Wednesday, June 17, 2020

WW MUG DARI HONGKONG

Assalamualaikum semua,

Mug ni dah lama terperap kat dalam kotaknya, di beli pada tahun 2010 masa edy dengan company nya melancong ke Disneyland HongKong. Baru tetiba teringin nak minum dengan mug besar gabak ni. 

Ada dua, satu warna pink dan hitam, siap dah cakap dengan orang kat rumah ini. Ini mama punya sorang yek jangan guna heheheh... dahla berat. 

setelah 10 tahun baru guna

beza saiz dengan cawan plastik ikea

mug justice league tu selalu edy guna, kira paling mug yang besar la tapi mug mickey ni lagi besar

puas hati pakai mug besar gabak ni heheheh

43 comments:

  1. Cantik lukisan geometric lukisan Mickeyoyse tu? Hehe mengapa tak guna warna merah jambu? Feminin sedikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Typo mickeyoyse= mickey mouse

      Delete
    2. sebab warna hitam ni nampak lagi menarik hehehhe... nanti saya tunjuk yang pink pulak

      Delete
  2. chantek je gelas mickey disneyland hongkong besar gedabak ni kan kak dana., biar puas minum., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah puas la minum dah rupa jug dah hahahha

      Delete
  3. Besar cawannya.. puas minum.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Puas minum dlm mug Tu Dana.. besar.. tak perlu tuang dua tiga Kali 🤭

    ReplyDelete
  5. Saya pun suka cawan besar2 ni, puas letak ais hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah boh seketul besar puas hati buat air banyak

      Delete
  6. Cantik mug akak. Kalau simpan dah 10 tahun, boleh jadi rare item dah hehe. Sebab merchandies Disneyland tak repeat design sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, tetiba teringin nk minum pakai cawan besar... tu yg laki akak kuarkan sebab dia yang beli... akak ingatkan besar mug biru tu je

      Delete
  7. cantikkkkkkkkkkkkkk...da la besarrrr...memang puas hati minum air sedap dalam tu!

    ReplyDelete
  8. Kalau letak full tak payah nak tambah banyak kali kan... senang heheheee...

    Kira 10 tahun tu dah sedekad tu Dana

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal selalu letak separuh pun dah rasa puas dah...

      Delete
  9. Besarnya mug.. kalah gayung mandi

    ReplyDelete
  10. masa berbuka puasa kalau sy mmg suka guna mug paling besar. baru puasss minum hehehe

    ReplyDelete
  11. MUG BESAR BANYAK BOLEH ISI AIR

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. hehehhe kalau ringan udah cawan plastik pulak

      Delete
  13. Kemain cantik mug Dana.

    Akak suka guna mug besar, satu mug terus buat air untuk berdua...jimat air, tenaga nak basuh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak... sangat teruja bila pakai lepas perap 10tahun

      Delete
  14. besar gedabak tapi still nampak cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe itulah kak, pandai orang yang pilih

      Delete
  15. cantik la mug tu. besar rupanya dah boleh jadi jug.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk yang tak minum banyak mmg rasa mcm jug air

      Delete
  16. layan movie. tuang aik bergas dalamnya sambil memasukkan biskut raya ke dalam mulut, fuh best guna mug besar camni. if kat opis tuang 2 bungkus kopi, seharian menikmatinya 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak bawak pi opis tak best heheheh kang ada orang pinjam lak

      Delete
  17. ni barang rare ni. betoi2 rare ni. feberet klu mug la lps ni ye hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah rare yek udah 10 tahun baru keluar bekas heheeh

      Delete
  18. memang puas hati minum ni. tak payah nk bangun tambah air .hehe

    ReplyDelete
  19. laaaaaaa..kenapa guna? kalau simpan lagi 10 tahun untung2 dah jadi jug. hahaha

    ReplyDelete
  20. Nape tak pilih pink Dana.... pink kan fefeeling pompuan gitu hihi

    ReplyDelete
  21. suka pakai mug beso senang buat air tak perlu topup dah. selalu camtu lah. mesti dah cop hak milik persendirian. orang lain xleh guna. hihi

    ReplyDelete
  22. cantik.. ejulz memang suka guna yg besar.. bnyk sikit letak ais.. tapi kalau guna buat air panas, memang x habis. hehe

    ReplyDelete
  23. Numpang promo ya Admin^^
    ayo segera bergabung dengan kami di ionqq^^com
    dengan minimal deposit hanya 20.000 rupiah :)
    Kami Juga Menerima Deposit Via Pulsa & E-Money
    - Telkomsel
    - XL axiata
    - OVO
    - DANA
    segera DAFTAR di WWW.IONPK.CLUB :-*
    add Whatshapp : +85515373217 ^_~

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...