Tuesday, April 14, 2020

BERTUKAR JUADAH DENGAN JIRAN TETANGGA

Assalamualaikum semua,

Sepanjang 4 minggu PKP ini memang banyak betul dapat juadah dari jiran terangga terutama jiran sebelah rumah. Kadang kita balas juadah dia , eh esok dia hantar lagi, lusa ada lagi. Hahahah

Rezeki duduk di rumah aja, masing-masing jadi chef hehehhe

Dalam kul10 pagi dia bagi puri dengan kari esoknya aku tukar dengan rendang dan nasi impit

Menu minum petang dia bagi bubur pulut hitam, nasibla pagi ada buat kek coklat balas terus

Esok petangnya dia bagi takoyaki panas-panas lagi, takde aku balas apa... 

 Ini jiran blok sebelah bagi begedil tauhu lak balas puding jagung ku

Jiran sebelah dapur lak bgi spiral goreng balas puding jagung... aduhai

25 comments:

  1. Seronok tukar-tukar makanan dapat rasa apa jiran masak.

    ReplyDelete
  2. Mcm potluck plak. Kalu buat mcm ni dlm bln puasa nanti pasti penuh meja. X yah pi param dah. Jimat!

    ReplyDelete
  3. Untuk mempermudah kamu bermain guys www.fanspoker.com menghadirkan 6 permainan hanya dalam 1 ID 1 APLIKASI guys,,,
    dimana lagi kalau bukan di www.fanspoker.com
    WA : +855964283802 || LINE : +855964283802 ||

    ReplyDelete
  4. Waahhh... seronoknya ada jiran tetangga mcm ni.. rezeki tu...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Rezeki PKP ini namanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak rezeki PKP masing2 jadi rajin masak

      Delete
  6. Bagus nya kejiranan macam ni. Tapi tang nak balas tu kadang jammed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, kadang kita balas dia balas lagi... sudahnya apa2 masak lebih boleh bagi jiran2

      Delete
  7. bestnya. pernah jg btukar2 juadah ni time study dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time study duduk hostel tak merasa nk bagi juadah pada jiran

      Delete
  8. amboi..macam bulan Ramadhan pulak ya, meriah bertukar juadah. seronok tu Dana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kak memasing tak boleh ke mana masak jelah kerjanya

      Delete
  9. Alhamdulillah, macam2 rezekinya
    Huntunglah Aiyan

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHahah memang huntung sangat macam2 menu dapat

      Delete
  10. dh mcm bln puasa kn , tukar2 juadah time PKP ni

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah, murah rezeki boleh makan macam2...terpaksalah fikir hari2 nak masak menu special apa untuk balas balik..hahahahah

    ReplyDelete
  12. agen365 agen jud! online terpecaya dan teraman di indonesia :)
    WA : +85587781483

    ReplyDelete
  13. Bagusnya bertukar juadah. macam bulan puasa dah ni kak dana. Alhamdulillah rezeki berjiran dengan jiran yang baik. murah rezeki.

    ReplyDelete
  14. ahaaa ini aktiviti kita suka.. bab bab tukar makanan ni.
    puasa nak mula da rasanya x lama lagi mula la aktiviti ini =D

    ReplyDelete
  15. Seronoknya hidup berkiram time ni la Kan Kita merapatkan ukhuwah

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...