Friday, October 18, 2024

RESEPI KARI DAGING PERIUK NOXXA

 Assalamualaikum semua,

Cuba untuk kembali rajin semula ya, kita kongsikan resepi kari daging yang mantap. Sangat sesuai untuk orang yang malas macam aku ni. Masak dengan periuk noxxa untuk  hasil yang cepat dan sedap. Jom kita tengok bahan-bahannya.

Bahan-bahan:

500-750gm daging, potong nipis

1 sudu kecil rempah 

2 kotak santan

1/2 bekas kecil serbuk kari

4 ulas bawang putih, kisar

2 biji bawang besar, kisar

1 sudu besar biji ketumbar, kisar

1 sudu kecil jintan manis, kisar

2 inci kunyit, kisar

1 inci halia, kisar

2 batang serai ketuk

1 biji kentang potong dadu

1 batang lobak merah, potong besar

air secukupnya

garam dan serbuk perasa

Cara masak:

- Tumiskan serai dan rempah biji dalam periuk noxxa, masukkan bahan-bahan kisar dan serbuk kari. 

- Masakkan hingga pecah minyak, masukkan daging, kentang, lobak merah, santan dan 1 cawan air. Hp untuk 20 minit.

- Selepas 20 minit tambah air, garam dan perasa. Biarkan masak beberapa minit masukkan daun sup. Dah siap.







masuk je semua senang kerja kan

dah siap... 



dijamin sedap dan empuk

19 comments:

  1. Replies
    1. Itulah bila datang malas tu kan kita shortcut je

      Delete
  2. Cepat dan senang dengan Noxxa kan. Sedapnya Kari Daging Dana. Yumms.

    ReplyDelete
  3. Pasti Enaaaaak iniii 😍 dah terbayang sedap kuahnya dan daging empuk Krn pakai noxxa . Saya pun kalo memasak daging atau iga, supaya LBH cepat empuk, prefer pakai pressure cooker.

    ReplyDelete
  4. cepat masak cpt mkn alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. Dapat buat cicah lempeng memang mabeles

    ReplyDelete
  6. Ni buat cicah roti arab ni.. padu ni huhuu..

    ReplyDelete
  7. Alaaaa...dia tayang kari daging plak ni....sabar jer la...akak dh la tengah puasa daging sampai 9hb..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...