Tuesday, December 14, 2021

SHELLOUT PLATTER AEON AU

 Assalamualaikum semua,

Sabtu lepas masa ke Aeon AU suka belek-belek di bahagian barang basah. Aeon banyak jual paket masakan untuk 1 masakan. Memudahkan kerja kita maca yang aku jumpa set siakap stim limau lengkap bahan-bahan tinggal masak je. Aku tergoda tengok set shellout ni. 

Ahad petang tu baru sempat masak, menarik juga rasanya cuma takde lah rasa fresh kerang dan lala tu. Lepas ini nak cuba pulak la siakap stim tu hehehehe, selain tu selalu ada jugak untuk masak tomyam dan beberapa jenis masakan lain.


laju je nak mencuba kan

Aku cuma ketuk bawang putih 2 ulas, lepas tu masukkan bahan sos yang disediakan

Masukkan bahan seafood

tambah air dan masukkan sayur, tutupkan kejap supaya masak semua tu

Rasanya boleh tahan, sup dia tu jadikan kuah nasi Aiyan dia kata sedap

26 comments:

  1. Wah baru tau ada jual macam ni. Jarang ke bahagian supermarket Aeom.

    Menarik ni, boleh cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. di Aeon memang dah lama buat konsep gini, tapi yang terbaru ada yang ikan siakap dan shellout menarik

      Delete
  2. hah! senangnya nk masak kalo dh pack siap2 camtu.. xpyh pening fikir bahan2..
    kan best kalo mydin @ giant buat camni jgk.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya senang utnuk sekali makan je... atau cukup untuk 1 keluarga

      Delete
  3. Senang macam itu. Akak pun hendak cari.

    ReplyDelete
  4. best kan shopping kt aeon lauk semua dh siap potong tgl masak je.. haha.. tp akak pun jarang² jugak lah shopping brg dapur di aeon

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak, aeon memang gitu banyak lauk dia sedia barang sesiap... tapi barang aeon kadang mahal sikit

      Delete
  5. kalau malas bolehlah try beli yg ni, balik rumah terus campak barang masuk kual..haha

    ReplyDelete
  6. Memang Aeon best..ada jual item ready to cook mcm ni...

    ReplyDelete
  7. Mrs. A jarang ke Aeon ke bhg barangan basah lagilah baharu tahu ada menda cenggini Dana hahaha kesiankan.

    Nanti nak tengok jugaklah kat Aeon S2 ni ada ke takde

    ReplyDelete
  8. Owhhh baru tau..leh try pi tengok nanti..

    ReplyDelete
  9. Menarik ni..Nanti nak usha jugak lah..Anak-anak mesti suka ni

    ReplyDelete
  10. Senang takyah susah pikir nak letak apa dlm shellout

    ReplyDelete
  11. Setuju! Mudah nak masak bila dah siap siap gini.

    ReplyDelete
  12. musim banjir luarbiasa skrg nih., huhuhu

    ReplyDelete
  13. kalau ammi beli sebekas macam lepas utk dak Khilfi je ni haha

    ReplyDelete
  14. kat melaka xde plak yg set tempoyak tu.
    aida suka beli set sayur aeon.
    senang. sekali masak, kan.
    x payah nak beli asing2 dah.

    ReplyDelete
  15. Sha suka pek-pek macam nie.. mempercepatkan proses memasak.. dan senang tak yah fikir.. hehehe

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...