal kelapa, sungguh rare bagiku..

JaSSNaNi said...

Akk tengok sambal kelapa dengan nasi impit tu terus terliur.. sedapnya.. bila la akk leh try ni.. lom penah jumpa depan mata.

cahayahidupku.blogspot.my said...

Perghhh mcm nak gi Cari dagang sekarang juga Dana, nmpk sedap Tu..

Sunah Sakura said...

mak ai..lapar nengok ikan tongkol tu...nasi dagang walaupun simple, kalau sedap, boleh termimpi2

AzianKhalil said...

Nasi dagang yummm....kena pulak kari ikan aye..perghh...sodap tu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wow sedap nih! Nasi dagang tu nampak menyelerakan

norhidana said...

SuriaAmanda- hehehe jgn tgk time tgri

IamLZ- sedap kak, yg ns impit dgn sambal kelapa tu bg dana mmg rare tak sama mcm johor punya serunding kelapa tp sdp

k Nani- sedap kak, sbb dia lemak2 manis gitu... entahla aku yg dh jd org terengganu ke apa... tp sedap kt lidah aku

k Yati CH- sedap kak, tryla cari ... tp tak blh mkn selalu... buleh gumuk

Sunah- betul tuh, dia nasi kene lemak elok, ikan tongkol pun kene serasi, kalau ikan tu masin mmg spoil

AzianKhalil- selalu klu ns dagang dia punya gulai ikan aye pun rempah gulai nasi dagang punya, tak sama dgn kari biasa... rasa dia pun lain tau

Mawar- mmg sedap, tp tak blh mkn banyak... bahaya

ambe said...

Alahai sedapnya ns dagang..

paridah said...

SEDAPNYA TERLIUR PANDANG

mamapp said...

Aikk mcm penah dgr.. moknik Ni Ada Kat ganu juga ke.. nampak sedap