Thursday, December 5, 2019

PHOTO DIARY #39/2019 versi Rayyan Izzan

As salam semua kawan-kawan,

Kejap je dah seminggu ya, aku dah gatal jari nak isi fail cuti rehat ni.  Pejabat aku pun sekarang lenggang je, ramai yang bercuti.  Nanti minggu akhir bulan 12 lagi lah lenggang sebab setiap tahun memang gitu.  Jom lah kita layan gambar sambil bercerita ya kawan-kawan.

jumaat lepas, sangat teruja bila dapat jumpa cikgu kat pasar belakang... ada orientasi untuk darjah 1 , bukan main teruja budak spek hijau tu

bila malas aku memang akan potong-potong je bahan-bahan untuk nasi goreng

sebalang penuh keropok adalah wajib bila masak sarapan sabtu dan ahad

geram tengok pelbagai color selipar untuk budak ni

warna pilihan dia, tapi takde saiz yang besar lagi untuk kaki dia

sesudah bukak lampu depan, kalau tak gulap gelita tau...

nasib ada kawan lelaki tuh dia yang tolong bukak kunci, kalau aku sorang dengan aiyan seram jugak

ditelan kegelapan... 


hari selasa aku terpaksa bukak kunci pejabat sendiri, kawan yang semalam tu tak sampai lagi

budak berani ni aku suruh dia bukak lampu kat belakang tu, takut-takut tapi sampai ke hujung dia bukak lampu

pukul 7 aku dah sampai opis memang lah takde yang lain

aku tak suka betul parking menghadap gini, sebab seram kot terbabas ke bawah tu, rumah aku ni tak sama tinggi tanah nya

pagi tadi dia buat gaya rambut pacak, dia kata dia handsome hari ini lebih handsome dari papa

27 comments:

  1. dkt mn slipar colourful tu..menarik nampak....amboi rambut pacak lg ye die hehe...kopok sebalang tu kalo kunyah2 cpt abis tu...

    ReplyDelete
  2. Haaa tengok Ayyan try selipor tu baru mengingatkan aunty Lin, nak beli sipor ni..adeiii asyik lupa aje...hahahahaha

    ReplyDelete
  3. hahahha , aiyan cute as always . Good boy la teman mama dia plus tolong mama dia punch card lagi . Hahahaha , semoga aiyan terus menjadi anak yang soleh .

    ReplyDelete
  4. hehe..comel aje dia..kita pon salu sampai awal kt opis..kui 7 dah terpacak..

    ReplyDelete
  5. mamaTisya- selipar tu dana beli kt dalam eon big wangsamaju kak, kopok tu sekejapan je abis kak

    sis LIn- hehehe dana suka belikan aiyan selipar gitu untuk seharian, color pun comei

    Suhana- kalau tak mama lak kene cuti jaga dia, baik bawak je ke opis

    Iduraz- tapi tulah kalau awal-awal sampai opis time cuti sekolah ni serem, selalu takde orang sampai lagi

    ReplyDelete
  6. Hahaha.. gambar last tu comel sangat.. Kacak bergaya Aiyan..

    ReplyDelete
  7. kak, saya pun suka tengok selipar getah gitu, tapi sebab pakai stokin, fikir dua tiga kali nak beli...kalo beli pun, jadi selipar tandas aje...nak beli stokin khas untuk selipar gitu memang tak la...hahahahha

    ReplyDelete
  8. Alaaaaa comey sungguh aiyan ni..

    Selipar kegemaran ni.. sedap pijak..

    ReplyDelete
  9. Amboii ikut mommy g kerja ye ayan

    ReplyDelete
  10. k Sha- hehehe dia memang suka kene puji

    Sunah- selipar untuk aiyan buat basahan, kalau akak guna untuk ke toilet senang nk wuduk kalau kt opis

    wak Lat- hehehehe macih2

    OrchidPUteh- selipar yang mudah guna, selesa pun iya

    k Ilahjy- memang dana jaga dia kat opis sejak dia darjah 1 kak

    ReplyDelete
  11. Sedapnya keropok tu...krup krap krup krap tau2 licin sebalang

    ReplyDelete
  12. Sebab lapar, gambar makanan yang lebih menarik perhatian

    ReplyDelete
  13. Anak kene ikut maknya pergi kerja ke tu. Hehe

    ReplyDelete
  14. menjdi rambut pacak dia.. mcm ajen ali dah heheheh

    ReplyDelete
  15. k Kamsiah- heheh tulah kak sambil tengok tv sedar2 abis sebalang

    AIman- heheheh nasib gambar makanan ada 2 je

    Admin HK- aah memang dia ikut ke pejabat sebab takde pengasuh

    Jepun mari- hehehe lepas tengahari ilang dah

    ReplyDelete
  16. seriau pulak bila dana kata takut terbabas..

    ReplyDelete
  17. tumpang gembira tengok muka happy rayyan tu ^_^

    ReplyDelete
  18. nasi goreng potong potong bahan pun sedap kak Dana. Rasa cam seram lak tengok office tu kalau gelap gelita

    ReplyDelete
  19. Mau tak seram..... nasib adalah jugak geng, Ayyan...
    Hakak kalau sikit sikit nasi memang potong je bawangnya Dana....Bukan tak kuasa nak guna blender sikit nau bahannya hihi...
    Mesti dah ada makwe si Ayyan tu dah pandai nak hendsome dah tu hihi

    ReplyDelete
  20. Ayyan mmg hensem laaa.. Suka tengok senyum dia. Keropok tu sedapkan, saya suka makan kdg sebalang habis.

    ReplyDelete
  21. k Shiela- itulah sbb penghadangnya pun takat pagar biasa, biasa dana parking bontot tapi sebab da org buat keje kene paking depan gitu

    k UmiNazrah- hehehe dia mmg happy sokmo

    Azhafizah- itulah bila malas gitulah fizah, selalu akak tumbuk... mmg seram kalau kene buka kunci opis sbb lampu semua off

    k Hainom OKJe- itulah gelap gelita je kak, heheh dia ramai nya kawan ngn pempuan kt sekolah tu

    k Amie- hehehe mesti perasan kalau dia tau ramai puji dia ensem

    ReplyDelete
  22. Keropok tu goreng lah banyak mana pun kejap aje dah habis makan nanti. Heheh. Amboi Aiyan rambut pacak pacak ye sekarang. Hahah!

    ReplyDelete
  23. cuti2 sekolah mcm ni mmg mak-mak kena extra pikir nk sediakn menu apa utk ank

    ReplyDelete
  24. Bagus ayyan tak takut..jgn jadi macam anak buah aunty..penakut..umur dah nak masuk 11 tahun dah..nama je lelaki...

    ReplyDelete
  25. handsome aiyan rambut pacak tu haa

    ReplyDelete
  26. This is very educational content and written well for a change. It's nice to see that some people still understand how to write a quality post! View and Download pictures, videos, stories, igtv with the help of instagram web viewer and downloader – Instagram viewer.

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...