Tuesday, July 23, 2019

Wanita dan tupperware

As salam semua kwn2,

Aku rasa minggu ni bukan cuma tentang aku tp tentang wanita juga hehehhe... Semalam kisah gincu arini tupperware pulak.  Wanita dan Tupperware tak dpt di pisahkan.  

Dulu2 masa aku kecik biasa aku nampak org jual Tupperware dtg rumah dan abah aku ajak jiran sekampung join parti Tupperware tu, pembelian secara tunai atau ansuran, itu dulu mungkin 30 tahun dulu.  Tp sekarang aku pulak yg terpengaruh utk kumpul Tupperware.  Tp aku takdelah dh beli tp simpan je dlm kabinet mcm mak aku buat eheheh, dh beli kene la pakai kan.  

Jumaat lps, kwn opis aku panggil tengok beg suprise Tupperware, dalam 1 beg  dia kan bungkus kan Tupperware, kita tak tahu isi nya berapa dan apa.  1 beg tu harga RM100.  Bila dh pilih beg nya, dh comfirm nk beli baru boleh buka dan tgk isi beg tuh.  Menarik kan... Mula2 nk tengok2 je sekali terbeli jgak hehhehe... tp hasilnya best tau,berbaloi2 rasanya.

mcmni lah rupa bungkusan tuh... korang tak nampak isi tp blh raba2 je
ini barang yg aku dpt... best2

dapat 6 biji tupperware bulat ni dan senduk tu... 



22 comments:

Ujie Othman said...

wah..macam seronok je surprise yang best. Kira berbaloi la bayar.

akak belum pernah beli Tupperware, agaknya sbb takde pengaruh rakan sekerja. Kerja sorang2 kat rumah kan..hahah

Aryan azra said...

wah best tu dana..akak setakat nih memang tak pernah beli tupperware ahahaha, yang ada pun kakak bagi je. walaupu pengaruh banyak untuk beli tupperware tapi setakat ni memang tak beli lagi taktahu lah kenapa ahahah

Qomar Alhan said...

Bestnyaaaa. Belum pernah lagi beli brand tupperware. Teringin jugak ni huhu

Ibu Lala said...

wanita dan tupperwas berpisah tiada. kan dana kan

adianiez AIDA said...

menarik tu dana.
kalau beli, semua tu lebih dari rm100 tau.
untung lah :)

ambe said...

teringin nak beli brand tupperware. skrg kekangan duit.

AzianKhalil said...

alamak dana...jelasnya kita tengokkk....huhuhuh..
ni yang tak jadi taubat shopping tupperware ni...hahaha

paridah said...

cantiknya tupperware tenguk pum teringin

ShirVen said...

Worth rm100 tuk 6 biji tu. Aku lama dah tak beli sebab recently suka guna container pakai buang, takyah susah2 fikir mana nak simpan 😁😁

Acik Erna said...

Kalau acik pun terbeli jugak ni dana

الرحمه للتنظيف said...


شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل

الرحمه للتنظيف said...


شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف مسابح بالخبر
شركة تنظيف مكيفات بالخبر

norhidana said...

k Ujie- tulah kak, dana ni kdg insap kejap pastu ada offer tupperware beli lg...

K AryanAzra- dana ni dh terjebak, dh lama sgt terjebak kak... tak blh nk stop heheheh

Qomar- tryla beli bila ada offer, takde banyak ada sikit pun orite

Ibu Lala- heheheh betul tu kak

Aida- betul tuh, sbb tu bila ada offer gini baru nk membeli... dan biasa beli ngn org yg sama

Ambe- takpe, nnti klu ada duit lbh boleh la cuba sebekas dulu

AzianKhalil- tulah, selalu jarang beli klu ada brg baru tp offer gini berani lah beli, klu idok mahal

k Paridah- hehehhe tulah kak, nsb baik dpt warna pun kebetulan cantik

Shirven- hehehe pakai buang tu ada, kot2 klu nk bg jiran2 or adik bg yg pakai buang, kot2 nk jemput org mkn kt umh boleh la pki tuperware nih

Acik Erna- tulah kan acik, berbaloi2 rege nya

Suria Amanda said...

Akak ada gak koleksi tupperware tapi sayangnya banyak dah dihilangkan..orang amik masa cuci letak kat pantry dan of course la adik2 pinjam tapi tak pulang

Sunah Sakura said...

belum lagi terjebak...fuhhhhhh ahahahahhahahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

nasib baik dah lama tinggalkan penyakit kumpul Tupperware ni .. hahahah husband bising banyak beno penuh almari

norhidana said...

k Suria Amanda- heeheheh dana punya tupperware ada gk yg tertinggal kt kg ke apa tp takpe kita tambah lg n lg

Sunah- hehehhe nnti dh terjebak abisla hehehhe

Mawar- heheheh kalau sampai penuh almari mmg payah sikit

iduraz said...

kita ni pengumpul tupperware tegar, tp lama gak la dah tak menambah koleksi..hehehe

Mrs. A said...

Hahahhaa... kan wanita dan tupperware berpisah tiada.
Wah! bertuah Dana terambil yang best.

mamapp said...

Kalau dah terjebak habis laa.. mmg berantu tapawe Ni Kan.. cantik Dan menariknya Boleh ganti Kalau rosak

Warisan Petani said...

Produk tupperware ni memang berkualiti sepadan dengan harganya.

norhidana said...

Iduraz- apa lg, skrg ni tgk ada sales boleh la tambah lg

Mrs. A- heehehe tulah kak, mmg tak boleh pisah punya

Mamapp- heheh tulah pslnya, tulah tak salah klu beli n guna, jgn dok simpan je kan

wak WP- setuju wak... mekasih memahami