Assalamualaikum semua,
Kononnya nak masak terung berlado tapi kan malas sangat nak mengisar bahan-bahan. Sebab tu aku selalu cakap yang aku ni pemalas, nak yang mudah je kan. Aku ni peminat terung, masak apa pun aku suka tau. Jom kita tengok resepinya ya.
Bahan-bahan:
30 biji telur puyuh
4 batang terung yang telah di goreng
1 biji bawang besar, hiris
4 ulas bawang putih, hiris
5-7 biji cili api, hiris
2 sudu besar kicap
Cara masak:
- Tumiskan semua bahan bawang dan cili api hingga layu dan kekuningan.
- Bila dah layu tu masukkan telur puyuh, gaul-gaul lepas tu masukkan pulak terung tadi.
- Tambah kicap dan akhir sekali garam. Boleh matikan api. siap
sedapp ni.. simple je but dapppp
ReplyDeletebetul tu kak
DeleteYang simple2 macam ni akak suka..tapi jarang beli telur burung puyuh..nanti nak carik la..
ReplyDeletejumpa telur puyuh kt kedai eco ni kak
Deletesedapnya telur puyuh dengan terung tergaul sama
ReplyDeleteye alhamdulillah sedap kak
DeleteSedapnya ni Dana
ReplyDeleteterima kasih kak
Deleteterung tumis yg uenak tu mbakyu., hehe
ReplyDeleteyo enak la wak dimasak dengan penuh kasih sayang
DeleteDah lama tak.makan telur puyuh...nampak sedap la lauk Dana ni
ReplyDeleteyang simple je kak, tp sedap kak ratah pun best
DeleteNampak sedapnyer.
ReplyDeletenanti suruh mem masakkan wak
Delete