Wednesday, March 30, 2022

BILA TRANSIT TUTUP

 Assalamualaikum semua,

Minggu ni transit yang aku letak Aiyan tutup, sebab ada kes hfmd udahla senyap takde sesiapa beritahu. Tengahari nak hantar Aiyan bertutup taska, kasut selipar semua takde,bila whatsapp penyelia baru sibuk bagitau tutup. Penyelia takde sorang pun whatsapp aku, walaupun Aiyan transit tapi aku bayar penuh yuran bulan walaupun hantar cuma 3 hari je tau. Memang hangin, jadi aku jaga lah kat pejabat.

Lepas mandi baru suruh makan

Dekat pejabat tak nak tidur pastu masa balik tertidur dalam kereta

ini semalam, sempat dia ngepau mama nya macam-macam barang

Sekodeng hujan ke dah berhenti

Tidur gaya lain pulak... 

14 comments:

  1. Kan susah kalau x berithu awal- awal kan...ini la masalah selalu ada kat transit kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kak, mentang-mentang transit selalu ketinggalan info

      Delete
  2. hahahah macam2 gaya tido aiyan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana yg dia selesa lah tu itu pelbagai gaya

      Delete
  3. penyelia taska ponnnnn! geram plak kita..
    gtau awal2 kn senang.. sabar jela kakdana!

    syoknya tgk aiyan tidur.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah dik oi, mentang-mentang Aiyan cuma transit waktu balik sekolah je tapi tetap bayar yuran tau... mmg geram betul

      Delete
  4. menyusahkan orang tak inform awal2. nasib aiyan ok je duduk kat pejabat tapi macam best pula dia dapat pow mamanya..haha

    ReplyDelete
  5. Mestilah Aiyan gembira ikut Dana ke pejabat.
    Misi minta beli makanan. Banyak itu minta beli jajan.

    ReplyDelete
  6. Sebaiknya maklumkan. Memudahkan.

    ReplyDelete
  7. Laaa blh pulak x info
    emmm kalau tmpt akak boss akak yg akan mskkan apa3 info dlm group parents
    tampal kat pagar msk lg aduhhh
    taknak susahkan oeg

    ReplyDelete
  8. haha seronok tgk aktiviti harian aiyan

    ReplyDelete
  9. Awat penyelia taskanya tak bertanggungjawab.. Dah jadi satu kerja.. Geram pula kita baca..

    ReplyDelete
  10. Apa apa hal kenalah bagitahu kan. Kalau jadi macam ni kan dah jadi susah parents nak hantar anak kemana. Sabarlah Aiyan dan mama. Boleh lah Aiyan teman mama kaat office.

    ReplyDelete
  11. Dana.. moga cepat sihat yaaa.. Sis doakan moga Dana baik-baik aja..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...