Tuesday, July 23, 2019

Wanita dan tupperware

As salam semua kwn2,

Aku rasa minggu ni bukan cuma tentang aku tp tentang wanita juga hehehhe... Semalam kisah gincu arini tupperware pulak.  Wanita dan Tupperware tak dpt di pisahkan.  

Dulu2 masa aku kecik biasa aku nampak org jual Tupperware dtg rumah dan abah aku ajak jiran sekampung join parti Tupperware tu, pembelian secara tunai atau ansuran, itu dulu mungkin 30 tahun dulu.  Tp sekarang aku pulak yg terpengaruh utk kumpul Tupperware.  Tp aku takdelah dh beli tp simpan je dlm kabinet mcm mak aku buat eheheh, dh beli kene la pakai kan.  

Jumaat lps, kwn opis aku panggil tengok beg suprise Tupperware, dalam 1 beg  dia kan bungkus kan Tupperware, kita tak tahu isi nya berapa dan apa.  1 beg tu harga RM100.  Bila dh pilih beg nya, dh comfirm nk beli baru boleh buka dan tgk isi beg tuh.  Menarik kan... Mula2 nk tengok2 je sekali terbeli jgak hehhehe... tp hasilnya best tau,berbaloi2 rasanya.

mcmni lah rupa bungkusan tuh... korang tak nampak isi tp blh raba2 je
ini barang yg aku dpt... best2

dapat 6 biji tupperware bulat ni dan senduk tu... 



22 comments:

  1. wah..macam seronok je surprise yang best. Kira berbaloi la bayar.

    akak belum pernah beli Tupperware, agaknya sbb takde pengaruh rakan sekerja. Kerja sorang2 kat rumah kan..hahah

    ReplyDelete
  2. wah best tu dana..akak setakat nih memang tak pernah beli tupperware ahahaha, yang ada pun kakak bagi je. walaupu pengaruh banyak untuk beli tupperware tapi setakat ni memang tak beli lagi taktahu lah kenapa ahahah

    ReplyDelete
  3. Bestnyaaaa. Belum pernah lagi beli brand tupperware. Teringin jugak ni huhu

    ReplyDelete
  4. wanita dan tupperwas berpisah tiada. kan dana kan

    ReplyDelete
  5. menarik tu dana.
    kalau beli, semua tu lebih dari rm100 tau.
    untung lah :)

    ReplyDelete
  6. teringin nak beli brand tupperware. skrg kekangan duit.

    ReplyDelete
  7. alamak dana...jelasnya kita tengokkk....huhuhuh..
    ni yang tak jadi taubat shopping tupperware ni...hahaha

    ReplyDelete
  8. cantiknya tupperware tenguk pum teringin

    ReplyDelete
  9. Worth rm100 tuk 6 biji tu. Aku lama dah tak beli sebab recently suka guna container pakai buang, takyah susah2 fikir mana nak simpan 😁😁

    ReplyDelete
  10. Kalau acik pun terbeli jugak ni dana

    ReplyDelete

  11. شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة تنظيف بالجبيل

    ReplyDelete
  12. k Ujie- tulah kak, dana ni kdg insap kejap pastu ada offer tupperware beli lg...

    K AryanAzra- dana ni dh terjebak, dh lama sgt terjebak kak... tak blh nk stop heheheh

    Qomar- tryla beli bila ada offer, takde banyak ada sikit pun orite

    Ibu Lala- heheheh betul tu kak

    Aida- betul tuh, sbb tu bila ada offer gini baru nk membeli... dan biasa beli ngn org yg sama

    Ambe- takpe, nnti klu ada duit lbh boleh la cuba sebekas dulu

    AzianKhalil- tulah, selalu jarang beli klu ada brg baru tp offer gini berani lah beli, klu idok mahal

    k Paridah- hehehhe tulah kak, nsb baik dpt warna pun kebetulan cantik

    Shirven- hehehe pakai buang tu ada, kot2 klu nk bg jiran2 or adik bg yg pakai buang, kot2 nk jemput org mkn kt umh boleh la pki tuperware nih

    Acik Erna- tulah kan acik, berbaloi2 rege nya

    ReplyDelete
  13. Akak ada gak koleksi tupperware tapi sayangnya banyak dah dihilangkan..orang amik masa cuci letak kat pantry dan of course la adik2 pinjam tapi tak pulang

    ReplyDelete
  14. belum lagi terjebak...fuhhhhhh ahahahahhahahaha

    ReplyDelete
  15. nasib baik dah lama tinggalkan penyakit kumpul Tupperware ni .. hahahah husband bising banyak beno penuh almari

    ReplyDelete
  16. k Suria Amanda- heeheheh dana punya tupperware ada gk yg tertinggal kt kg ke apa tp takpe kita tambah lg n lg

    Sunah- hehehhe nnti dh terjebak abisla hehehhe

    Mawar- heheheh kalau sampai penuh almari mmg payah sikit

    ReplyDelete
  17. kita ni pengumpul tupperware tegar, tp lama gak la dah tak menambah koleksi..hehehe

    ReplyDelete
  18. Hahahhaa... kan wanita dan tupperware berpisah tiada.
    Wah! bertuah Dana terambil yang best.

    ReplyDelete
  19. Kalau dah terjebak habis laa.. mmg berantu tapawe Ni Kan.. cantik Dan menariknya Boleh ganti Kalau rosak

    ReplyDelete
  20. Produk tupperware ni memang berkualiti sepadan dengan harganya.

    ReplyDelete
  21. Iduraz- apa lg, skrg ni tgk ada sales boleh la tambah lg

    Mrs. A- heehehe tulah kak, mmg tak boleh pisah punya

    Mamapp- heheh tulah pslnya, tulah tak salah klu beli n guna, jgn dok simpan je kan

    wak WP- setuju wak... mekasih memahami

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...