Tuesday, May 5, 2020

SELAMAT BEKERJA SEMULA


Assalamualaikum semua,

Setelah 48 hari bekerja dari rumah, hari ke 49 datang pejabat. Boss kata datangla sehari ke dua hari jenguk surat atas meja. Baiklah boss, dalam debar pagi tadi menuju ke pejabat, bila dah sampai rasa seronok dapat jumpa kawan pejabat. Walaupun dok borak cara melaung almaklum penjarakkan sosial kan.

Aku kongsi gambar hari ini, resepi kita kongsi nanti ye... yelah sejak PKP asyik kongsi pasal resepi je kan.

Minta paksu gosokkan tudung, sebab dia tidur dalam bilik yang ada iron board

Gerak kul6.55 sampai pejabat dalam 7.15pagi duduk dalam kereta tunggu kawan lain datang, rumput pun panjang dah

Rindu bilik ku, setelah hampir 50 hari ditinggalkan, siap bawak kain untuk lap bilik tu... 

cermin ajaibku.... kalender yang dari bulan mac tak bertukar

ini lah surat yang boss suruh aku jenguk tu... 

banyak surat bank untuk staff... 

pergi kerja pakai mask, jadi makeup pun tak pakai... malas rasa

35 comments:

  1. Assalamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik
    Selamat kembali menjalankan tugas.. harap2 tak hilang skill buat keje tu hahaha... moga ujian diangkat Allah SWT dan keadaan pulih seperti biasa..amiinn

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam ustaz, tak hilang skill lagi cuma tulah bosan bila pejabat masih lagi kosong, kerja pun takde sangat

      Delete
  2. Banyak surat. Hehe. Jaga diri.

    ReplyDelete
  3. selamat aertugas.bila dah cuti laam mestilah rindu nak kerja kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu tapi bila dah sampai opis kerja dah siap bosan la pulak

      Delete
  4. selamat bekerja dana..akak masih work from home smp 12 mei..sure rindu nk p opis kn sbb lama xjejak opis...rasa mcm cuti dlm pantang lak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpelah kak kalau boleh WFH lagi, dana saja jenguk surat-surat ke meja ni... takde kerja sangat

      Delete
  5. Banyaknya surat atas meja tuuuu.
    Saya pula tak tau apa khabar bilik guru tu haha dah bersarang agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Surat peribadi staf2 untuk boss tak banyak

      Delete
  6. SELAMAT BERTUGAS N JAGA DIRI

    ReplyDelete
  7. jaga diri baik2 Dana, semoga sentiasa di dalam lindungan Allah swt, aamiin

    ReplyDelete
  8. pejam celik dah 48 hari dirumah sejak 19 mac ye.. baru hari ini notice...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana sejak 18mac dah 2 kali keluar dari rumah, ini kali ke 3

      Delete
  9. seronok dapat keluar tapi tu la, kene sentiasa berhati2. stay safe akak

    ReplyDelete
  10. nasib keyboard tak tumbuh togey cam yg viral tu 🤣😂
    selamat kembali bekerja Dana. ada krg selesa kan kena guna mask,
    jerawat subur kat dagu aku, 8 jam sehari guna mask!

    ReplyDelete
  11. Selamat mengoffice kembali.
    Amalkan the new normal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye wak, saya memang duduk sorang2...jd dah amalkan penjarakan

      Delete
  12. Selamat kembali bertugas Dana. InsyaAllah semua org akan biasa dengan ' the new normal' nnti

    ReplyDelete
  13. Selamat bertugas cik Dana hihi.... Mau tak seronok dapat membawang dgn kengkawan secara berdepan kan.... hihi...
    Untunglah ada adikkkk, boleh buli time perlu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xdpt membawang kak, geng sekepala tak datang lg ddkla sorang2

      Delete
  14. selamat bekerja dana, akak masih bekerja dari rumah ni, sesekali je akan naik ofis, tapi rasa rindu nak pergi kerja sebab wfh lagi penat buat kerj aofis sammpai ke malam hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun sekali minggu ni dan selasa depan, lps 12hb kalau dah boleh kerja terus memang naik spt biasa

      Delete
  15. saya pun skang kalo keluar beli barang pakai mask, tak calit apa2 dah kat muka...rasa dalam dua bulan lebih ni, memang jarang giler lah pakai bedak..setakat guna sampai moisturizer aje..moga makin sihat la kulit ni kan..

    ReplyDelete
  16. Selamat masuk Office semula kak. Take care.

    ReplyDelete
  17. Selamat bekerja dan.take care ye dana

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...