Assalamualaikum semua,
Kalu membeli barang di Pasaraya Giant, aku suka singgah di tepi kaunter timbang. Kat sana ada diletak sayur, dan buah yang diletak separuh harga. Kadang sayur tu dah tak fresh tapi masih elok untuk digunakan. Kadang ada pisang, cili api, cili benggala yang elok lagi mesti aku beli. Walaupun kadang ada orang mencebik tengok kita pilih-pilih kt situ. Takde hinanya bagi aku lah.
|
aku suka beli capsicum dan cili api dekat sini... |
|
semalam jumpa peria ni, 3 batang besar ni cuma rm3.20 |
|
masih elok walau ada yang dah rosak sikit |
|
selamat dah di masak, kegemaran aku ni |
quick sale ni pandai pilih ok je beli kan..yg org nk mencebik tu apa hal...bkn kita minta duit depa kan..akak pernah bli udang harimau rm 5 je..harga biasa rm20++
ReplyDeleteada kak, bab lauk dana pun suka smlm beli ayam bahagian tight 8 ketul rm6 je, kadang udang biasa tu setengah kilo baru rm6
Deletebetul2.. kalau kt barang2 quick sale ni ada je yang masih elok. sesetengah orang xpandang barang2 kat sini. Kami beli sayur2, buah kat sini
ReplyDeleteye betul tu hani oi, kadang ada org tgk jeling je kita milih kt situ
Deleteiye memang...ada yg mencebik. ammi selalu perasan bila ammi belek2 ikan pecah perut utk kucing. nanti ada yg tengok2. sinis je pandangan tu. ehhhhh. kalau aku yg nak makan pun ikan pecah perut tu dah kenapa?
ReplyDeleteye kak betul, tp dana dulik apa... kadang dpt lauk atau sayur yang elok tahan lama, kadang cili api seplastik besar cuma rm5 dia dh pilih2 siap2 ok je
DeleteMemang elok beli terus pakai. Jimat itu.
ReplyDeleteHrhe sakan dapat buat peria goreng pecah telur.
itulah kak, udahla murah banyak lak
DeletePeria ni akak tak reti masak. Kalau tak kena cara mau pahit rasanya....
ReplyDeletelepas potong gaul dengan garam untuk 10-15 minit, lepas tu baru cuci. rasa pahit tu mmg ada baru sinonim ngn peria
DeletePeria tu kalau kat NS kami panggil Kambas...akak pun suka buat goreng berlada letak ikan bilis..buat masak telur pecah mcm ni x pernah cuba lagi
ReplyDelete