Thursday, January 6, 2022

PHOTO DIARY #1/2022

 Assalamualaikum semua,

Photo diary pertama untuk tahun 2022, kita imbas kembali gambar dari tahun lepas ya. Gambar balik kampung ada tapi tak banyak, jadi kita kongsi mana yang sempat di ambil masa sihat je ya.

Mohla kita layan cerita bergambar

sebelum balik kampung keluar cari barang sampai rumah dah lepas maghrib

lampu tepi rumah pun menyala dah, ala-ala pelita 

sampai kampung je layan asam pedas kepala mayong

cucu yang mengepau atok aiskrim 

petang tu sempat ambil adik balik dari kerja... 

pemandangan ladang nanas sepanjang jalan di Bukit Batu

rempeyek sedap, ada orang jual di IKS kat kampung

Tidur berjemaah atok dan cucu-cucunya

rembat hp lama makngah lepas tu tengok video diri sendiri masa kecil, gelakkan diri sendiri


perosak tanaman

muka marah... 

semalam ke nurseri beli tanah, geram je tengok pokok bunga ros ni

bunga ros kat rumah

21 comments:

  1. MARAH MEOW COMEL KENA KURUNG SIAN DIA

    ReplyDelete
    Replies
    1. sementara kami kerja depa duduk dalam rumah je kak, kalau lepas hilang nanti

      Delete
  2. Handsome betul perosak tanaman tu posing ye!

    ReplyDelete
  3. seronok cucu2 tido berjemaah ngan atok tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene dengar cakap atok sebab senang depa nak pau aiskrim nnati

      Delete
  4. Cantiknya pemandangan ladang nenas dan bunga bungaan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun suka nengok ladang nanas tu, sayup je mata memandangannya

      Delete
  5. Rempeyek tu menarik perhatian PC.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. tapi sebab tak sihat, tak berapa best balik kali ini

      Delete
  7. Sesekali balik kampung kan....suka tengok pemandangan kampung

    ReplyDelete
  8. Haah kadang-kadang simpan telefon lama sebab ada video gambar anak buah masa kecil.
    Hehe seronok tengok balik dan mengenang semula.

    ReplyDelete
  9. tidur berjemaah paling best masa balik kampung, sementara tunggu mata nak tidur cfrm ada sesi membawang. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt kampung tak dan waktu tidur dah membawang

      Delete
  10. Rugilah balik kampung kena tak sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak wat camne wak, Allah nak uji siapalah kita nak menafikannya

      Delete
  11. Cantik pulak nampak lampu solar tu. Duduk kampung banyak aktiviti. Syok haihh tidur kat ruang tamu atas lantai..sejuk. Teringat dulu kecik kecik puasa mesti baring atas lantai sebab sejuk.

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...