Tuesday, December 17, 2019

ANAK BAPAK

As salam semua kawan-kawan,

Selalunya hujung minggu lepas sarapan memang kami akan ke pasaraya untuk beli barang dapur. Kalau ke pasaraya giant di taman permata memang aku jelah yang pilih sayur dengan lauk pauk. Dua beranak nih akan jalan ke sana sini, macam kelmarin aku dok sibuk timbang barang sana sini dua beranak ni elok melepak sini.

Si baju putih tu memang peramah, siap beria borak apa entah dengan akak roti paratha tu. Entah berapa keping dia cuba roti paratha tu tak tau lah. Siap beli sepeket dia kata, 
mama, acik tu kata, boleh buat pizza, buat sandwish pastu cicah dengan kari tau. Mama iya kan jelah nanti kita buat ye.


senyap-senyap mama amik gambar dua beranak nih

bukan main gembira dua beranak nih kan

beli dah sepeket, nanti kene goreng jugak kalau tak mesti dia bising

17 comments:

  1. pernah try juga tester roti paratha tu time die buat promo kt dpn ST rosyam mart

    ReplyDelete
  2. cicah sambal sardin ke ikan bilis pon layan gak tu dana

    ReplyDelete
  3. waalaikumussalam. pasti sedap, pilihan anak beranak ^_^

    ReplyDelete
  4. hahah kalau hujung minggu kita pun suka pergi giant sebab boleh makan free. banyak orang bagi tester hehehe.

    ReplyDelete
  5. Sama je aiyan Gaya dgn papa dia

    ReplyDelete
  6. roti pratha ni makan macam tu saja pun dah sedap. masak dengan butter..marveles!

    ReplyDelete
  7. Ujan2 ni kalau dapat roti pratha panas2 memang sedap
    Cicah kuah kari sardin cap ayam.

    ReplyDelete
  8. kak ana kalu beli ni suka buat paratha wrap Dana macam yang jual kat Hot & Roll tu hehe sedap gak :)

    ReplyDelete
  9. skrg dh mudah .. xyah nk gi kedai mamak nk mkn roti pratha kannn.. semuanye segera

    ReplyDelete
  10. Hahaha.. untung dpt anak ramah .trus dpt resipi nk buat ape dgn paratha.

    ReplyDelete
  11. aida pernah cuba ni.
    ok. garing!
    sedap makannya.

    ReplyDelete
  12. sedap roti pratha nie.. Sha suka makan dengan sambal sardin.. hehehe

    ReplyDelete
  13. owh rapat betul dia dengan papa dia . hehe. baguih2

    ReplyDelete
  14. nak beli gaklah... minggu depan anak anak balik rumah dah..kena stand by makanan banyak2

    ReplyDelete
  15. Hehehe... ada mamarazi rupanya kat belakang tu. Samalah kita Dana, mmg jadi tukang pilih sayur ke pilih ikan jelah kerjanya.....nasib yg bayonya dia ...

    ReplyDelete
  16. Macam adik dengan abang je . Hehehehe

    ReplyDelete
  17. Biasa tu kak, kerja memilih barang dapur ni memang kerja perempuan. kang suruh husband pilih, pilih yang tak kena dengan taste kita susah juga

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...