Thursday, August 18, 2022

PHOTO DIARY #23/2022

 Assalamualaikum semua,

Hari ini awal kita bersiaran, eh awal ke heheehhe. Entri yang aku paling suka buat sebab boleh letak banyak gambar pelbagai kisah dan cerita. Tak nak bebel panjang jom kita layan cerita bergambar ya.

Baju kurung yang mak mentua jahitkan... cantik aku suka, kain dia pulak jenis tak payah gosok

dah lama dia tak berbunga, ingatkan merajuk

sambil tunggu sarapan sampai, sibuk la main game dalam tab dia

teringin makan nasi kerabu, ajak la Edy ke kedai nasi kerabu kawan nya di Taman Dagang


dia ingat dia kecik kot nak masuk dalam beg tu, beg tu dah nak penuh dah tu dengan barang

muka redha dia tak muat masuk dalam beg tu heheheh

dia pun dah nak sama besar dengan papa nya kan

keropok ni kalau goreng 1 bekas besar ni sekejapan je habis nya

dah makin tinggi pucuk bawang putih kita

pokok pudina ni pun sama makin meriah

kotak tudung ariani ni buat letak mask, nak warna apa senang pilih dalam tu

semalam petang, suruh tidur baring dia kata tak mengantuk... 

dinner aku semalam, roti cicah dengan kari daging adabi

25 comments:

  1. Ye la..Aiyyan nak sama besar ngan ayah dia...amboi si outih tu..kan main lagi dia pose dalam bag tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak berat dia pun dah nak sama dengan dana, dia memang suka masuk sembunyi dlm beg atau kotak... tp tak sedar diri tu beso dah

      Delete
  2. Sukanya tengok pokok Dana...segar.
    Tak sakit leher ke Aiyan tidur camtu? šŸ˜€

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang segar ada yg kadang tak menjadi jugak kak pokok dana tu hheehhe... entahla si Aiyan tu selalu mmg gitu

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Ayam pada nasi kerabu nampak menggoda. Tempat jual paling sedap ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah ayam bakar dan daging bakar dia memang sedap kak... tak la paling sedap tapi di kl ni bagi dana ini antara yang best

      Delete
  5. Awak nampak biru... hehehee Mrs. A pun suka color biru macam tu.
    Gigih ya si putih tu nak masuk dalam beg. Alahai renungan dia buat kita kalah selalu.
    Keropok memang asyik kalau makan. Mrs. A pun ada beli tapi belum goreng lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lembut je kan kak, dana tak pernah ada baju color lembut gitu....
      cik teh tu memang dia perasan dia kecik.

      Delete
  6. tdo duduk camtu leh patah tengkuk., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 dia tidur sandar kt kerusi tu wak, pastu lama2 makin ke bawah

      Delete
  7. sama la kita..biru hari ni. dap nye nasi kerabu..ala siannya dia.. ngantuk sgt la tu yer

    ReplyDelete
  8. kontras putih n merah menyerlah hepinya meow

    ReplyDelete
  9. Yang paling buat aini tertarik ayam panggang dan daun pudina..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menggoda ayam panggang tu kan... daun pudina tu makin subur tp jarang bebeno di petik

      Delete
  10. Replies
    1. sebab dia je paling friendly paling banyak akal

      Delete
  11. kain yg tk payah iron mmg best pki..nk plak makmertua jahitkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak dah makin malas... baju pun nk yg ironless

      Delete
  12. kesian Aiyyan terlentok tido dalam kereta

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...