Thursday, June 25, 2020

PHOTO DIARY #17/2020

Assalamualaikum semua,

Bertemu kita semula di hari khamis yang indah ini. Indahla kan sebab jumaat aku dah amik cuti rehat nak balik kampung johor. Rindu sangat lah nak jumpa family kat kampung, kali ni kami balik ber4 je. Aku, Edy, Aiyan dan paksu je, keluarga maktek balik kampung johor raya haji nanti.  Kami pulak raya haji nanti Edy kata nak balik kerteh jadi terpisahla kami balik kampung sama-sama macam selalu.

Macam biasa lah kan, hari khamis kita layan cerita bergambar. Mohla kita ye kawan-kawan

peta topografi  terpanjang itu projek bahagian aku yang paling latest.. 8 meter panjangnya

selasa minggu lepas dato Ketua Pengarah Ukur ada buat lawatan ke bahagian kami, siap pakai name tag lagi aku nih... udah rupga guru besar dah wei

Edy ada order sate ikan dekat kawan nya, bakar dengan magic pan je... bau dia harum

panas-panas tu cicah dengan sos dia laju je makannya

benda yang ada merata-rata dalam rumah ini, bila tak jumpa mintak la Edy belikan kat eco hehehe

collage tepi meja... 

sebab tu ramai tamu yang datang bilik ini suka usha gambar aku nih... 

buat popia crabstik dengan popia sardin... bila ada pembantu laju je nak habiskan 2 paket kulit popia

malam tu goreng sepinggan buat kudapan orang kat rumah, si Aiyan dah tak sabar nak makan masa tengok kami gulung popia hehehhe

pagi esoknya lebihan inti tu campur dengan telur dan bawang buat jadi murtabak mini

rupa macam tak semenggah kan
bila dah mula di goreng nampak menggoda kan
laju je habis murtabak mini nih




pertama kali bawak paksu makan kat kedai sejak PKP.... buat muka happy

sebelum balik rumah sempat lagi potong rambut kat barber...tapi tang janggut tu tak di potong gak

isnin baru ini paksu takde, pergi ambil barang dia kat UKM jadi aiyan ikut la mama ke pejabat

semua orang cakap muka aiyan memang cop muka mama... hehehhe mungkin pipi kami sama

sampai rumah petang tu, tengok paksu baru sampai dan tengokla ini semua barang dia.... 

28 comments:

  1. Cantiknya kerusi tu dana, oren terang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerusi pejabat kami memang warna oren terang bendrang

      Delete
  2. Ya Dana...Aiyan mmg copy paste Dana. Mata hidung pipi..sume lah :)

    Syoknya dia nak balik kampung. Akak belum tau bila boleh balik Johor ni..makin jauh dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh copy paste ye kak... itulah kak dana last balik johor bulan 12 tahun lepas

      Delete
  3. Mesti tidak sabar balik esok.
    Memang nikmat pertama kali keluar makan di kedai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju pun tak kemas lagi nih kak... tapi tulah excited nak balik kampung... rindu orang kt kampung

      Delete
  4. Sedapnyaaa sate ikan tu, Nani pun beli baru ni 20 ringgit 100 cucuk. Puas hati makan. Wahh seronoklah balik kampung. Semoga selamat sampai ke kampung kak Dana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100 cucuk macam banyak tapi bila dah makan ramai-ramai rasa sikit je kan nani

      Delete
  5. Wah! 8 meter memang panjang tu.
    Menarik dan luas meeting room tu buat social distancing pun masih ramai boleh meeting lagi.
    Popia tu nampak garing dan rangup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak panjang sungguh peta tu, kira projek mega bahagian kami lah tu tahun ni.... popia tu memang garing suka si aiyan makan krup krap

      Delete
  6. gambaq makanan lah yg paling ku suka ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe.... tuan punya blog suka makan almaklum

      Delete
  7. sate ikan tu memang the best. kami bakar kat kuali je sebab takde magic pan. cicah sos dia memang layannnnn sangat. seplastik tak sedar habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan panas2 cicah sos sedar2 tinggal lidi je

      Delete
  8. peta panjang giler topography tu projek lebuhraya terbaru ke? ;p

    ReplyDelete
  9. Popia goreng tu nampak sodap hehehe :)

    ReplyDelete
  10. Selamat pulang ke JDT dana.
    Kirim salam kepada wak miswan.

    ReplyDelete
  11. Tang guru besar tu mmg ade dah ciri2 tuh kihkihkih ^_^

    Dana :) jemput join segmen shida ye..jika kelapangan.
    http://www.duniashida.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    terima kasih.

    ReplyDelete
  12. ASsalamualaikum.. wah, banyak betul aktiviti dia. seronok mcm tu.

    ReplyDelete
  13. bab getah rambut tu memanglah. skrg ni cakap ngan anak dara kalau hilang getah rambut...ammi suruh pakai getah pasar je. biar bersangkut2 rambut tu lantaklah. alhamdulillah tak hilang.

    paksu bela janggut sunnah tu.

    ReplyDelete
  14. lamanya tak makan sate ikan... uishhh popia sardin sedapnyaaa!!!! nyummy!!

    ReplyDelete
  15. Sekarang ni mmg tgh musim budak U ambik barang ek...
    Oklah tu pakai nametag bio ketua Pengarah kenal.... cepat sikit boleh naik pangkat.
    Cantik popia Dana, sama je semua

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...