Assalamualaikum semua,
Aku tak tau kenapa aku suka sangat tauhu telur ni. Kadang goreng dengan tepung jagung je pun aku boleh ngap banyak ketul. Kali ini masak tumis biasa je, makan gini ratah je pun sedap betul.
Bahan-bahan:
6 pek tauhu telur, potong dan gaul dengan tepung jagung goreng
3 pek cendawan enoki
lobak merah, potong panjang
5 ulas bawang putih, hiris
3 biji cili api, hiris
5 batang crab stik, potong kasar
1 sudu besar sos tiram
air secukupnya
sedikit minyak bijan
Cara masak:
- Tumiskan bawang putih dan cili api hingga naik bau dan layu. Masukkan lobak merah dan crab stik kacau lagi hingga masak, masukkan setengah cawan air dan sos tiram.
- Masukkan cendawan enoki, biarkan cendawan layu masukkan tauhu telur goreng kacau kejap masukkan minyak bijan dan matikan api. Siap
Aini suka tauhu telur ni x kisah la masak apa mmg favourite..
ReplyDeleteDulu tak suka.. skrg dah jadi favourite dah haha
nampak sedap.. boleh la buat hidangan puasa nanti :)
ReplyDeletedah petang2 ni tengok lauk Dana terus rasa lapar
ReplyDeleteAkak suka tauhu lembut yang segiempat tu ..tauhu ni x berapa suka tapi ada specific masakan akak ok je makan..
ReplyDeleteAkak pun suka tauhu telur ni. Lembut, sedap dimakan.
ReplyDeleteTerima kasih idea masakan ni Dana.
anak2 suka
ReplyDeletewah...menu yang menyelerakan
ReplyDeleteTAUHU LEMBUT CAMPUR ENOKI SEDAP TU
ReplyDeleteLembut tauhu telor ni. Betul, ratah macam tu je pun dah cukup.
ReplyDeletesedap ni dana... akak suka tumis sos tiram
ReplyDeletetabur daun bawang sikit mesti naik seri warnanya
ReplyDeleteWah.. gabungan yang ohsem.. Tauhu telur dan cendawan enoki..
ReplyDelete